Páginas

dijous, 8 de novembre del 2012

Welcome to USA!

Fa unes 3 setmanes va ser l'aniversari de la meva cosina, i va fer un sopar per celebrar-ho. El més important en un esdeveniment com aquest són els preparatius, quins plats farem pel sopar, com pararem la taula i sobretot com serà el pastís. Aquest any, la Cristina volia fer el seu propi pastís, i no volia un pastís qualsevol no, volia un pastís de la bandera americana. Em va demanar consell, em va ensenyar una foto d'un pastís amb la bandera americana i em va dir "el vull així però amb fondant, i que porti la mateixa decoració, ah! I que porti alguna cosa de plàtan". Així doncs, el diumenge abans del seu aniversari, vaig anar a casa seva i ens vam posar mans a l'obra per elaborar el pastís.
Al final tothom va acabar participant en el pastís, teníem a l'Edu i a l'Albert esclavitzats fent estrelletes. ^^

I aquest va ser el resultat d'un diumenge molt amè. Els convidats van quedar encantats amb el pastís.



El brioix del pastís era de vainilla i tenyit de blau, per recobrir-lo vam fer una buttercream de plàtan que vam tenyir de color vermell i el fondant va ser de color blanc, tots colors de la bandera americana; i vam fer la decoració de la bandera amb fruites.


Us deixo aquí la recepta que vam utilitzar per fer el brioix i la buttercream.

PA DE PESSIC DE IOGURT


Ingredients:

- 5 ous.
- 270g de sucre.
- 150g d'oli.
- 250g de farina de rebosteria.
- 170g de iogurt.
- 1 sobre de llevat.
- 1 culleradeta d'essència de vainilla.
- Colorant en gel blau.


Elaboració:

Barrejar amb les varetes els ous i el sucre fins que hagi crescut i blanquejat, incorporar-hi l'essència de vainilla. Afegir-hi el iogurt i l'oli. Tenyir la massa amb el colorant. Un cop tot ben incorporat, afegir-hi la farina i el llevat fins que estigui tot ben barrejat.


Posarem la massa al motlle amb el forn pre-escalfat a 170ºC a dalt i baix durant uns 35-40 minuts.

Traurem el brioix del motlle i el deixarem refredar damunt una reixeta.


BUTTERCREAM DE PLÀTAN


Ingredients:

- 125gr de mantega.
- 225g de sucre glas extra fi.
- 1 culleradeta d'extracte de plàtan.
- 2 culleradetes de llet.
- colorant en gel vermell.


Elaboració:

Introduir tots els ingredients a la batedora 1 minut a velocitat baixa i després 5 minuts a velocitat mitjana.


PREPARACIÓ DEL PASTÍS


Un cop fred el brioix, recobrim tot el brioix amb la buttercream ajudant-nos amb una espàtula.
Treballem el fondant i amassem fins a tenir-lo ben estirat i ajudant-nos amb el corró el presentem damunt del pastis i li anem donant forma per tal de que quedi ben cobert.
Amb el fondant blanc que ens va sobrar, el vam tenyir amb colorant vermell i blau i vam fer estrelletes de diverses mides dels tres colors per decorar la safata on anava el pastís.
Per elaborar la bandera vam utilitzar:
- Maduixes
- Nabius
És molt molt important que la decoració la col·loqueu en l'ÚLTIM moment, quan aneu a presentar el pastís, ja que sinó, les maduixes tacaran el fondant de vermell i a més es desfarà.



.mOntse.!

15 comentaris:

  1. M.hauria encantat tastar.lo! La iaia em va dir meravelles del pastis xD quan va arribar a casa aquell diumenge m.ho va explicar tot! Es va sorprendre (molt positivament) de trobar tanta gent a la cuina preparant el pastis.

    Segur q estava bonissim, la decorcio es perfecta i molt original.
    M.encanta

    Petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe moltes gràcies Laia! La veritat que es ho vam passar genial fent el pastís! I realment estava molt bo! ^^

      Elimina
  2. M.hauria encantat tastar.lo! La iaia em va dir meravelles del pastis xD quan va arribar a casa aquell diumenge m.ho va explicar tot! Es va sorprendre (molt positivament) de trobar tanta gent a la cuina preparant el pastis.

    Segur q estava bonissim, la decorcio es perfecta i molt original.
    M.encanta

    Petons ^^

    ResponElimina
  3. Oohhhh !!! Impresionant!!! Nyan nyam

    ResponElimina
  4. Pasat pel meu blog, tens un regalet!!! Felicitats!!

    ResponElimina
  5. Respostes
    1. El vaig fer el mateix cap de setmana que el curs d'Ilusiona Cakes... vaig acabar de pastissos... hahahahahaha Però m'ho vaig pasar genial! :P

      Elimina
  6. Hola Montse, m´encanta el teu blog, gràcies per el teu missatge. Per el que veig ets molt bona cuinera. Ho vaig passar molt bé ahir. Demà trucaré a Drap per apuntar-me al curs de la taula de Nadal, era moníssima i segur que serà molt divertit. Molts petons.

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis