Páginas

dimecres, 8 d’agost del 2012

Galetes decorades amb paper fondant

Fa uns mesos em vaig apuntar a un curs a distància de galetes decorades amb paper imprès comestible. Quan vaig veure les fotos, em van captivar. Eren tan maques, que no vaig poder resistir-me en enviar-li un email a la Julia de Postreadicción (no us perdeu el seu blog), per obtenir més informació de com apuntar-me al curs i aconseguir aquests papers de fondant tan xulos...! D'això ja fa uns mesos, però fins ahir no vaig decorar  aquestes fantàstiques galetes. Podria dir que per falta de temps per dedicar-li, però més aviat, jo crec que era per por a gastar els papers impresos i que em quedés un xurro...! Hahahaha Ja que apart del fondant s'havia de fer petits detalls amb glassa reial... i com que encara no havia decorat galetes amb glassa... em feia una mica de respecte... El resultat? No està malament del tot, però es podria perfeccionar mooolt més! Ara quan agafi vacances practicaré! ^^

Vaig fer galetes de canyella, de xocolata i de vainilla. La recepta que vaig utilitzar per fer les galetes va ser aquesta:


INGREDIENTS
- 250g de mantega.
- 150g de sucre glas.
500g de farina de rebosteria.
- 2 clares d'ou pasteuritzades (4 cullerades soperes equivalen a 1 clara d'ou).
- Aroma desitjat. Vainilla: dues culleradetes d'extracte de vainilla, per la canyella: 2 culleradetes de canyella en pols i per la xocolata 50g de cacau en pols sense sucre (jo utilitzo el cacau valor, que el venen en una llauna) COMPTE! Si volem fer les galetes de xocolata, els 50g de cacau es resta a la quantitat de farina, és a dir, ja no seran 500g de farina sinó 450g de farina + 50g de cacau en pols.


PROCEDIMENT
Cremar la mantega a velocitat mitjana durant 2 minuts. 
Incorporar el sucre glaç en dos cops fins a obtenir una crema pomada esponjosa i fluida.
Afegir l´aroma desitjat.
Incorporar les clares d´ou (8 cullerades soperes).
Tamisem la farina i l´incorporem en tres vegades fins aconseguir una massa ferma.
Emboliquem la massa en paper film transparent i la deixem reposar a la nevera com a mínim unes dues hores.
Enfornar les galetes amb el forn preescalfat a 170ºC si el forn és amb ventilador o a 180ºC si fem servir el forn amb calor a dalt i a baix, durant 8 minuts.
Deixar refredar les galetes sobre una reixa, i un cop fredes decorar.

Per fer la glassa reial necessitarem:
100ml d'aigua tèbia.
16g de pols de merenga.
600g de sucre glas tamisat.
1 culleradeta de cremor tàrtar.
colorant alimentari
(aquests ingredients serien per decorar unes 30 galetes mitjanes)
Batem amb unes varetes la pols de merenga amb l'aigua durant 1 minut a velocitat 8. Afegir d'una sola vegada el sucre glas i el cremor tàrtar y batre amb la pala plana durant 8 minuts a velocitat 3, fins a que formi pics tous.
Per al glasejat fluid (per omplir) afegir aigua i barrejar fins que estigui integrada amb cura de no formar bombolles.




.mOntse.!



6 comentaris:

  1. ¡Te han quedado fantásticas! me ha encantado la idea de las banderitas y también los mini-atriles :-)

    Besos,

    ResponElimina
  2. Ostreees! T'han quedat esplèndides! No sabria dir-te quina de les galetones m'agrada més!
    Felicitats ^^

    Petons

    ResponElimina
  3. déunido Montse !!! ets insuperable tu i les teves meravelloses galetes !!
    petonets
    Lurdes

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies a totes, vossaltres si que sou genials! ^^
    Petonàs!

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis