Páginas

dilluns, 30 de juliol del 2012

Orxata de xufles

Diu la llegenda que quan el rei Jaume I va entrar a València una donzella li va oferir un got d'orxata. En Jaume I va quedar sorprès del seu gust desconegut i li va preguntar a la donzella què era allò, ella li va dir que era llet de xufla (com s'anomenava en aquella època), i Jaume I li va dir: 'açò no és llet, açò és or, xata', d'aquest joc de paraules és d'on suposadament va derivar 'orxata'.

L'orxata a part de ser un bon refresc per l'estiu, sabieu que...

  • És rica en minerals, principalment en fòsfor i potassi.
  • No té colesterol i contribueix a reduir el risc de patir certs càncers.
  • Ajuda a reduir el colesterol i els triglicèrids.
  • Aporta aminoàcids essencials.
  • Posseeix un gran valor energètic.
  • Posseeix excel·lents propietats digestives.
  • No conté gluten i, sense sucre, pot se consumida per les persones diabètiques.
  • És recomanable per als al·lèrgics als productes lactics.
  • És ideal per a les persones hipertenses.

Doncs si és tan saludable... anem a prendre a fer una bona orxata de xufles no us sembla?




















INGREDIENTS
- 200g de xufles.
- 100g de sucre.
- 1l d'aigua d'ampolla.



PREPARACIÓ
Deixeu les xufles en remull de 12 a 24 hores.
Poseu a bullir una petita part de l'aigua amb el sucre fins que estigui ben dissolt i deixeu-ho refredar.
Escorreu les xufles i poseu-les en un pot amb una mica d'aigua. Trinxeu-les amb la batedora i aneu afegint la resta de l'aigua de mica en mica. Les xufles han de quedar ben trinxades.
Passeu la pasta de xufles pel colador xinès i premseu-la molt bé per tal d'extreure'n el màxim contingut d'orxata.
Coleu l'orxata en un colador ben fi i ajunteu-la amb l'aigua ensucrada.
Deixeu-la refredar a la nevera.
Servir ben fresqueta.


Consumiu aquesta orxata abans de 48 hores doncs, al no portar cap conservant, es fa malbé molt aviat.

Bon començament de setmana!

.mOntse.!

6 comentaris:

  1. Hola Montse! la veritat es que m'ha robat el cor el teu dibuix, de la nena fent un pastís... però quan he vist que tenim gustos semblants (jo també sóc infemera, de tarragona, i en el meu temps lliure he fet un bloc de cuina...), he pensat que m'havia de fer seguidora, perquè crec que el teu bloc promet molt!

    En fi, un petonet de Gemma de http://pelplaerdecuinar.blogspot.com.es

    ResponElimina
  2. Aquesta orxata té una pinta deliciosa, ara mateix en beuria un got ben fresquet, quina delícia.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. ^^ Doncs ara ja tens la recepta per gaudir-la tantes vegades com et vingui degust! hehehe
      Petons!

      Elimina
  3. Moltes gràcies per la teua recepta de l'orxata i per difondre totes les seues propietats saludables. Salutacions des d'Alboraia (l'Horta Nord)

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis