divendres, 12 d’abril de 2013

Lumaconi farcits de 4 formatges / Lumaconi rellenos de 4 quesos

Ara feia dies que no publicava cap recepta salada al blog, veritat? Doncs avui una de pasta. En quant vaig veure aquesta recepta al blog de Kanela & Limón, no vaig dubtar ni un segon en que tard o d'hora faria aquesta recepta. M'encanta la pasta i m'encanta el formatge, així que per Setmana Santa, que vaig tenir uns dies de festa i temps per innovar, la vaig fer.

Ahora hacía días que no publicaba ninguna receta salada en el blog, verdad? Pues hoy una de pasta. En cuanto vi esta receta en el blog de Kanela & Limón, no dudé ni un segundo en que tarde o temprano haría esta receta. Me encanta la pasta y me encanta el queso, así que en Semana Santa, que tuve unos días de fiesta y tiempo para innovar, la hice.


INGREDIENTS

* 20 Lumaconi.
* Farcit de 4 formatges:
   - 250g de formatge mozzarella ratllat.
   - 100g de formatge feta.
   - 30g de formatge parmesà ratllat.
   - 60g de formatge semi curat ratllat.
   - 70g de pernil dolç en daus petits.
   - 1 ou batut.
* Salsa de tomàquet:
   - 500g de tomàquet triturat.
   - 150g de ceba picada.
   - 30g de concentrat de tomàquet.
   - 1 gra d'all.
   - 1 cullerada d'orenga.
   - 1 culleradeta de sucre.
   - Sal i pebre.
   - Oli d'oliva.

INGREDIENTES

* 20 Lumaconi.
* Relleno de 4 quesos:
   - 250g de queso mozzarella tachado.
   - 100g de queso hecha.
   - 30g de queso parmesano rallado.
   - 60g de queso semicurado rallado.
   - 70g de jamón cocido en dados pequeños.
   - 1 huevo batido.
* Salsa de tomate:
   - 500g de tomate triturado.
   - 150g de cebolla picada.
   - 30g de concentrado de tomate.
   - 1 diente de ajo.
   - 1 cucharada de orégano.
   - 1 cucharadita de azúcar.
   - Sal y pimienta.
   - Aceite de oliva.


PREPARACIÓ

* Salsa de tomàquet: Piquem la ceba i l'all i ho posem en un recipient al foc amb un rajolí d'oli d'oliva. Quan la ceba estigui cuita afegim el tomàquet i el deixem coure a foc mig remenant de tant en tant fins que espessi i es redueixi (aprox. 30 minuts). Passat aquest temps afegim la sal, el pebre, el sucre i l'orenga. Deixem al foc un parell de minuts més i retirem.

Mentre es fa la salsa de tomàquet, preparem el farcit dels lumaconi unint tots els ingredients fins a formar una pasta. Una vegada fet això, coem els lumaconi en abundant aigua amb sal i una fulla de llorer durant el temps que indiqui el fabricant. Emplenem la pasta i la posem sobre una font que pugui anar al forn en la qual prèviament haurem col·locat una base de salsa de tomàquet. Introduïm 15 minuts en el forn preescalfat a 180ºC. Servir.

PREPARACIÓN

* Salsa de tomate: Picamos la cebolla y el ajo y lo ponemos en un recipiente al fuego con un chorrito de aceite de oliva. Cuando la cebolla esté pochada añadimos el tomate y lo dejamos cocer a fuego medio removiendo de vez en cuando hasta que espese y se reduzca (aprox. 30 minutos). Pasado este tiempo añadimos la sal, la pimienta, el azúcar y el orégano. Dejamos al fuego un par de minutos más y retiramos.

Mientras se hace la salsa de tomate, preparamos el relleno de los lumaconi uniendo todos los ingredientes hasta formar una pasta. Una vez hecho esto, cocemos los lumaconi en abundante agua con sal y una hoja de laurel durante el tiempo que indique el fabricante. Rellenamos la pasta y la ponemos sobre una fuente que pueda ir al horno en la que previamente habremos colocado una base de salsa de tomate. Introducimos 15 minutos en el horno precalentado a 180ºC. Servir.


Us animo a que la feu, a casa va agradar molt i segur que la tornarem a fer.

Os animo a que la hagáis, en casa gustó mucho y seguro que la volveremos a hacer.



3 comentaris:

  1. Nyaam!! Jo tmb vaig veure la recepta a Kanela y Limon i tmb la vaig posar com a pendent!! Te una pinta... La pasta amb formatge em torna boja! Intentare treure tmps per fer.los!!
    Petonets :)

    ResponElimina
  2. El que més m'agrada de menjar és la pasta i el formatge, aquesta recepta está feta per menjar-me´la tota soleta...

    ResponElimina
  3. Ostres Montse quina pinta! i quina gana!

    Anna

    ResponElimina

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