Páginas

dimecres, 9 de gener del 2013

Pastís de nata i xocolata

Aquesta entrada hauria d'haver estat publicada ja fa un temps... :D Però el mes passat amb la feinada del calendari d'advent, les festes de Nadal i tot plegat... No trobava l'ocasió per publicar aquest post. Però ja s'han acabat les excuses i aquí us presento el meu segon encàrrec! ^^ Aquest també per una companya de la feina, la Belén, que el seu marit feia 40 anys i em va encarregar un pastís farcit de nata que vaig recobrir amb ganache de xocolata, acompanyat d'unes mini cupcakes de tiramisú i de maduixes amb nata.

La recepta del brioix és la mateixa que vaig utilitzar per fer la casa del Mickey Mouse i que podeu consultar clicant aquí. Un cop cuit i fred el brioix el vaig tallar per la meitat i el vaig farcir amb nata que jo mateixa vaig muntar i el vaig recobrir amb ganache de xocolata. Us copio la recepta que vaig utilitzar.

Esta entrada tendría que haber sido publicada ya hace un tiempo... :D Pero el mes pasado con el trabajo del calendario de adviento, las fiestas de Navidad y todo... No encontraba la ocasión para publicar este post. Pero ya se han acabado las excusas y aquí os presento mi segundo encargo! ^^ Este también para una compañera del trabajo, Belén, que su marido hacía 40 años y me encargó un pastel relleno de nata que recubrí con ganache de chocolate, acompañado de unos mini cupcakes de tiramisú y otros de fresas con nata.

La receta del bizcocho es la misma que utilicé para hacer la casa de Mickey Mouse y que podéis consultar clicando aquí. Una vez hecho y frío el bizcocho, lo corté por la mitad y lo rellené con nata que yo misma monté y lo recubrí con ganache de chocolate. Os copio la receta que utilicé.


GANACHE DE XOCOLATA

Ingredients:

- 500g de xocolata de postres (jo vaig utilitzar Nestlé Postres).
- 250ml de nata líquida 35% MG (Matèria Grassa).

Elaboració:

Tallar la xocolata a trossets ben petits (jo ho faig amb el robot) i deixar-ho en un bol.
Escalfar la nata en un cassó (vigilant que no arribi a bullir) i abocar-la damunt de la xocolata. Deixar reposar 5 minuts, i després batre fins que la barreja quedi homogènia i espesa, amb textura de llet condensada.

Un cop recobert el pastís amb la ganache, el vaig decorar amb virutes de xocolata blanca, amb llet i  negra i hi vaig col·locar un 40 fet amb galeta. La recepta de les galetes és la de sempre, podeu consultar-la aquí.

Pels cupcakes de tiramisú vaig utilitzar la mateixa recepta que en el post que vaig publicar de cupcakes de tiramisú.

GANACHE DE CHOCOLATE

Ingredientes:

- 500g de chocolate de postres (yo utilicé *Nestlé Postres).
- 250ml de nata líquida 35% MG (Materia Grasa).

Elaboración:

Cortar el chocolate a trocitos muy pequeños (yo lo hago con el robot) y dejarlo en un bol.
Calentar la nata en un cazo (vigilando que no llegue a hervir) y vertirla encima del chocolate. Dejar reposar 5 minutos, y después batir hasta que la mezcla quede homogénea y espesa, con textura de leche condensada.

Una vez recubierto el pastel con la ganache, lo decoré con virutas de chocolate blanco, con leche y negro y coloqué un 40 hecho con galleta. La receta de las galletas es la de siempre, podéis consultarla aquí.

Para los cupcakes de tiramisú utilicé la misma receta que en el post que publiqué de cupcakes de tiramisú.


I pel que fa als cupcakes de maduixa, us diré que la massa portava trossets de maduixes naturals i la mateixa massa tenia gust a maduixa, i en comptes de fer un frosting, per decorar les cupcakes vaig posar nata muntada i com a guinda una maduixa. (Em reservaré la recepta complerta per a un altre post més endavant... Quan sigui l'època de les maduixes i en comptes de ser mini cupcakes, les faré grans. hehehehe).

La veritat és que hauré de fer un monument a les meves companyes de feina! Un milió de gràcies pels vostres encàrrecs! ^^ Durant les festes de Nadal la Sílvia també em va fer un encàrrec d'aquelles capsetes de galeta tan mones del calendari d'advent... I la Gisela i la Belén em van encarregar les galetes de renos que també estaven en el calendari d'advent. MOLTES GRÀCIES NOIES!

Y en cuanto a los cupcakes de fresa, os diré que la masa llevaba trocitos de fresas naturales y la propia masa tenía gusto a fresa, y en vez de hacer un frosting, para decorar los cupcakes puse nata montada y como guinda una fresa. (Me reservaré la receta completa para otro post más adelante... Cuando sea la época de las fresas y en vez de ser mini cupcakes, las haré grandes. jejejejeje).

La verdad es que tendré que hacer un monumento a mis compañeras del trabajo! Un millón de gracias por vuestros encargos! ^^ Durante las fiestas de Navidad Silvia también me hizo un encargo de aquellas cajitas de galleta tan monas del calendario de adviento... Y Gisela y Belén me encargaron las galletas de renos que también estaban en el calendario de adviento. MUCHAS GRACIAS CHICAS!


I continuo donant les gràcies, ja que també l'any passat em van concedir dos premis, i tot i que ja els vaig donar les gràcies individualment a la Sandra de La Casita Pequeña, per atorgar-me el premi Liebster i a la Carme de Carmeta Rusquilleta per concedir-me el premi Best Blog, ho volia fer públicament. Moltes gràcies per pensar en mi, de veritat que fa molta il·lusió.

Y continúo dando las gracias, puesto que también el año pasado me concedieron dos premios, y a pesar de que ya los di las gracias individualmente a Sandra de La Casita Pequeña, para otorgarme el premio Liebster y a Carme de Carmeta Rusquilleta por concederme el premio Best Blog, lo quería hacer públicamente. Muchas gracias por pensar en mí, de verdad que hace mucha ilusión.



Ara tocaria quan hauria de respondre "x" preguntes i concedir el blog a "x" blogs, però com que tots dos premis ja me'ls havien concebut i ja havia fet un post abans, ho donaré per fet! ^^

Ahora tocaría cuando tendría que responder "x" preguntas y conceder el blog a "x" blogs, pero cómo que los dos premios ya me los habían concebido y ya había hecho un post antes, lo daré por hecho! ^^


.mOntse.!

11 comentaris:

  1. Con el desfase alimenticio que llevo después de las fiestas no debería estar leyendo ésto... jijiji.
    Feliz año!
    Elisa

    ResponElimina
  2. T'ha quedat esplèndid, Montse! Tot el que tingui nata em torna bojaa i aquest cupcakes que hi has afegit... uf!
    Espero amb impaciència que pengis la recepta dels cupcakes amb trossets de maduixa ♥ han de ser una delícia ^^

    Petons :D

    ResponElimina
  3. oooh! Montse quina bona pinta! el marit de la Belen deuria estar encantat de fer-ne 40! ; ) mmmm... hi faria una queixalada volant! molt bonic de veritat! una abraçada!

    ResponElimina
  4. Un pastís preciós!!!! i els minicupcakes tenen una pinta....!!!

    per cert vam provar la teva recepta de galetes per fer-les amb els nens i va ser tot un èxit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh! me'n alegro molt que fossin un èxit les galetes! ^^
      Un petoneet! I bona entrada d'any!

      Elimina
  5. ωhoah this blog is great і like readіng уouг posts.
    Stay up the greаt ωοrk! Υou undеrstand, many indiѵіduals are loοking rounԁ
    foг this information, you can help them greatly.


    mу web blog What To Look For When Buying And Selling Furniture
    Also visit my site :: locating furniture to buy when flipping

    ResponElimina
  6. Mmmmm.... Això és la temptació en estat pur!!!
    M'han passat una altra recepta també de pastís de xocolata. Això deu ser un senyal. Crec que vaig a provar de fer el teu, a veure si tinc sort :D.
    Gràcies per seguir compartint aquest 2013!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola macaa!! Vaja que si és una temptació!! La meva companya em va dir que va ser tot un èxit el pastis! Així que si el fas ja m'explicaràs que tal!
      Un petonet! ^^

      Elimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis