Páginas

dimarts, 19 de març del 2013

Pastís de fruites

Dijous passat, va ser l'aniversari de la meva àvia, ni més ni menys que 80 anys!!! Per celebrar-ho li vaig preparar un pastís de fruites amb crema. A totes dues ens encanta, és un dels meus pastissos preferits. I la veritat és que fer-ho a casa és un moment.

El jueves pasado, fue el cumpleaños de mi abuela, ni más ni menos que 80 años!!! Para celebrarlo le preparé un pastel de frutas con crema. A las dos nos encanta, es uno de mis pasteles favoritos. Y la verdad es que hacerlo en casa es un momento.


Ingredients:

* Base de pasta de full (la podeu fer o bé, la podeu comprar; jo la vaig comprar).
* Crema pastissera.
* Fruites de temporada a trossets (jo vaig posar: maduixa, plàtan, mandarina i pinya).
* Almívar (1/2 vas de sucre, 1/2 vas d'aigua i el suc d'una llimona).

Ingredientes:

* Base de hojaldre (la podéis hacer o bien, la podéis comprar, yo la compré).
* Crema pastelera.
* Frutas de temporada a trocitos (yo le puse: fresas, plátano, mandarina y piña).
* Almíbar (1/2 vaso de azúcar, 1/2 vaso de agua y el zumo de 1 limón).

Primer de tot, vaig fer la crema pastissera, que és el que més trigarà en refredar-se i així mentre preparem tota la resta es va refredant.


Ingredients per a la crema:

- 3 rovells d'ou.
- 375ml de llet.
- 90g de sucre.
- 30g de Maizena.
- 1 branca de canyella.

Procediment:

Bullir 300g de llet amb el sucre i la branca de canyella. Barrejar la resta de la llet amb la maizena fins que estigui ben dissolt i incorporar-hi els ous, prèviament batuts. Retirem la branca de canyella i incorporem la llet amb la maizena i els ous a la llet de foc, i remenem continuament fins que espessi. La deixem refredar.

Primero de todo, preparé la crema pastelera, que es lo que más tardará en enfriarse i así mientras preparamos todo lo demás, se va enfriando.

Ingredientes para la crema:

- 3 yemas de huevo.
- 375ml de leche.
- 90g de azúcar.
- 30g de Maizena.
- 1 rama de canela.

Procedimiento:

Hervir 300g de leche con el azúcar y la rama de canela. Mezclar el resto de la leche con la maizena hasta que esté bien disuelto e incorporar los huevos, previamente batidos. Retiramos la rama de canela e incorporamos la leche con la maizena y los huevos a la leche de fuego, y removemos continuamente hasta que se espese. La dejamos enfriar.



Després, amb el forn preescalfat a 175ºC col·loquem la base de pasta de full al forn, que prèviament haurem punxat amb una forquilla per tal que no s'infi en excés, i la deixarem uns 15 minuts o fins que estigui daurada.

Después, con el horno precalentado a 175ºC colocamos la base de hojandre en el horno, que prèviamente habremos pinchado con un tenedor para que no se hinche en exceso, y la dejaremos unos 15 minutos o hasta que esté dorada.

Tallem les fruites a trossets i cop estigui tot fred, amb una màniga pastissera disposem la crema per damunt de la pasta de full, col·loquem les fruites i les pintem amb almívar per tal que no es tornin lletges.

Cortamos las frutas a tocitos y una vez estñe todo frío, con una manga pastelera disponemos la crema por encima del hojandre, colocamos las frutas i las pintamos con almívar para que no se vuelvan feas.



Recordeu que estem de sorteig en el blog, si vols apuntar-t'hi clica aquí.

Recordad que estamos de sorteo en el blog, si quieres apuntarte clica aquí.


Feliç dia del Pare!

Feliz día del Padre!


7 comentaris:

  1. Un pastís boníssim, Montse ^^
    Al Jordi li encanten els pastissos lleugers com aquest :) i a mi també m'encanten pq són senzills i ben ràpids de fer :D Però a sobre estan boníssims :P
    Segur que la tieta Montserrat devia estar ben contenta amb aquest pastís :D

    Molts petons ^^

    ResponElimina
  2. Ai per favor.....quina pintaaaaaa!!!!! M'encanta la crema i la pasta de full...Felicitats a les dues!!!

    ResponElimina
  3. Hola!!! a casa meva ens encanta aquest pastís però ja no en mengem gaire per la crema pastissera. Mun pare és al·lèrgic a la maicena, saps com podria fer la crema pastissera utilitzant un altre espessant???

    Gràcies i enhorabona pel blog i el canvi de look!!!!

    Una abraçada,
    Georgina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Georgina!! Vaja, és al·lèrgic a la maizena? Doncs jo he llegit en receptes que la crema catalana també la fan amb midó o fécula de patata, pel que he llegit queda més fina la crema. No et puc dir si és igual de bona o no... perquè no he probat mai a fer-la, però et passu un link on hi ha una recepta amb midó o fécula. http://www.bontiberi.com/2011/02/crema-catalana.html
      Si la fas, ja em diràs que tal el resultat! ^^
      Molts petonets.

      Montse

      Elimina
    2. Hola Montse!!!! Perdona per contestar tan tard pero em vaig oblidar d mirar la resposta!! gracies x haverme contestat tan rapid malgrat no haver estat atenta i merci pel consell!!! El posare en practica sens dubte i ja et dire que tal el resultat!!

      Gracies pr tot! Un petonet! !!

      Georgina

      Elimina
    3. De res! Ja m'explicaràs que tal el resultat de la crema! ^^
      Molts petonets.

      Montse

      Elimina
  4. és un dels pastissos més fàcils de fer i que queden més bé, una manera molt maca de celebrar un aniversari!!

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis