Páginas

dimarts, 23 d’abril del 2013

Feliç Diada de Sant Jordi / Feliz Día de Sant Jordi




Diu la llegenda de Sant Jordi que...

fa molt i molt de temps al poble de Montblanc hi havia un drac monstruós, amb les urpes llargues i l’alè de foc. Aquest drac feia fugir al poble, matava la gent amb el seu alè i s’empassava les persones vives.

Els ciutadans, varen decidir donar-li dos ovelles cada dia per apaivagar la seva fam. Però el drac tenia tanta gana que aviat es van acabar les ovelles, les vaques, els bous, les gallines...

Dice la leyenda de Sant Jordi que...

hace mucho mucho tiempo en el pueblo de Montblanc había un dragón monstruoso, con las zarpas largas y el aliento de fuego. Este dragón hacía huir en el pueblo, mataba la gente con su aliento y se tragaba las personas vivas.Los ciudadanos, decidieron darle dos ovejas cada día para apaciguar su hambre. Pero el dragón tenía tanta hambre que pronto se acabaron las ovejas, las vacas, los bueyes, las gallinas...


El rei, junt amb el poble, desesperats, van decidir que cada dia farien un sorteig per donar una persona al drac per a que se la menges. 

Però un dia, el sorteig va voler que li toqués a la princesa, la filla del rei. El drac ja es llepava els bigotis, tan bonica i tan jove... devia ser ben suculenta!

El rey, junto con el pueblo, desesperados, decidieron que cada día harían un sorteo para dar una persona al dragón para que se la comiera. 


Pero un día, el sorteo quiso que le tocara a la princesa, la hija del rey. El dragón ya se lamía los bigotes, tan bonita y tan joven... debía de ser muy suculenta!


El rei estava molt trist, perquè s'estimava molt la seva filla, però la llei s'havia de cumplir.

Va arribar el moment de portar a la princesa allà on vivia el drac. El drac es moria de gana i mirava a la princesa amb ulls golafres, a punt per engolir la noia.

El rey estaba muy triste, porque quería mucho su hija, pero la ley se tenía que cumplir.


Llegó el momento de llevar a la princesa donde vivía el dragón. El dragón se moría de hambre y miraba a la princesa con ojos comilones, a punto para comerse la chica.


Però de sobte, quan el drac ja obria la seva gran boca per menjar-se d’una queixalada la princesa, va aparèixer, cavalcant sobre un cavall blanc i amb la seva llança i el seu escut daurat el cavaller Sant Jordi, per salvar la princesa de les urpes d’aquell enorme drac. Aquell cavaller va alçar la seva llarga llança i d’un cop el drac va caure a terra desplomat, amb la llança clavada al vell mig del cor. De cop, de la sang que vessava del drac en va sortir un roser, amb unes roses que brillaven amb la esplendor del sol, el cavaller Sant Jordi en va collir una, la més bonica de totes, va anar a la princesa i li va regalar.

Pero de repente, cuando el dragón ya abría su gran boca para comerse de un mordisco la princesa, apareció, cabalgando sobre un caballo blanco y con su lanza y su escudo dorado el caballero Sant Jordi, para salvar la princesa de las zarpas de aquel enorme dragón. Aquel caballero levantó su larga lanza y de un golpe el dragón cayó en tierra desplomado, con la lanza clavada en medio del corazón. De golpe, de la sangre que se derramaba del dragón salió un rosal, con unas rosas que brillaban con el esplendor del sol, el caballero Sant Jordi cogió una, la más bonita de todas, fue a la princesa y se la regaló.


El rei va demanar al cavaller que es quedés, però en Jordi havia de marxar per continuar repartint pau i llibertat pel món.

Des d'aquell dia el poble de Montblanc viu tranquil i en pau.

El rey pidió al caballero que se quedara, pero Jordi tenía que marchar para continuar repartiendo paz y libertad por el mundo.Desde aquel día el pueblo de Montblanc vive tranquilo y en paz.


La recepta tan de la massa de les galetes com de la glaça us la podeu descarregar ens els següents enllaços. Us he preparat un pdf per a que la pogueu tenir sempre a mà ja sigui a l'ordinador, o si voleu us la podeu imprimir. Espero que us agradi.

La receta tanto de la masa de las galletas como de la glasa os la podéis descargar en los siguientes enlaces. Os he preparado un pdf para que la podáis tener siempre que queráis a mano ya sea en el ordenador, o si queréis os la podéis imprimir. Espero que os guste.




FELIÇ DIA DE SANT JORDI!

¡FELIZ DÍA DE SANT JORDI!



9 comentaris:

  1. Molt bona diada per a tu també Montse. Precioses galetes!!!

    Petonets

    ResponElimina
  2. Com m'encanta la llegenda de Sant Jordi! feliç diada! petons

    ResponElimina
  3. Has fet la llegenda molt més dolça!!!

    feliç diada guapa!!

    ResponElimina
  4. Una manera muy simpática de contar la leyenda, tus galletitas son monísimas! Feliz día de Sant Jordi.

    ResponElimina
  5. Aiiii com m'agrada la llegenda!

    Ja quasi s'acaba el dia, però Bona Diada!

    Petonssss

    ResponElimina
  6. M'ha agradat molt el teu post!! Molt molt xulo!!

    ResponElimina
  7. T'han quedat monísimes i super originals per un dia com aquest son ideals!
    Susanna.

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis