Páginas

dijous, 26 de juliol del 2012

Découpage

Avui us porto una nova manualitat, el découpage. Dissabte passat vaig anar a Barcelona a fer un curs bàsic de découpage a Cromatismes. Vam folrar una safata i un marc de fusta! Van quedar genials, però abans d'ensenyar-vos-ho primer us explicaré una mica què és això del découpage per qui no ho sàpiga.

La paraula Découpage prové del verb en francès 'découper' que vol dir retallar.
La tècnica consisteix en la decoració de diverses superfícies, com la fusta, el llautó, vidre, ceràmica, per exemple, en les quals s'aplica paper o tela i es vernissa vàries vegades fins que queden perfectament integrats, semblant que estiguin pintats.
Es tracta d'una tècnica molt senzilla, que pot utilitzar qualsevol principiant, perquè només s'ha de saber retallar, enganxar i envernissar.
Es poden aplicar teles, paper de regal, làmines, paper de seda, paper d'arròs, cromos, i últimament està molt de moda utilitzar tovallons de paper. La aplicació d'aquests tovallons té l' avantatge de que necessita molt poques capes de vernís, perquè el paper és molt fi.
Hi ha tovallons decoratius amb molts motius molt diversos que ens poden ajudar a decorar safates, marcs, caixes, mobles de tot tipus, cubells, testos i tot el que se'ns ocorri.
Pots utilitzar peces de paper senceres, pots esquinçar-les o pots retallar-les per fer formes i dissenys interessants.
És una magnífica forma de reciclar, per donar-li un look nou a un moble, per exemple. A part de personalitzar-ho i fer-ho exclusiu, com totes les cosses fetes a casa!

Doncs ara sí, aquí estan els meus primers projectes amb découpage.


A mi m'encanta! Si us animeu a fer Découpage m'agradaria donar-vos un consell, més que res per a que ho tingueu present a l'hora de triar papers. Ja que hi ha papers amb els que es poden fer trossets i altres q no. M'explico. El paper de lletres de la meva safata, és ideal per enganxar-lo sencer, perquè la gràcia és que es llegeixin les lletres (encara que no t'enteris del que posa... :P), si talles aquest paper a trossets i els vas enganxant quedarà horrible.



En canvi, el paper de les floretes és ideal per fer trossets i anar-los enganxant... la safata està feta així, a trossets, oi que no ho sembla? Doncs sí si, ja us ho dic jo ^^. El que passa que l'estampat és tan petit, que al anar posant els trossets es torna a formar el dibuix i no s'aprecia. La veritat és que és molt més fàcil treballar amb trossets perquè evites que et quedin arrugues per sota, amb un paper més gran, com és el cas del de les lletres, és molt més fàcil que et quedin arrugues.

Heu vist quina tassa més vintage i 'molona' em vaig comprar l'altre dia? Us he de confessar una cosa... Tinc addicció per les tasses, en tinc una pila i me'n compraria una pila més! M'ENCANTEN!
També has de tenir en compte en quins estampats fas trossets, en estampats molt més grans que aquests, potser al fer trossets si que és notarà o papers amb estampats vichy per exemple, que són molt quadriculats, al esquinçar-ho i tornar-ho ajuntar, passaran a ser quadrets de vichy per ser caos total! xD

El marc de fotos és genial! A més a part de fer-lo servir per posar-hi fotografies podeu fer com jo, i utilitzar-ho per escriure-hi missatges.

Sabeu que va ser el millor del curs? Què  per un moment semblava que tornéssim a estar a l'escola i em vaig empastifar les mans a més no poder amb la cola! Perquè al principi dius va... amb el pinzell, però després acabes modelant el paper amb les mans! I el divertit que és després treure's la cola de les mans un cop seca? ^^


.mOntse.!


2 comentaris:

  1. Ué cosas lindísimas! Sigan,, por favor, dándonos ideas de tanta belleza estética!

    ResponElimina
  2. A on puc trobar tovallons de paper amb estampats florals tipus vintage a Barcelona,he anat a Conesa i alguna botiga més i no en trobo.T'ha agrairia molt l'informacio

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis