dilluns, 11 de febrer de 2013

Today 31.1.13


Si... ja sé que avui no és 31.01.2013, i per molt que sempre estigui als núvols encara sé el dia en el que vivim... ^^ (de moment...).

El que passa és que no fa massa vaig descobrir el blog de Scarlatta y el Señor Don Gato II (que per cert us convido a visitar, segur que us agradarà), i vaig veure que el mes passat va proposar un "Today".
Potser alguns de vosaltres us preguntareu... Molt bé! I què és un "Today"? Un Today és quan un grup de bloggers decideixen publicar una entrada en un dia en concret, a una hora en concret i parlant del mateix tema.

Sí... ya sé que hoy no es 31.01.2013, y por mucho que siempre esté en las nubes todavía sé el día en el que vivimos... ^^ (de momento...).

Lo que pasa es que no hace mucho descubrí el blog de Scarlatta y el Señor Don Gato II (que por cierto os invito a visitar, seguro que os gustará), y vi que el mes pasado propuso un "Today".
Quizás algunos de vosotros os preguntaréis... Muy bien! ¿Y qué es un "*Today"? Un Today es cuando un grupo de bloggers deciden publicar una entrada en un día en concreto, a una hora en concreto y hablando del mismo tema.


En aquest cas, el Today que organitza Scarlatta y el Señor Don Gato II consisteix en publicar, aprofitant la data capicua (31.1.13), 13 propòsits per aquest any que vulguem complir. El 11.12.13 (una data perfecte) haurem de fer un altre post per veure si ho hem complert tot. No ho trobeu genial? Hi ha un munt de blogs que hi participen, aquí hi teniu l'enllaç per veure'ls.
Lo bo d'aquest Today és que et pots apuntar quan vulguis, tot i que clar, hagués estat guai publicar el 31.1.13, però bé, ja publicarem el 11.12.13. ^^

En este caso, el Today que organiza Scarlatta y el Señor Don Gato II consiste en publicar, aprovechando la fecha capicúa (31.1.13), 13 propósitos por este año que queramos cumplir. El 11.12.13 (una fecha perfecta) tendremos que hacer otro post para ver si lo hemos cumplido todo. ¿No lo encontráis genial? Hay un montón de blogs que participan, aquí tenéis el enlace para verlos.
Lo bueno de este Today es que te puedes apuntar cuando quieras, a pesar de que claro, hubiera sido guai publicar el 31.1.13, pero bueno, ya publicaremos el 11.12.13. ^^Així doncs, aquí us deixo amb el meu Today i els meus 13 propòsits per aquest 2013.

Así pues, aquí os dejo con mi Today y mis 13 propósitos para este 2013.

{1.2.3}

1. VIATJAR: Qualsevol excusa és bona per fer la maleta i anar de cap de setmana, fer una escapada, marxar de vacances... El destí d'aquest any encara no el tinc clar, però si que hauré d'anar canviant xinxetes vermelles per verdes en el mapa... no?

1. VIAJAR: Cualquier excusa es buena para hacer la maleta e ir de fin de semana, hacer una escapada, marchar de vacaciones... El destino de este año todavía no lo tengo claro, pero si que tendré que ir cambiando chinchetas rojas por verdes en el mapa... no?


{1.2.3.4}

2. Fer esport. Si, ja ho sé... Aquest és el típic propòsit que sempre et fas cada any i que mai compleixes... Però jo aquest any em comprometo a fer-ho realitat! (Ja ho sé que no t'ho creus Albert... Però prometo que en quan acabi el màster mi poso... ^^). Es que tenint com a parella a un "INEFO" no tinc excusa... Així el catalogo jo al Albert, ja que ha estudiat INEFC, que vol dir Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, bé... en realitat la carrera és CAFE, que no vol dir el cafè amb llet que et prens al matí, sinó Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. Però en realitat aquí Catalunya es coneix més la carrera com a INEFC que no com a CAFE. D'aquí que si jo he estudiat infermeria, sóc infermera; ell que ha estudiat INEFC és "inefo". Total, que aquest 2013 toca fer ESPORT!

2. Hacer deporte. Si, ya lo sé... Este es el típico propósito que siempre te haces cada año y que nunca cumples... Pero yo este año me comprometo a hacerlo realidad! (Ya sé que no te lo crees Albert... Pero prometo que en cuando acabe el máster me pongo... ^^). Se que teniendo como pareja a un "*INEFO" no tengo excusa... Así lo catalogo yo a Albert, puesto que ha estudiado INEFC, que quiere decir Instituto Nacional de Educación Física de Cataluña, bueno... en realidad la carrera es CAFE, que no quiere decir el café con leche que te tomas por la mañana, sino Ciencias de la Actividad Física y el Deporte. Pero en realidad aquí en Cataluña se conoce más la carrera como INEFC que no como CAFE. De aquí que si yo he estudiado enfermería, soy enfermera; él que ha estudiado INEFC es "inefo". Total, que este 2013 toca hacer DEPORTE!


{1.2.3.4}

3. Fer una manta de Patchwork. De fet, acabar-la. L'any passat em vaig proposar fer una manta de Patchwork, fins i tot vaig comprar teles, i les vaig començar a tallar... Però allà es va quedar el meu projecte de manta, aquest any l'haig de cosir i estrenar-la!

3. Hacer una manta de Patchwork. De hecho, acabarla. El año pasado me propuse hacer una manta de Patchwork, incluso compré telas, y las empecé a cortar... Pero ahí se quedó mi proyecto de manta, este año la tengo que coser y estrenarla!


{1.2}

4. Comptar fins a 10, 100, 1000... Abans de perdre els nervis. Perquè s'ha de ser més pacient i tolerant a la vida. Perquè moltes vegades ho acaba pagant qui menys en té la culpa. Perquè no val la pena estar malhumorat tot el dia. Perquè amb calma, surten millor les coses. Ufff... 1, 2, 3, 4, 5, 6, 20, 21, 33, 45... ^^

4. Contar hasta 10, 100, 1000... Antes de perder los nervios. Porque se tiene que ser más paciente y tolerante en la vida. Porque muchas veces lo acaba pagando quienes menos tienen la culpa. Porque no vale la pena estar malhumorado todo el día. Porque con calma, salen mejor las cosas. Ufff... 1, 2, 3, 4, 5, 6, 20, 21, 33, 45... ^^


{1.2.3.4}

5. Acabar de decorar la meva habitació. Aquest any passat he estat fent reformes a la meva habitació, però encara em queden quatre detallets per acabar, així que durant aquest 2013 els he d'enllestir.

5. Acabar de decorar mi habitación. Este año pasado he estado haciendo reformas en mi habitación, pero todavía me quedan cuatro detallitos para acabar, así que durante este 2013 lo tengo que terminar.


{1.2.3.4}

6. Estalviar. Doncs bàsicament això, estalviar pel dia de demà! Que mai es sap!

6. Ahorrar. Pues básicamente eso, ahorrar por el día de mañana! ¡Que nunca se sabe!


{1.2.3}

7. Llegir. Tinc una pila de llibres pendents per llegir... Aviam si aconsegueixo reduir aquesta llista aquest 2013.

7. Leer. Tengo una pila de libros pendientes para leer... A ver si consigo reducir esta lista este 2013.


{1.2.3.4}

8. Fer un curs de fotografia. Ho tinc pendent des de fa temps, però mai trobo el moment. M'encanta la fotografia i aprendre'n per fer les fotos que penjo en el blog m'anirà perfecte, a més a més, em servirà també durant els viatges que faci, que és el meu propòsit 1. I posats a escriure propòsits... El meu propòsit és fer algun dels cursos de fotografia de la Jackie Rueda! Són meravelloses les seves fotografies.

8. Hacer un curso de fotografía. Lo tengo pendiente desde hace tiempo, pero nunca encuentro el momento. Me encanta la fotografía y aprender para hacer las fotos que cuelgo en el blog me irá perfecto, además, me servirá también durante los viajes que haga, que es mi propósito 1. Y puestos a escribir propósitos... Mi propósito es hacer alguno de los cursos de fotografía de Jackie Rueda! Son maravillosas sus fotografías.


{1.2.3.4.5}

9. Anar a la platja. Aquest any em vull proposar anar més a la platja. Els darrers anys hi he anat molt poc, per no dir res... I vull tornar a recuperar el meu bronzejat. Aquest any em posaré morena!

9. Ir a la playa. Este año me quiero proponer ir más a la playa. Los últimos años he ido muy poco, por no decir nada... Y quiero volver a recuperar mi bronceado. Este año me pondré morena!


{1.2.3.4.5}

10. Autocontrol en les compres Online. Molt important! Primerament perquè hi ha un munt de botigues online on venen coses moníssimes, que probablement no trobis amb facilitat per la teva ciutat, a més a més aquestes botigues et creen la necessitat bàsica de comprar-ho, perquè clar, "és tan bonic...!!, però ho necessito? mmm... ara mateix no... Però bueno per tenir-ho, per si de cas, ja ho faré servir, si és que m'encanta, només pel simple fet de ser tan bonic m'ho haig de comprar!"T'intentes autoconvèncer si o si! I després, ningú t'ajuda a autocontrolar-te a que no ho compris noooo!!! Sinó que a sobre cada cop t'ho posen més fàcil. Sobretot el Sr. Paypal... (en quin moment em vaig obrir un compte PayPal...!!!!!). Un compte PayPal està molt bé si, per comprar de forma segura per internet sense compartir la teva targeta de crèdit... bla, bla, bla... Però en el fons és mentida... Jo crec que és una estratègia de marketing perquè no t'ho pensis dues vegades i compris el producte. Us ho explicaré... Jo, abans d'obrir-me un compte en PayPal, mirava botigues online i anava clicant productes cap al cistell de la compra i quan anava a pagar em posava, "pagar amb targeta de crèdit", i jo pensava: "uf... ara m'haig de aixecar a buscar la targeta per copiar els números..., bé és igual, després ho faig"; i deixava aquella finestreta en el navegador oberta i em posava fer altres coses que tingues per fer, i potser quan anés a tancar el navegador i veies aquella finestreta, si realment ho necessites, potser si que m'acabava aixecant i anant a buscar la targeta, però moltes vegades deies, bé és igual, ja m'ho tornaré a mirar un altre dia... Però ara, amb el compte Paypal, és tan simple com clicar en "pagar amb PayPal" i automàticament ja surt el teu compte de PayPay i l'única cosa que has de fer es escriure la teva contrasenya que habitualment tindrà de 6-8 caràcters i acceptar i ja hauràs comprat tot allò que tenies a la teva cistella! No hi ha temps a pensar, que ja ho hauràs fet! És com si et llencessin al precipici! ^^  No us passa a vosaltres? :D Després de tot aquest paràgraf que us he deixat anar, només us puc dir... AUTOCONTROL!

10. Autocontrol en las compras Online. Muy importante! Primeramente porque hay un montón de tiendas online donde venden cosas monísimas, que probablemente no encuentres con facilidad por tu ciudad, además estas tiendas te crean la necesidad básica de comprarlo, porque claro, "es tan bonito...!!, pero lo necesito? mmm... ahora mismo no... Pero bueno para tenerlo, por si acaso, ya lo usaré, si es que me encanta, sólo por el simple hecho de ser tan bonito me lo tengo que comprar!" Te intentas auto-convencer si o sí! Y después, nadie te ayuda a auto-controlarte a que no lo compres noooo!!! Sino que encima cada vez te lo ponen más fácil. Sobre todo el Sr. Paypal... (en qué momento me abrí una cuenta PayPal...!!!!!). Una cuenta PayPal está muy bien si, para comprar de forma segura por internet sin compartir tu tarjeta de crédito... bla, bla, bla... Pero en el fondo es mentira... Yo creo que es una estrategia de marketing para que no te lo pienses dos veces y compres el producto. Os lo explicaré... Yo, antes de abrirme una cuenta en PayPal, miraba tiendas online e iba clicando productos hacia la cesta de la compra y cuando iba a pagar me ponía, "pagar con tarjeta de crédito", y yo pensaba: "uf... ahora me tengo que levantar a buscar la tarjeta para copiar los números..., bueno es igual, después lo hago"; y dejaba aquella ventanilla en el navegador abierta y me ponía hacer otras cosas que tuviera que hacer, y quizás cuando fuera a cerrar el navegador y viera aquella ventanilla, si realmente lo necesitaba, quizás si que me acababa levantando y yendo a buscar la tarjeta, pero muchas veces decía, bueno es igual, ya me lo volveré a mirar otro día... Pero ahora, con la cuenta Paypal, es tan simple como clicar en "pagar con *PayPal" y automáticamente ya sale tu cuenta de PayPay y lo único que tienes que hacer se escribir tu contraseña que habitualmente tendrá de 6-8 caracteres y aceptar y ya habrás comprado todo aquello que tenías a tu cesta! No hay tiempo a pensar, que ya lo habrás hecho! Es cómo si te tiraran al precipicio! ^^ No os pasa a vosotros? :D Después de toda esta parrafada que os he soltado, sólo os puedo decir... AUTOCONTROL!


{1.2.3.4}

11. Tenir un hort urbà. Fa ja molt temps, en aquesta entrada us vaig comentar que havia plantat unes herbes aromàtiques i que ja us explicaria que tal havien sortit... Doncs bé, no us havia dit res, bàsicament perquè encara estic esperant a que creixi alguna cosa... hahahaha :( (Crec que les vaig plantar massa fondes i clar... No van arribar mai a sortir a la superficie... Quin desastre!!! L'objectiu d'aquest any és plantar alguna cosa i que em creixi i a poder ser que la pogui utilitzar... unes herbetes, uns tomàquets...

11. Tener un huerto urbano. Hace ya mucho tiempo, en esta entrada os comenté que había plantado unas hierbas aromáticas y que ya os explicaría que tal habían salido... Pues bien, no os había dicho nada, básicamente porque todavía estoy esperando a que crezca algo... jajajajaja :( (Creo que las planté demasiado fondas y claro... No llegaron nunca a salir a la superficie... Qué desastre!!! El objetivo de este año es plantar algo y que me crezca y a poder ser que lo pueda utilizar... unas hierbas, unos tomates...12. Bloggejar. Continuar per la xarxa i compartir cada dia més coses amb totes vosaltres! ^^

12. Bloggear. Continuar por la red y compartir cada día más cosas con todas vosotras! ^^


{1.2.3}

13. Ser feliç. L'últim propòsit, però el més important!!!! Perquè ser feliç és: fer coses amb les que et sentis a gust, ajudar als altres, estimar la teva feina, somriure, estar inspirat, estar prop de la família i els amics, abraçar, plantar-li cara a les teves pors, creure en tu mateix, deixar que el cor et guiï, riure, recordar els bons moments, estimar...

13. Ser feliz. El último propósito, pero el más importante!!!! Porque ser feliz es: hacer cosas con las que te sientas a gusto, ayudar a los otros, amar tu trabajo, sonreír, estar inspirado, estar cerca de la familia y los amigos, abrazar, hacerle frente a tus miedos, creer en ti mismo, dejar que el corazón te guíe, reír, recordar los buenos momentos, amar...


I fins aquí l'entrada d'avui. I vosaltres? Quins propòsits us heu marcat per aquest any 2013? Us animo a participar en aquest Today, a més a més és una forma fantàstica per conèixer altres blogs i per donar-te a conèixer.
Ens veiem el 11.12.13 amb la continuació del Today!

Y hasta aquí la entrada de hoy. ¿Y vosotros? ¿Qué propósitos os habéis marcado por este año 2013? Os animo a participar en este Today, además es una forma fantástica para conocer otros blogs y para darte a conocer.
Nos vemos el 11.12.13 con la continuación del Today!Feliç començament de setmana.

Feliz comienzo de semana.


9 comentaris:

 1. doncs coincideixo amb molts dels teus propòsits! Ànim que segur que ho aconsegueixes!
  Muak

  ResponElimina
 2. Montse, em consta que ets una megacrack i que gestiones el temps d'allò més bé, només cal veure el teu bloc!! però si aconsegueixes fer tot això en 10 mesos enlloc de llegir hauràs de d'escriure un llibre amb el títol "com allargar el temps!"

  una abraçada!! estic segura que faràs tot allò que et proposis!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ooh!! Em faràs posar vermella i tot Anna! No serà tant!! Moltes gràcies per aquestes paraules.
   Un petoneeet! ^^

   Elimina
 3. ooooh Montse! m'ha agradat motl aquesta iniciativa i el teu súper post! ets úncia! una gran font d'inspiració! una abraçada gran gran

  ResponElimina
 4. No me cabe la menor duda de que lo conseguiras todo, aunque un dia de estos tienes que hacer una entrada donde nos expliques porque tu dia tiene más horas que el nuestroo???!!!!!!
  MMUUAAA ^^

  ResponElimina
 5. MOOOOONTSE ETS UN CRACK, QUINS PATISSOS! MOLTA SORT PER L'EXÀMEN!!

  ResponElimina
 6. Geniales tus propositos y bienvenida al today,he tardado un poco pero por fin te he agregado a la lista.

  Te deseo muchisima suerte seguro que entre todas los conseguiremos.

  Besos guapa

  ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis