dimecres, 18 de juliol de 2012

Palmeretes de pasta de full i xocolata

Bon dia! Avui us porto una recepta molt fàcil i ràpida de fer. I a més a més, amb grans resultats! Qui no ha menjat mai les típiques palmeretes dels forns de pa i pastisseries o aquestes industrials que venen als súpers? Doncs bé, s'ha acabat el comprar-ne, ara les pots fer a casa, i molt més bones que les comprades. :D

Què us sembla? Tenen bona pinta veritat?
Doncs aquí us deixo la recepta, perquè aneu a la cuina a posar-la en pràctica.

INGREDIENTS
- 1 planxa de pasta de full rectangular (important que sigui rectangular, amb el circular no serveix. Si el fas tu, doncs ja li donaràs forma rectangular. Jo en aquest cas el vaig comprar. La majoria són circulars, però en el Mercadona, per exemple, la pasta de full que tenen sí que és rectangular, la de la marca Hacendado, ve en un pack de dos unitats).
- Sucre blanc.
- Una bona rajola de xocolata per fondre (si les vols banyar).



PREPARACIÓ
1. Preescalfar el forn a 200ºC, calor a dalt i abaix.
2. Col·locar la planxa de pasta de full oberta, sobre paper de fornejar (jo vaig utilitzar el mateix paper on ve enrotllada la pasta de full. Escampar sucre per damunt de la pasta de full. Ens podem ajudar amb una cullera.
3. Senyalem suaument amb un ganivet el centre de la pasta de full. Fem una marca a dalt i abaix.
4. Ajudant-nos amb el paper, doblegar el costat esquerre de la pasta de full cap al centre, fins que coincideixi la vora amb la línia marcada amb el ganivet.
5. Repetir amb el costat dret. Escampar sucre de nou, i passar suaument el corró per sobre, per tal que s'adhereixi be el sucre a la pasta de full.
6. Tornar a doblegar el costat dret cap al centre de la planxa de pasta de full.
7. Repetir amb el costat esquerre. Tornar a escampar sucre i passar el corró suaument.
8. Doblegar un costat sobre l'altre. Tirar sucre de nou pels dos costats, i pressionar suaument amb el paper.
9. Tallar a rodanxes d'1cm de gruix amb un ganivet molt afilat, i col·locar-les separades en una safata de forn.
10. Fornejar les palmeretes uns 12-15 minuts. Donar la volta amb cura i fornejar dos minuts més.
11. Deixar refredar les palmeretes en una reixeta.

Si voleu banyar-les amb xocolata, heu de fondre la xocolata al bany maria o bé al microones, col·locar la xocolata en una tassa on hi càpiguen les palmeretes i submergir-les fins a la meitat. Deixar escorre la xocolata i deixar-les assecar en una reixeta.


Explicat així pot semblar complicat, però és molt molt fàcil. Aquesta recepta la vaig trobar al blog webos fritos, on hi ha un vídeo amb els passos a seguir que està genial, us recomano que us passeu.

Que passeu un bon dimecres de juliol! ^^


.mOntse.!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis