Páginas

divendres, 19 d’abril del 2013

Pastís disseñadora de moda / Pastel diseñadora de moda


Dissabte passat va ser l'aniversari de la meva cosina Laura. Va fer 20 anys, i per celebrar aquest canvi de la dècada dels 10 als 20 li vaig fer un pastís molt especial. Com que està estudiant disseny de moda, la meva tieta em va proposar fer un pastís que portés elements relacionats amb el món de la moda. Així que vaig posar fil a l'agulla (mai millor dit... ^^) i em vaig posar a crear petits elements imprescindibles per a una dissenyadora de moda: teles, fils, agulles, botons...

El pasado sábado fue el aniversario de mi prima Laura. Hizo 20 años, y para celebrar este cambio de la década de los 10 a los 20 le hice un pastel muy especial. Cómo está estudiando diseño de moda, mi tía me propuso hacer un pastel que trajera elementos relacionados con el mundo de la moda. Así que me puse manos a la obra y me puse a crear pequeños elementos imprescindibles para una diseñadora de moda: teles, hilos, agujas, botones...


La recepta d'avui serà una mica llarga ja que us he volgut incloure un mini tutorial del pas a pas en imatges. No tinc imatges de tots els elements, però és que amb tantes coses no donava abast. Les fotos del tutorial no estan massa ben fetes, ja que estan fetes amb el mòbil i sense entretenir-me massa. Prometo que les imatges del pròxim tutorial que faci seran millor! ^^ ( És que això de coordinar-me per fer el que haig de fer i alhora anar fent fotos... encara no ho tinc massa dominat... hehehe).

La receta de hoy será un poco larga puesto que os he querido incluir uno mini tutorial del paso a paso en imágenes. No tengo imágenes de todos los elementos, pero es que con tantas cosas no daba abasto. Las fotos del tutorial no están muy bien hechas, puesto que están hechas con el móvil y sin entretenerme demasiado. Prometo que las imágenes del próximo tutorial que haga serán mejor! ^^ ( Es que esto de coordinarme para hacer lo que tengo que hacer y a la vez ir haciendo fotos... todavía no lo tengo demasiado dominado... jejejeje).


BESCUIT DE VAINILLA

Ingredients (per un motlle rodó de 25cm):

* 4 ous pesats sense closca.
* El mateix pes que els ous de:
   - Mantega.
   - Sucre.
   - Farina (no de rebosteria).
* 1/2 sobre de llevat.
* 2 culleradetes d'essència de vainilla.

BIZCOCHO DE VAINILLA

Ingredientes (para un molde redondo de 25cm):

* 4 huevos pesados sin cáscaras.
* El mismo peso que los huevos de:
- Mantequilla.
- Azúcar.
- Harina (no de repostería).
* 1/2 sobre de levadura.
* 2 cucharaditas de esencia de vainilla.




Elaboració:

Es bat la mantega a temperatura ambient amb el sucre fins que creixi. Anem incorporant els ous un a un sense parar de batre. Per últim incorporem la farina i el llevat tamisats.
Posem la massa en el motlle prèviament untat amb mantega, i amb el forn preescalfat a 160ºC el deixem coure uns 40-45 minuts amb calor a dalt i a baix.

Elaboración:

Se bate la mantequilla a temperatura ambiente con el azúcar hasta que crezca. Vamos incorporando los huevos uno a uno sin dejar de batir. Por último incorporamos la harina y la levadura tamizados.
Ponemos la masa en el molde previamente untado con mantequilla, y con el horno precalentado a 160ºC lo dejamos cocer unos 40-45 minutos con calor arriba y abajo.

Un cop fred el pastís, que l'haurem deixat refredar damunt d'una reixeta, l'emboliquem amb paper film i el reservem pel dia següent.
A l'endemà, tornejem el nostre bescuit amb la forma desitjada, en el meu cas en forma de bolso i farcim. Jo vaig fer una ganache de xocolata.

Una vez frío el pastel, que lo habremos dejado enfriar encima de una rejilla, lo envolvemos con papel film y lo reservamos por el día siguiente.
Al día siguiente, torneamos nuestro bizcocho con la forma deseada, en mi caso en forma de bolso y rellenamos. Yo hice una ganache de chocolate.


NOTA: un cop fet el primer bescuit en farem un altre, un per cada pis.

NOTA: una vez hecho el primer bizcocho haremos otro, uno por cada piso.


LEMON CURD

Ingredients:
* 200 ml de suc de llimona.
* Ratlladura de 2 llimones.
* 200 gr de sucre.
* 100 gr de mantega.
* 3 ous.

Ingredientes:
* 200 ml de zumo de limón.
* Ralladura de 2 limones.
* 200 gr de azúcar.
* 100 gr de mantequilla.
* 3 huevos.

Elaboració:

Barregem en un bol la ratlladura de les 2 llimones amb el sucre. Afegim la mantega, i escalfem al bany maria fins que la mantega es fongui.
D'altra banda, batem lleugerament els ous amb el suc de llimona, i els afegim a la barreja anterior. Coem al bany maria, removent de tant en tant , uns 15 minuts, fins que espesseixi i tingui la consistència d'unes natilles. Deixem refredar.

Elaboración:

Mezclamos en un bol la ralladura de los 2 limones con el azúcar. Añadimos la mantequilla, y calentamos al baño maría hasta que la mantequilla se funda.
Por otro lado, batimos ligeramente los huevos con el zumo de limón, y los añadimos a la mezcla anterior. Cocemos al baño maría, removiendo de vez en cuando , unos 15 minutos, hasta que espese y tenga la consistencia de unas natillas. Dejamos enfriar.


SWISS MERINGUE BUTTERCREAM

Ingredients:

* 100 g de sucre.
* 30 ml d'aigua. 
* 2 clares d'ou (preferiblement pasteuritzades). 
* 300 g de mantega. 
* 1 culleradeta d'extracte de vainilla. 

Ingredientes: 

* 100 g de azúcar.
* 30 ml de agua. 
* 2 claras de huevo (preferiblemente pasteurizadas). 
* 300 g de mantequilla. 
* 1 cucharadita de extracto de vainilla. 

Elaboració:

Posem al foc un cassó amb l'aigua, i el sucre. Quan bulli, deixem uns segons, i retirem del foc. En un bol, batem les clares a gran velocitat, i quan comencin a aixecar, anem afegint l'almívar calent en fil, fins a obtenir una merenga ferma, brillant i esponjosa. La merenga ha d'estar freda abans d'afegir-la a la mantega. En un bol apart, batem la mantega, afegim la merenga i l'extracte de vainilla, i batem de nou a gran velocitat fins a obtenir una crema de mantega molt esponjosa i lleugera. De vegades pot semblar que es talla, però si segueix batent acaba arreglant-se.

Elaboración:

Ponemos al fuego un cazo con el agua, y el azúcar. Cuando hierva, dejamos unos segundos, y retiramos del fuego. En un bol, batimos las claras a gran velocidad, y cuando empiecen a levantar, vamos añadiendo el almíbar caliente en hilo, hasta obtener un merengue firme, brillante y esponjoso. El merengue debe estar frío antes de añadirlo a la mantequilla. En un cuenco aparte, batimos la mantequilla, añadimos el merengue y el extracto de vainilla, y batimos de nuevo a gran velocidad hasta obtener una crema de mantequilla muy esponjosa y ligera. A veces puede parecer que se corta, pero si sigue batiendo termina arreglándose.

> Necesitarem també unes cuantes maduixes tallades per farcir el pastís.

> Necesitaremos también unas cuantas fresas cortadas para rellenar el pastel.


Un cop tenim el bescuit, el lemon curd, el swiss meringue buttercream i les maduixes tallades procedirem al muntatge del pastís.

Una vez tengamos el bizcocho, el lemon curd, el swiss meringue buttercream y las fresas cortadas, procederemos al montaje del pastel.





Després de cobrir tot el pastís amb la swiss meringue buttercream, ja podrem acabar de decorar el pastís amb els elements de costura que hem fet amb fondant.

Después de cubrir todo el pastel con la swiss meringue buttercream, ya podemos acabar de decorar el pastel con los elementos de costura que hemos hecho con fondant.






Quin element us ha agradat més? A mi la cinta mètrica m'encanta!! ^^

¿Què elemento os ha gustado más? A mi la cinta métrica me encanta!! ^^

El pastís va quedar boníssim, els convidats van quedar molt cotents i el més important de tot és que a la Laura li va agradar molt el pastís! ^^

El pastel quedó buenísimo, los invitados quedaron muy contentos y lo más importante de todo es que a Laura le gustó mucho el pastel! ^^


Aquest post l'estic enllaçant a la Festa d'enllaços del blog Personalización de Blogs.

Estoy enlazando este post a la Fiesta de Enlaces del blog Personalización de Blogs



Bon cap de setmana!

Feliz fin de semana!



14 comentaris:

  1. Ostres Montse, estic parada de la feinada i del resultat d'aquest pastís tant i tant xulo. I no dubto que debia ser boníssim.....noia quina paciència i quina traça!

    Moltes felicitats ets una artista!!!

    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Anna per aquestes paraules!! ^^

      Mooolts petoneets! :P

      Montse

      Elimina
  2. em va fer moltisima il·lusió!!! no m'ho esperava gens i vaig quedar parada d la currada que et vas fer i la paciència que vas tenir per fer que tots els detalls quedessin perfectes!! gràcies per fer d'aquets 20 un aniversari molt especial cousin!!!

    ResponElimina
  3. Quina feina, pero quin treball més maco. Definitivament es disfruta molt més quan es prepara un pastís tan especial com aquest.

    Un peto

    ResponElimina
  4. Wapi!! M'encanta com t'ha quedat el pastís!! I està tot nolt ben explicat!! Un petonet i gràcies per passarte pel meu blog!! Un petonet!!!

    ResponElimina
  5. T'ha quedat genial Montse!! I l'explicació està perfecte, felicitats!!!

    ResponElimina
  6. Aquest pastís és espectacularrrrrrrrr!!!!!! Ets una aristassa Montse!!!!!

    ResponElimina
  7. Muy buen pastel y además con todos los paso a paso!!! Gracias por compartir!

    ResponElimina
  8. Clap clap clap!! Wowwwww
    Me encanta este pastel, me encanta este blog y... me encantará quedarme!!! Te sigoooo

    Cuando quieras pasa a visitarme, será un honor !!!

    bss
    Mica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh!! Muchas gracias Mica!! Y bienvenida al blog!! Ahora mismo me paso por tu blog! ^^
      Un beso y feliz Sant Jordi! ^^

      Elimina
  9. Que pasada este pastel!! Vengo de la fiesta de enlace de Blanca. No conocía tu blog.
    Ya he visto que te gusta el chocolate tanto como a mí. Tengo una receta en mi blog que te gustará. Quizas la haces ya?
    Besos

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis