Páginas

divendres, 10 d’agost del 2012

Lasanya

Plat del dia: LASANYA!
Ahir per dinar em venia de gust menjar una bona lasanya, que ara feia temps no en menjava... així doncs, com que tenia festa, li vaig poder dedicar una mica més de temps a la cuina a l'hora de dinar! I em vaig posar mans a la obra per fer una bona salsa de tomàquet i una bona no, boníssima crema de formatge.
I aquest va ser el resultat.



La foto no és que sigui una meravella, però ho heu d'entendre... era l'hora de dinar, tenia una gana que em moria i la flaire que s'havia escampat per casa que incitava a devorar-la! A més... la lasanya s'ha de menjar calentona...! ^^

INGREDIENTS

  • Per a la salsa de tomàquet:
- 2 cullerades d'oli d'oliva.

- 1/2 ceba.
- 200g de de trinxat de vedella i porc.
- 1/2 pebrot vermell petit picat.
- 1/2 carbassó tallat en glaçons.
- 2 grans d'all picats.
- 100g de pasta de tomàquet.
- 150g de tomàquet fregit.
- 150g de tomàquets tallats en quadradets.
- 1 cullerada d'albàfrega seca.
- 1 cullerada d'orenga sec.
- 1 fulla de llorer.
- 1 culleradeta de sucre.
- sal i pebre al gust.

  • Per a la crema de formatges:
- 150g de formatge cremós tipus Philadelphia.

- 150g de nata per cuinar.
- 50g de formatge parmesà ratllat.
- 100g de formatge mozzarella ratllat i dividit.
- 100g de mató.
- 1 ou.
- 1/2 culleradeta de pebre.

  • 10 fulls de pasta de lasanya.


PROCEDIMENT

Per a la salsa, escalfar l'oli a foc mig i sofregir la ceba, el pebrot, el carbassó i l'all fins que estiguin tendres, uns 5 minuts.
Afegir la carn picada i la pasta de tomàquet fins que estiguin ben incorporats.
Afegir els ingredients restants a foc lent.
Reduir el foc ben baix i deixar que es cuini uns 30 minuts. (Com més temps es cuini, millor serà el sabor!).

Per a la crema de formatge, barrejar tots els ingredients i reservar.

Per a la pasta, en una olla gran d'aigua salada bullint cuinar els fulls de lasanya 2 minuts menys del que marca les instruccions del paquet.

Pel muntatge, preescalfar el forn a 250ºC, col·locar capes de pasta i salsa, recordar que l'última capa serà de crema de formatge.

Enfornar durant uns 20 minuts o fins que estigui calent i faci bombolles. Servir calent.


> BON PROFIT <




.mOntse.!

4 comentaris:

  1. Quina bona pinta Montse!
    Pensava que la salsa que duria per sobre seria beixamel! Però sent de formatges segur que encara serà més bona!
    La pròxima lasanya que faci durà aquesta salsa!

    Petons!
    PS: buf! M'estic morint de gana.. Mirar receptes tan apetitoses abans de dinar no és bona idea u____u

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estava boníssima! Adoro les salses de formatge i els formatges en general!! mmmm...!! :P

      Elimina
  2. Montse, tens un potencial creatiu que no te'l acaves!! continua així ....
    Petonets
    Lurdes

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis