divendres, 23 de novembre de 2012

Cupcakes de carbassa

Feia ja força temps que no penjava cap recepta de cupcakes, i amb motiu de la fira BCN&CAKE d'aquest cap de setmana, trobo que és l'ocasió perfecte per ensenyar-vos una.

La recepta d'avui està inspirada en la fantàstica Martha Stewart, i porta com a ingredient estrella la cabassa, típica d'aquesta època de l'any.


INGREDIENTS (per a 18 cupcakes):
  • Per a la massa:
- 2 tasses de farina normal.
- 1 culleradeta de llevat.
- 1 culleradeta de bicarbonat de soda.
- 1 culleradeta de sal.
- 2 culleradetes de canyella en pols.
- 1/4 de culleradeta de gingebre.
- 1/4 de culleradeta de nou moscada en pols.
- 1 tassa de sucre blanc.
- 1 tassa de sucre morè.
- 1 tassa de mantega sense sal a temperatura ambient.
- 4 ous lleugerament batuts.
- 425g de puré de carbassa.


  • Per al frosting de formatge:
- 225g de formatge Philadelfia.
- 8 culleradetes de mantega sense sal.
- 2 tasses de sucre glas tamisat.
- 2 culleradetes de extracte de vainilla.


  • Per a la decoració:
- 200g de fondant blanc.
- Colorant en pasta o en gel de color taronja i marró.



PREPARACIÓ:
  • Cupcakes:
Preescalfar el forn a 180ºC. Posar les càpsules de paper en els motlles de cupcakes.
En un bol barrejar la farina amb el llevat, el bicarbonat de soda, la sal, la canyella, el gingebre i la nou moscada. Reservar.
En un altre bol, batre els dos tipus de sucre amb la mantega i els ous, on cop obtinguda una barreja homogènia, introduir-hi els ingredients secs que prèviament aviem barrejat, fins aconseguir una barreja lleugera.
Per últim afegir el puré de carbassa i barrejar.
Abocar la massa a les càpsules per als cupcakes fins a omplir unes 3/4 parts.
Fornejar durant aproximandament 25 minuts, un cop passat aquest temps, retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta fins que estiguin completament freds.


  • Frosting de formatge:
En el bol de la batedora batre a velocitat mitja el formatge fins que estigui suau. Afegir la mantega i batre fins a la seva incorporació.
Reduir la velocitat i afegir el sucre glas, barrejar fins que tingui una consistència suau i brillant.
Afegir l'extracte de vainilla i barrejar fins a incorporar.


  • Carbasses:
Per realitzar les carbasses, s'ha de tenyir 180g de fondant de color taronja i fer boles de 10g que serà la carbassa en sí. Amb la resta de fondant, farem tronc de la carbassa, per tant el tenyirem de marró i modelarem fins a obtenir un xurro que anirem tallant a la mida desitjada i li donarem forma de tronc.
Per fer la forma de carbassa s'ha d'agafar un escuradents, i amb el lateral d'aquest anar marcant les vores de la carbassa, desprès amb el mateix escuradents farem un forat per la part de dalt de la carbassa, i amb una mica de aigua, per aconseguir que s'enganxi, introduirem el tronc que havíem preparat.


Ara ja només quedarà col·locar el frosting a la màniga pastissera per decorar el cupcakes i possar´hi al damunt una carbassa.



Què passeu un molt bon cap de setmana, i pels qui aneu, que us ho passeu d'allò més bé a la fira! Jo demà i seré per allà, ja us explicaré que tal va anar tot! ^^

.mOntse.!

7 comentaris:

  1. Quina meravella de cupcakes, quina menjera. Patonets

    ResponElimina
  2. Per lleparse'n els dits Montse! quina pinta!!!

    ResponElimina
  3. Hola,

    Quina bona pinta que tenen, segur que son bonissims.

    Un peto. Raquel i Neus

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies noies! Un petonet! I benvingudes! ^^

      Elimina
  4. T'han quedat molt monos!! i deuen estar boníssims!! Me'ls apunto per fer·
    Su.

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis