Páginas

dilluns, 15 d’abril del 2013

Pastís de xocolata i fruits vermells / Pastel de chocolate y frutos rojos


La setmana passada va ser l'aniversari d'en Ricardo, un company de la feina, i em va encarregar el seu pastís d'aniversari per portar-lo a la feina per l'hora de berenar.
Em va donar carta lliure per fer el pastís, així que després de molt rumiar... vaig optar per un pastís de xocolata, per fer-lo una mica més lleuger com a farcit vaig pensar en posar nata i per donar-li un toc més primaveral, que millor que uns fruits vermells!

La semana pasada fue el aniversario de Ricardo, un compañero del trabajo, y me encargó su pastel de cumpleaños para llevarlo al trabajo para la hora de merendar.
Me dio carta libre para hacer el pastel, así que después de mucho pensar... opté por un pastel de chocolate, para hacerlo algo más ligero como relleno pensé en poner nata y para darle un toque más primaveral, que mejor que unos frutos rojos!



PASTÍS DE XOCOLATA AMB FRUITS VERMELLS

Ingredients:

* Pel bescuit de xocolata:

- 115g de xocolata de cobertura (Aprox. 70%).

- 85g de mantega sense sal.

 - 175g sucre morè.
- 2 ous mitjans (separades les clares dels rovells).

- 185g de farina normal.

- 1 culleradeta de llevat en pols.

- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic.
- 1/4 culleradeta de sal.

- 250ml de llet a temperatura ambient.

 - 2 culleradetes d' extracte de vainilla.

* 350ml de nata per muntar (35% MG).

* Fruits vermells al gust (jo vaig triar: nabius, gerds, mores, maduixes i groselles).

PASTEL DE CHOCOLATE CON FRUTOS ROJOS

Ingredientes:

* Para el bizcocho de chocolate:

- 115g de chocolate de cobertura (Aprox. 70%).

- 85g de mantequilla sin sal.

 - 175g azúcar moreno.
- 2 huevos medianos (separadas las claras de las yemas).

- 185g de harina normal.

- 1 cucharadita de levadura en polvo.

- 1 cucharadita de bicarbonato sódico.
- 1/4 cucharadita de sal.

- 250ml de leche a temperatura ambiente.

 - 2 cucharaditas de extracto de vainilla.

* 350ml de nata para montar (35% MG).

* Frutos rojos al gusto (yo elegí: arándanos, frambuesas, moras, fresas y grosellas).


Elaboració:

Preescalfar el forn a 175º.
Greixar amb oli un motlle de 22cm i col·locar-hi paper de forn a la base.
Al bany maria, fondre la xocolata i reservar fins que refredi.
Tamisar la farina, el llevat en pols, el bicarbonat sòdic, la sal i reservar.
Muntar les clares a punt de neu i reservar.
Batre els rovells durant uns minuts fins que escumegin i reservar.
Barrejar la llet juntament amb l'extracte de vainilla i reservar.
Batre amb la pala la mantega i el sucre fins que aconseguim una barreja que hagi blanquejat i quedi esponjosa (Aproximadament uns 3 minuts a velocitat mitjana)
Afegir els rovells batuts en dues vegades a velocitat baixa i batre bé. Incorporar a aquesta barreja la xocolata fosa ja refredada. Batre fins que estigui integrat.
Amb la velocitat al mínim afegir un terç de la farina i batre just fins que s'hagi incorporat.
Afegir un terç de la llet amb la vainilla.
Continuar alternant amb la farina fins que hàgim acabat i no batre més del necessari.
Incorporar suaument a mà amb una espàtula de silicona les clares muntades a punt de neu. No batre aquesta barreja, sinó barrejar, ja que sinó se'ns baixaran.

Elaboración:

Precalentar el horno a 175º.
Engrasar con aceite un molde de 22cm y colocar papel de horno en la base.
Al baño maría, fundir el chocolate y reservar hasta que enfríe.
Tamizar la harina, la levadura en polvo, el bicarbonato sódico, la sal y reservar.
Montar las claras a punto de nieve y reservar.
Batir las yemas durante unos minutos hasta que espumen y reservar.
Mezclar la leche junto con el extracto de vainilla y reservar.
Batir con la pala la mantequilla y el azúcar hasta que conseguimos una mezcla que haya blanqueado y quede esponjosa (Aproximadamente unos 3 minutos a velocidad media).
Añadir las yemas batidas en dos veces a velocidad baja y batir bien. Incorporar a esta mezcla el chocolate fundido ya enfriado. Batir hasta que esté integrado.
Con la velocidad al mínimo añadir un tercio de la harina y batir justo hasta que se haya incorporado.
Añadir un tercio de la leche con la vainilla.
Continuar alternando con la harina hasta que hayamos acabado y no batir más de lo necesario.
Incorporar suavemente a mano con una espátula de silicona las claras montadas a punto de nieve. No batir esta mezcla, sino mezclar, puesto que sino se nos bajarán.


Repartir aquesta massa uniformement en el motlle que teníem preparat. Fornejar durant uns 40-45 minuts, o fins que en punxar amb un escuradents, aquest surti totalment sec.
Deixar refredar sobre una reixeta durant 10 minuts. Passat aquest temps, el desmotllarem, li donarem la volta, i el deixarem refredar totalment sobre una reixeta.
Quan estigui totalment fred, l'embolicarem en paper film, i el ficarem d'un dia per l'altre a la nevera perquè s'assenteix la molla.

Repartir esta masa uniformemente en el molde que teníamos preparado. hornear durante unos 40-45 minutos, o hasta que al pinchar con un palillo, este salga totalmente seco.
Dejar enfriar sobre una rejilla durante 10 minutos. Pasado este tiempo, lo desmoldaremos, le daremos la vuelta, y lo dejaremos enfriar totalmente sobre una rejilla.
Cuando esté totalmente frío, lo envolveremos en papel film, y lo meteremos de un día para el otro en la nevera para que se asiente la miga.


Al dia següent, muntar la nata, ensucrar-la al gust i disposar-la per damunt del bescuit. Després col·locar els fruits vermells per sobre.

Al día siguiente, montar la nata, endulzarla al gusto i disponer-la por encima del bizcocho. Después colocar los frutos rojos por encima.


Aquest post l'estic enllaçant a la Festa d'enllaços del blog Personalización de Blogs.

Estoy enlazando este post a la Fiesta de Enlaces del blog Personalización de Blogs.


Bona setmana!

¡Buena semana!


7 comentaris:

  1. Quina pinta que té aquest pastís! Quan he obert l'enllaç pensava que seria el pastís que li vas fer a la Laura! La iaia ha dit que era un pastís de dos pissos moníssim decorat amb fondant amb cosetes de costura!
    Espero que el pengis! :D

    Petonets ^^ (Dijous faré la pasta farcida amb formatge XD)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eii!! Si i tant que penjaré el pastís de la Laura!! Pero encara no he tingut temps de passar les fotos a l'ordinador, escriure el post... espero tenir-lo per divendres... perquè aquesta semana la tinc a topeeee!! ^^
      Si?? DOncs ja m'explicaràs que tal la pasta! Aviam si t'agrada!! ^^

      Petoneets!!

      Elimina
  2. Qué pinta tiene Montse! Me encanta la presentación. Daría pena cortarla y todo...
    Lili de Azúcar y Mantequilla

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias! La verdad q penita da!! Menos mal q yo no lo vi cortar...! jaajajaja

      Elimina
  3. Simplemente espectacular. Seguro que está delicioso.

    ResponElimina
  4. Muchas gracias! Pues yo no llegue a porbarlo porque ese día no trabajaba pero me han dicho mis compis que estaba rico!! ^^
    Un beso.

    ResponElimina
  5. Estava superbo, doy fe. Et pillo la recepta per l'aniversari de ma mare que és d'aqui poc.

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis