Páginas

divendres, 3 de maig del 2013

Pastís mousse de mascarpone i llimona amb gerds / Pastel mousse de mascarpone y limón con frambuesas.

Bon dia, tarda o nit!! (Depenent de l'hora del dia en que em llegiu... :P).

Buenos días, tarde o noche!! (Dependiendo de la hora del día en la que me leáis... :P).

Avui us porto un mini pastís de mousse de mascarpone i llimona amb gerds que vaig fer per la Txell, pel seu aniversari de casament! ^^

Hoy os traigo un mini pastel de mousse de mascarpone y limón con frambuesas que le hice a Txell, por su aniversario de bodas! ^^

Em sap greu, però les fotos no són de les millors que he fet pel blog... però una mica d'excusa en tinc... ^^ I és que el dia que havia de entregar-li el pastís a la Txell, pel matí vam anar a fer unes partides de paintball amb els companys de la feina, vaig arribar súper cansada i amb algun blau, havia d'acabar el pastís, fer les fotos, i quedar amb la Txell, per entregar el pastís. Així que aquell dia, ganes ganes de fer fotos... no en tenia masses, però no vaig voler de deixar de compartir la recepta amb vosaltres i vaig tirar 4 fotos a la mousse! ^^ Això si, la Txell i el seu marit, van quedar encantadíssims amb el pastís!

Me sabe mal, pero las fotos no son de las mejores que he hecho por el blog... pero un poco de excusa tengo... ^^ Y es que el día que tenía que entregarle el pastel a Txell, por la mañana fuimos a hacer unas partidas de paintball con los compañeros del trabajo, llegué súper cansada y con algún moratón, tenía que acabar el pastel, hacer las fotos, y quedar con Txell, para entregar el pastel. Así que aquel día, ganas ganas de hacer fotos... no tenía muchas, pero no quise dejar de compartir la receta con vosotras y eché 4 fotos a la mousse! ^^ Eso si, Txell y su marido, quedaron encantadísimos con el pastel!



PASTÍS MOUSSE DE MASCARPONE I LLIMONA AMB GERDS






Ingredients:

* Per a la base de pa de pessic:

    - 3 clares d'ou.
    - 40 g de farina.
    - 40 g de sucre glaç.
    - Ratlladura de mitja llimona.
    - 1/4 cullerada petita d'essència de llimona.
    - Un pols de sal.

* Per a la mousse de llimona i mascarpone:

    - 1 ou.
    - 2 cullerades grans de sucre.
    - 60 g de mascarpone a temperatura ambient.
    - 75 ml de nata líquida.
    - 1/2 full de gelatina.
    - 1 cullerada gran d'aigua.
    - Suc i raspadura d'una llimona.

* Per a la salsa de gerds:

    - 50 g de gerds.
    - 1 cullerada de sucre.
    - Unes gotes de suc de llimona.


PASTEL MOUSSE DE MASCARPONE Y LIMÓN CON FRAMBUESAS






Ingredientes:

* Para la base de "pa de pessic":

    - 3 claras de huevo.
    - 40 g de harina.
    - 40 g de azúcar glas.
    - Ralladura de medio limón.
    - 1/4 cucharada pequeña de esencia de limón.
    - Un polos de sal.

* Para la mousse de limón y mascarpone:

    - 1 huevo.
    - 2 cucharadas grandes de azúcar.
    - 60 g de mascarpone a temperatura ambiente.
    - 75 ml de nata líquida.
    - 1/2 hoja de gelatina.
    - 1 cucharada grande de agua.
    - Zumo y raspadura de un limón.

* Para la salsa de frambuesas:

    - 50 g de frambuesas.
    - 1 cucharada de azúcar.
    - Unas gotas de zumo de limón.


Elaboració:

* Per a la base de pa de pessic:

Es preescalfa el forn a 175ºC (350ºF).
Es baten les clares amb un polsim de sal fins que quedi una mescla espumosa. S'afegeix el sucre glaç gradualment, i es continua batent fins que les clares siguin fermes. S'incorpora l'extracte de llimona i la raspadura. S'hi barreja la farina tamisada i es barreja amb compte per tal de no desmuntar les clares. Es distribueix la massa al damunt d'un paper de forn untat prèviament o d'un silpat. Es cou al forn durant 10 min. Quan sigui cuit, es deixa refredar i es reserva.

* Per a la mousse de llimona i mascarpone:

En un bol amb aigua freda, s'hidrata el 1/2 full de gelatina.
En un bol gran, es bat el mascarpone amb el sucre. Seguidament s'hi afegeix un rovell d'ou i es continua batent fins que estigui completament incorporat.
S'escalfa la gelatina hidratada amb una cullerada gran d'aigua durant 10 segons al microones. I ràpidament, s'afegeix a la barreja anterior.
Es munta la nata líquida fins que es formin pics ferms, i s'incorpora a la pasta del mascarpone.
S'afegeix el suc i la raspadura de llimona.
Es bat la clara a punt de neu, i es barreja a la massa anterior.

* Per a la salsa de gerds:

Es netegen els gerds i es trituren amb el túrmix. Es passa el puré pel colador.
S'hi afegeixen unes gotes de suc de llimona i el sucre.
S'aboca la barreja en un cassó, i es cou durant uns minuts fins que la preparació sigui al vostre gust d'espessa.

Per al muntatge, es talla la base de pa de pessic amb l'ajuda d'un cèrcol. S'omple el cèrcol amb la mousse. I es deixa quallar a la nevera un mínim de 2 hores.
Just abans de servir, s'aboca la salsa de gerds pel damunt i es decora al gust.


Elaboración:

* Para la base de "pa de pessic":

Se precalienta el horno a 175ºC (350ºF).
Se baten las claras con una pizca de sal hasta que quede una mezcla espumosa. Se añade el azúcar glas gradualmente, y se continúa batiendo hasta que las claras sean firmes. Se incorpora el extracto de limón y la raspadura. Se mezcla la harina tamizada y se mezcla con cuidado para no desmontar las claras. Se distribuye la masa encima de un papel de horno untado previamente o de un silpat. Se cuece al horno durante 10 min. Cuando se ha cocido, se deja enfriar y se reserva.

* Para la mousse de limón y mascarpone:

En un bol con agua fría, se hidrata el 1/2 hoja de gelatina.
En un bol grande, se bate el mascarpone con el azúcar. Seguidamente se añade una yema de huevo y se continúa batiendo hasta que esté completamente incorporado.
Se calienta la gelatina hidratada con una cucharada grande de agua durante 10 segundos al microondas. Y rápidamente, se añade a la mezcla anterior.
Se monta la nata líquida hasta que se formen picos firmes, y se incorpora al mascarpone.
Se añade el zumo y la raspadura de limón.
Se bate la clara a punto de nieve, y se mezcla en la masa anterior.

* Para la salsa de frambuesas:

Se limpian las frambuesas y se trituran con el túrmix. Se pasa el puré por el colador.
Se añaden unas gotas de zumo de limón y el azúcar.
Se aboca la mezcla en un cazo, y se cuece durante unos minutos hasta que la preparación sea a vuestro gusto de espesa.

Para el montaje, se corta la base de "pa de pessic" con la ayuda de un aro. Se llena el aro con la mousse. Y se deja cuajar en la nevera un mínimo de 2 horas.
Justo antes de servir, se aboca la salsa de frambuesas por el encima y se decora al gusto.



Heu vist el botonet d'imprimir recepta? Si hi cliqueu al damunt us portarà a un document on podreu imprimir directament la recepta, sense floritures, per tal que us la pugueu endur a la cuina i posar-vos a cuinar! ^^ Us agrada la idea? Doncs a partir d'ara totes les meves receptes aniran amb aquest botonet inclòs. I si voleu aprendre a col·locar aquest botonet als vostres blogs, us deixo aquí el link d'on he après jo, a més a més també us deixen alguns botonets ja dissenyats, per a que no els hagueu ni de fer. Tot hi que jo he volgut fer el meu propi! ^^

Habéis visto el botoncito de imprimir receta? Si clicáis encima os llevará a un documento donde podréis imprimir directamente la receta, sin florituras, para que os la podáis llevar a la cocina y poneros a cocinar! ^^ Os gusta la idea? Pues a partir de ahora todas mis recetas irán con este botoncito incluido. Y si queréis aprender a colocar este botoncito en vuestros blogs, os dejo aquí el link de dónde he aprendido yo, además también os dejan algunos botoncitos ya diseñados, para que no los hayáis ni de hacer. Aunque yo he querido hacer mi propio! ^^


Feliç cap de setmana.

Feliz fin de semana.



9 comentaris:

  1. Deixa't estar de fotografies... aquesta recepta té una pinta espectacular!!!! Petons!

    ResponElimina
  2. Uffff Montse!!! Això no es fa....quina gana!!!!!
    Uau debia estar més que bo.

    Anna

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta! No m'extranya que estiguessin encantats! petons

    ResponElimina
  4. Apa, no, si cada dia poses receptes més bones. Vinga va, aquesta també me la guardo! Ptns., i bon cap de setmana (que farà bò i podrem prendre el solet!)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siii!! Sol soleeeet!!! Que quins dies més lletjos a fet últimament... tanta pluja, tanta pluja....!! :P

      Elimina
  5. Em sembla molt bona idea això d'imprimir la recepta ^^
    El pastís t'ha quedat genial, com sempre :D Però una pregunta... Dius que ho has fet amb un cèrcol? Amb un motlle desmontable també faria el fet, no?
    És que jo els cèrcols que conec són aquells d'emplatar l'arròs i tal xD i clar, és una mica petit per fer un pastís tan bo com aquest!

    Petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Holaa Laia!! Sí si, amb un motlle desmontable ja faries també! Si tens cèrcols d'aquests de emplatar arròs també podries fer mini pastíssos, porcions individuals...! ^^
      Un petonet.

      Elimina
  6. Quina pinta i té que estar boníssim!! M'encanta el mascarpone o sigui que aquest cap de setmana miraré de fer-ho!! Petons!!

    ResponElimina
  7. Mmm, qué buena pinta :)

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis