Páginas

dimarts, 17 de juny del 2014

Recepta de pa de llet / Receta de pan de leche


No hi ha una recepta que més em satisfaci fer-la que el pa. M'encanta empastifar-me les mans pastant la massa, sentir el olor a llevat en les mans i l'olor en l'ambient de pa acabat de fer...

No hay una receta que más me satisfaga hacerla que el pan. Me encanta embadurnarme las manos amasando la masa, sentir el olor a levadura en las manos y el olor en el ambiente de pan acabado de hacer...


I és que l'altre dia, una companya de la feina, la Mónica, va compartir una recepta de pa de llet que ella acostuma a fer sovint, així que no vaig poder resistir-me, en prendre quatre apunts i em vaig posar "mans a la massa".

Y es que el otro día, una compañera del trabajo, Mónica, compartió una receta de pan de leche que ella acostumbra a hacer a menudo, así que no pude resistirme, en tomar cuatro apuntes y me puse "manos a la masa".


Ingredients:

- 1kg de farina de força.
- 600ml de llet.
- 1 culleradeta de sal.
- 200g de mantega.
- 2 cubs de llevat fresc.
- 1 ou.

Ingredientes:

- 1kg de harina de fuerza.
- 600ml de leche.
- 1 cucharadita de sal.
- 200g de mantequilla.
- 2 cubos de levadura fresca.
- 1 huevo.


Elaboració:

Escalfar la llet, la sal, la mantega i el llevat, fins que la mantega tingui una consistència tova però sense que la llet arribi a bullir. En la taula de pastar fer un petit volcà amb la farina, abocar-hi la barreja de llet i començar a pastar fins que la massa es desenganxi dels dits. Col·locar-la en un bol força gran per deixar-la llevar durant 50 minuts tapada amb un drap de cotó. Passada aquesta estona, donar-li la forma desitjada al pa i tornar a deixar llevar durant 20 minuts. 
Transcorreguts aquests minuts, batre un ou i pinzellar amb cura la superfície del pa. Amb el forn preescalfat a 180º enfornar el pa durant 45 minuts.

Elaboración:

Calentar la leche, la sal, la mantequilla y la levadura, hasta que la mantequilla tenga una consistencia blanda pero sin que la leche llegue a hervir. En la mesa de amasado hacer un pequeño volcán con la harina, verter la mezcla de leche y empezar a amasar hasta que la masa se desenganche de los dedos. Colocarla en un bol bastante grande para dejarla levar durante 50 minutos tapada con un trapo de algodón. Pasado este rato, darle la forma deseada al pan y volver a dejar levar durante 20 minutos. 
Transcurridos esos minutos, batir un huevo y pincelar con cuidado la superficie del pan. Con el horno precalentado a 180º hornear el pan durante 45 minutos.


Ideal per a esmorzar, tant en versió dolça amb mantega i melmelada o bé salada amb tomàquet i pernil dolç, per exemple.

Ideal para desayunar, tanto en versión dulce con mantequilla y mermelada o bien salada con tomate y jamón dulce, por ejemplo.


Bon començament de setmana.

Buen comienzo de semana.

3 comentaris:

  1. El pan mola mucho, yo una temporada estuve enganchada, ahora tengo un amigo que lo hace mejor que yo y me aprovecho de su hornada!!! :)) feliz semana a ti también Montse

    ResponElimina
  2. Segur que, a més de fent-lo, vas gaudir menjant-lo! Quina bona pinta...!

    ResponElimina
  3. Que bo, m'encanta aquest pa.

    Petons.

    Olga

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis