Páginas

dijous, 29 de novembre del 2012

Casa del Mickey Mouse & Fira BCN&CAKE

Avui al blog estem de celebració! I és que no és per menys... A què no sabeu que he estat fent avui? No? Doncs fer la meva primera entrega! Sí, com ho llegiu... fa unes setmanes em van demanar el meu primer encàrrec. Una companya de la feina, l'Elvira, em va proposar fer el pastís d'aniversari del seu fill, en Miquel, que fa 7 anyets. Volia la casa de Mickey Mouse. Quan m'ho va dir no m'ho podia creure, us podeu imaginar la il·lusió que em va fer no? Evidentment li vaig dir que SII! Tot i que desprès van venir els dubtes... (Seré capaç de fer-la, em quedaré bé, me'n sortiré? Aix... Quina responsabilitat.

El cas és que sí, si que me'n he sortit i aquí teniu el resultat.


El pastís és el típic de iogurt, farcit de núvol de Nutella (recepta extreta del blog Postreadicción), la decoració és de fondant, i pel que fa a la casa en sí del Mickey (la cúpula vermella i el cap estan fets amb Rice Krispies Treats i recoberts amb fondant, la recepta la vaig obtenir gràcies a la Berna de Ilusiona Cakes.

Us deixo aquí les receptes i explicacions respectives a cada ingredient. ^^

BRIOIX DE IOGURT

Ingredients (per a 15 persones):

- 2 iogurts de llimona.
- Oli: 2 mesures de iogurt d'oli.
- Sucre: 4 mesures de iogurt.
- Farina: 6 mesures de iogurt.
- 6 ous.
- 2 sobres de llevat Royal.
- 2 cullerades de mantega per untar.

Elaboració:

Es baten els ous en un bol amb el sucre i després s'afegeix el iogurt i l'oli.
Quan la barreja sigui uniforme s'afegeix la farina tamisada amb el llevat en pols i es barreja novament fins que quedi una massa homogènia.
S'unta el motlle amb una mica de mantega i s'empolsa amb una mica de farina. A continuació s'incorpora la massa preparada i es col·loca al forn prèviament escalfat.
Es forneja el brioix a 180ºC uns 45 minuts, fins que la massa està cuita i lleuguerament daurada.



NÚVOL DE NUTELLA

Ingredients:

- 454g de mantega suau.
- 380g d'icing sugar.
- 4 culleradetes d'essència de vainilla.
- 250g de xocolata negra fossa.
- 200g de Nutella.
- 2 cullerades de llet.
- 1 polsim de sal.

Elaboració:

Barrejar la mantega amb l'icing sugar amb pales planes durant 1 minut a velocitat 2. Afegir la vainilla i batre a velocitat 2 fins que estigui ben barrejat. Incorporar la xocolata i batre a velocitat 4 fins que estigui suau (uns 2 minuts). Afegir la Nutella, la llet i un polsim de sal i batre a velocitat 4 durant 1 minut.



RICE KRISPIES TREATS

Rice Krispies Treats (RKT) traduït significa "llaminadura d'arròs inflat". S'utilitza molt a Estats Units, és un habitual en les cases com snack per als nens, tan per la felicitat de fer-ho, com per l'acollida que té. També podeu trobar-lo fet industrialment en tendes especialitzades en tema reposteril.
Però al final els RKT no deixa de ser una barreta de cereals i fins i tot la recepta ve reflexada en els paquets de Kellogg's. És una massa elaborada a base de cereals d'arròs inflat (krispies), núvols desfets i margarina. Aquí us deixo la recepta.

Ingredients:

- 6 tasses de cereals d'arròs inflat.
- 3 cullerades de mantega o margarina.
- 4 tasses de núvols.

A major quantitat de mantega el nostre RKT més dur quedarà. Per menjar, potser sigui millor que quedi una mica més tou, tot i que per decorar, com més ferm, més seguretat al treballar-ho.

Elaboració:

Untar amb mantega el bol o recipient que farem servir. Es desfan els núvols completament, removent de tant en tant amb una cullera que prèviament també haurem untat de mantega. Això es pot fer tant al microones com al foc.
Ja llestos els núvols, completament desfets, apartarem del foc i s'afegiran els krispies. Remoure bé, procurant que tots estan impregnats en núvols fins que es formen fils. Ara toca, abans de que es refredi totalment, amassar amb les mans prèviament untades amb mantega.
La caracterísitica fundamental d'aquest material és el seu pes lleuger ideal per treballar figures de major proporció que fa que puguem col·locar-les sobre els nostres pastissos, impedint el seu enfonsament i estalviant-nos així fondant per reomplir.


Com treballar-ho:

El RKT es pot tornejar, tallar, modelar o esculpir. En cas de tornejar o esculpir, tallarem un bloc superior al tamany del que vulguem fer, per així després poder retallar. en qualsevol dels casos, és molt important que una vegada li donem la forma, apretem bé els krispies entre sí, intentant evitar qualsevol forat.
Tot això s'ha de fer en calent, ja que es va refredant, es va endurint i serà més difícil manejar-ho. Si se'ns ha refredat abans de poder donar-li la forma desitjada o al final no ens ha agradat com ha quedat, sempre es pot ficar uns segons al microones per tornar a escalfar-ho i tornar a treballar-ho de nou.
També podeu treballar-ho amb motlles; dos esferes buides per formar una bola, un rotllo de paper per formar columnes. En aquest cas, el que hem de fer és impregnar o folrar els motlles de manera que després no se'ns quedi el RKT enganxat, i omplir-ho fent tota la pressió possible.
A l'hora de cobrir els nostres elements haurem d'esperar a que s'eixugui el RKT, per a que s'endureixi. El millor és preparar-ho d'un dia per l'altre i assegurar-se l'eixugat.
Quan s'hagi endurit estarà llest per cobrir amb fondant. Per això només fa falta humitejar el RKT amb una mica d'aigua o amb una buttercream per a que el fondant quedi enganxat.

Consells per aconseguir un bon allisat:
-Buttercream o sucre glas. Impregnar la figura i apretar omplint els forats entre els cereals.
- Triturar els cereals abans d'abocar els núvols.
- Llimar la superfície una vegada endurit el RKT. La llima ha de ser d'ús exclusiu per aquesta finalitat.
-Posar doble capa de fondant.

El resultat: ESTAN BONÍSSIMS!!! ^^

Espero que en Miquel hagi pogut gaudir amb els seus amics del pastís i Un milió de gràcies a l'Elvira per fer-me aquest encàrrec! ^^







Canviant de tema... Com ja sabeu, aquest cap de setmana va tenir lloc la primera fira de pastisseria creativa a Barcelona, la BCN&CAKE, i com molts sabeu també, la participació en aquesta fira va ser tan gran que el dissabte al matí va haver un gran col·lapse de gent que volia accedir a la fira, mentre que aquesta ja havia omplert el seu aforament i els organitzadors es van veure obligats a restringir l'entrada en funció de la sortida. Va ser una llàstima que molta gent que va venir expressament a la fira es quedés sense poder entrar.

Jo vaig tenir sort i vaig poder accedir, vaig anar dissabte al matí a primera hora, ja que tenia curs a les 9h amb l'Alma de Objetivo Cupcake Perfecto, per fer uns cupcakes amb molt de glamour. Què puc dir de l'Alma... És encantadora, divertida, propera, espontània i molt molt HAPPY! Em va caure genial. Vaig poder fer-me una foto amb ella i aconseguir que em signés el seu llibre. Els cupcakes que vaig fer em van quedar moníssims... però llàstima que no tinc cap foto decent per ensenyar-vos... :( Tot i que anaven en una caixeta, no van ser capaços de sobreviure a l'aglomeració de la gent. 



La fira era per tornar-se boig! Milers i milers d'estris de rebosteria per comprar, i un munt de pastissos, cupcakes, galetes... per deixar-te amb la boca oberta. Evidentment... Vaig comprar-me un cupcake, i no podia ser de res més que de RED VELVET!! Boníssim! Diumenge al matí també m'hi vaig passar, ja que al fer el curs tenia entrada per als dos dies, i com que dissabte hi vaig anar sola, diumenge vaig aprofitar per anar-hi ja que hi anava la Laia de Delícies de Llimona, la seva mare i la Berta amb una amiga, que ara l'estem aficionant també aquest món. 
Us deixo amb una mini recopilació de fotos de la fira... (Molt complicat fer fotos intentant esquivar a la gent, amb les mans ocupades amb les bosses de les cossetes comprades a la fira i intentant salvar la caixeta on anaven els meus estimats cupcakes de curs amb l'Alma... :P)



.mOntse.!

9 comentaris:

  1. Ohhhhhhhhh Montse!!!!! Quina preciositat!!!!!! Una passada, felicitats per aquesta feina tan ben feta;)

    ResponElimina
  2. La casa de Michey perfecta!!! Segur q vas triomfar!!! Felicitats artista!!

    ResponElimina
  3. Ostres Montse! No m'imaginava un pastís així! Has superat (per molt) les meves expectatives! T'ha quedat genial! :D
    I sembla força complicat... He anat llegint la recepta i pensava: Buuf! Hahahah ^^
    Algun dia me n'hauràs d'ensenyar XD

    Molts petons :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'agradat!??? La veritat es que no les tenia totes en mi... en que me'n pogués sortir...
      Doncs ja saps... quan vulguis quedem!! ^^
      Petons!

      Elimina
  4. Montse, quina passada aquest pastís jo crec que trionfarias més en aquesta especialitat que a l'hospital tal com està tot tu ben segur ja tens un futur asegurat
    felicitats
    Rosamaria

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis