Páginas

diumenge, 11 de novembre del 2012

KEEP CALM AND CARRY ON

Segur que molts de vosaltres coneixeu el lema britànic de moda "KEEP CALM AND CARRY ON". L'haureu vist en format pòster, amb diversos colors, com a decoració en una botiga, a l'oficina, a casa... Fins i tot el podem trobar en tasses, catifes, samarretes...


El que potser no sabeu és que aquest lema no és pas un invent del segle XXI, sinó que per saber la seva història ens hem de remuntar més de mig segle. 


Concretament a l'any 1939, quan esclata la Segona Guerra Mundial i la població europea experimenta situacions dramàtiques. En un intent de tranquil·litzar als ciutadans i mantenir a flotació les seves esperances el Ministeri d'Informació Britànic decideix crear diversos cartells propagandístics.


"Mantingues la calma i continua endavant" (Keep Calm and Carry On) era un missatge que s'utilitzaria només si els alemanys arribessin a envair el país. Al no produir-se la invasió, les còpies que havien estat impreses es van destruir. O això és creia.


Un d'aquests pòsters va ser localitzat en l'any 2000 en una llibreria, emmarcat en una de les parets. Com els clients van començar a voler comprar-ho, van començar a fer còpies i mica en mica es va anar fent popular.


Com el disseny és força senzill, en l'actualitat s'han fet diverses interpretacions del lema, com les que us ensenyo a continuació.














Buscant per la xarxa he trobat aquesta web on pots crear els teus propis pòsters "Keep Calm and Carry On", del color que vulguis, amb el logo que vulguis i la frase que vulguis. El pots guardar en el teu ordinador i imprimir-ho per penjar-ho en el racó més privilegiat de la teva habitació ^^. Per entrar a la web cliqueu en THE KEEP CALM-O-MATIC.


Keep Calm and enjoy weekend! ^^

.mOntse.!

8 comentaris:

  1. Quin post més guapo. Gràcies per la informació ha sigut super interessant. Bona nit.

    ResponElimina
  2. Genial, genial, genial!!! M'agrada molt aqueat post! Sóc fanàtica d'aquest lema. Un petonàs i gràcies per tot aquest recull!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe me'n alegro que t'hagi agradat!! a mi també m' encanta aquest lemaa!!
      Un petonàs maca!! ^^

      Elimina
  3. M'agrada molt la frase. De fet crec, si no recordo malament, que es va emprar durant la segona guerra mundial per animar a la gent. I ara, fa poc temps s'ha posat de moda.
    Jo ja tinc un quadre i ara posaré un marc amb una postal amb el lema.
    Muak

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte, la van dissenyar per a a segona guerra mundial! A mi m'encanta aquest lema!
      Un petonet!

      Elimina
  4. No tenía ni idea de la historia de esta frase!! La verdad es que estamos inundados por ella, jaja, y por cierto, me encantas sus "variantes". Un abrazo gordo!!
    Elisa
    www.thecraftcakemama.com
    www.thecraftcakemamashop.bigcartel.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajaja Sí! A mi también me encantan sus variantes! Son geniales!!
      Un beso gordo! ^^

      Elimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis