Páginas

dijous, 15 de novembre del 2012

Crema de gírgoles

Avui el calendari marca 15 de novembre, i com és ja costum, avui toca participar en La recepta del 15. I quin ingredient ens ha proposat aquest cop Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta

Doncs un molt i molt típic de la tardor, que n'hi ha de diferents tipus, alguns tòxics, i que es poden anar a buscar al bosc amb un bon cistell, sempre de vímet, perquè així d'aquesta manera, mentre passegeu pel bosc les espores dels bolets recollits aniran caient al terra i l'any que ve podran tornar a proliferar. Res de bosses de plàstic. ^^ Sí, l'ingredient proposat per aquest mes són els BOLETS.


Aquest cop, per participar-hi m'he animat a fer una crema de gírgoles, i aquest ha estat el resultat.


CREMA DE GÍRGOLES

Ingredients (per a 4 persones):


- 1/2kg de gírgoles tallades a trossos.
- 1l d'aigua o de brou.
- 2 cebes mitjanes.
- 125cl de crema de llet.
- Nou moscada.
- 1 fulla de llorer.
- 1 polsim de sal.

Procediment:


 Poseu a sofregir la ceba tallada ben fina. Quan estigui daurada afegiu les gírgoles tallades a trossos. Afegiu la sal i la nou moscada. Un cop les gírgoles hagin absorbit tot el seu suc, col·loqueu-ho tot en una olla amb aigua calenta i deixeu-ho coure juntament amb una fulla de llorer uns 10 minuts.


Passat aquest temps, retirar la fulla de llorer i part de l'aigua i afegir-hi la crema de llet. Passar-ho pel túrmix fins aconseguir la textura desitjada, si queda molt espès podeu afegir-hi una mica més d'aigua de la que havíeu retirat.

(Si es busca un gust picant, es pot afegir a més a més, gengibre ratllat, poca quantitat. Jo en aquest cas no li vaig posar).

Que vagi de gust.

.mOntse.!

3 comentaris:

  1. L'haurem de probar aquesta recepta. Patonets.

    ResponElimina
  2. Vaig fer una crema molt semblant l'altre dia per sopar, però de carlets! Què bona queda, eh? És d'allò més reconfortant!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis