dimecres, 2 de gener de 2013

Cupcakes de Llimona

Com us ha anat el primer dia de l'any? Diuen que el que fas el primer dia de l'any, ho faràs durant tot l'any... Doncs jo el primer dia de l'any l'he passat treballant, així que suposo que això voldrà dir que em passaré l'any treballant, cosa que em fa molt contenta ja que continuaré sent suplent, treballaré tots els caps de setmana del calendari, i tots els festius i ponts del món mundial, aniré saltant de torn en torn (avui de tarda, demà de matí, a l'altre torn llarg i passat guàrdia i alguna nit de regal entremig segur que també! ^^), i en el fons, tot això ho fan per mi... ja que així quan algun dia de no sé quin mes de l'any 2931 em facin fixe, em deixaran fins i tot triar un torn i com que sabré totes les avantatges i els inconvenients de cada torn, podré triar el millor, això si, desprès no tindré dret a queixa! ;)  hehehehe. I ara fora bromes... Pels temps que corren... Hem de donar les gràcies per tenir una feina, i encara més si la feina és del que has estudiat o t'agrada! ^^

Como os ha ido el primer día del año? Dicen que lo que haces el primer día del año, lo harás durante todo el año... Pues yo el primer día del año lo he pasado trabajando, así que supongo que esto querrá decir que me pasaré el año trabajando, cosa que me hace muy feliz, puesto que continuaré siendo suplente, trabajaré todos los fines de semana del calendario, y todos los festivos y puentes del mundo mundial, iré saltando de turno en turno (hoy por la tarde, mañana por la mañana, al otro turno largo y pasado guardia y alguna noche de regalo entremedias seguro que también! ^^), y en el fondo, todo esto lo hacen por mí... puesto que así cuando algún día de no sé qué mes del año 2931 me hagan fija, me dejarán incluso elegir un turno y cómo sabré todas las ventajas y los inconvenientes de cada turno, podré elegir el mejor, esto si, después no tendré derecho a queja! ;) jejejeje. Y ahora fuera bromas... Por los tiempos que corren... Tenemos que dar las gracias por tener un trabajo, y todavía más si el trabajo es de lo que has estudiado o te gusta! ^^


Uf... Però deixem-nos de feina... Què avui tinc festa!!! Com han anat aquestes festes? Imagino que farts de menjar aperitius, sopa de galets, canelons, marisc, pava, gall d'indi, torrons, neules, polvorons... No?? Doncs avui us convido a uns cupcakes per celebrar l'any nou, però he pensat en tot, i els he fet de llimona, què és digestiva i ens ajudarà a pair tots els dinars i sopars de Nadal; i també ens ajudarà a fer un foradet pel tortell de Reis!

Uf... Pero dejémonos de trabajo... Que hoy tengo fiesta!!! Cómo han ido estas fiestas? Imagino que hartos de comer aperitivos, sopa de galets, canelones, marisco, pavo, turrones, barquillos, polvorones... No?? Pues hoy os invito a unos cupcakes para celebrar el año nuevo, pero he pensado en todo, y los he hecho de limón, qué es digestivo y nos ayudará a digerir todas las comidas y cenas de Navidad; y también nos ayudará a hacer un hueco por el roscón de Reyes!

CUPCAKES DE LLIMONA


Ingredients (per a 12 cupcakes):

  • Per a la massa:
- 120g de farina.
- 150g de sucre blanquilla.
- 1 1/2 culleradetes de llevat en pols.
- 2 cullerades de pell de llimona ratllada.
- 40g de mantega a temperatura ambient.
- 120ml de llet sencera.
- 1 ou.

Ingredientes (para 12 cupcakes): 

Para la masa: 

- 120g de harina.
- 150g de azúcar blanquilla.
- 1 1/2 cucharaditas de levadura en polvo.
- 2 cucharadas de piel de limón rallado.
- 40g de mantequilla a temperatura ambiente.
- 120ml de leche entera.
- 1 huevo.


  • Pel frosting de llimona:
- 250g de sucre glas tamisat.
- 80g de mantega a temperatura ambient.
- 2 cullerades de pell de llimona ratllada.
- 2 gotetes de colorant alimentari en pasta.
- 25ml de llet sencera.

Procediment:

- Per a la massa:

Introduir la mantega en el bol de la batedora i batre fins a obtenir una textura pomada, afegir el sucre fins que quedi ben integrat i tot seguit avocar-hi l'ou i la pell de la llimona. Incorporar la meitat de la farina a poc a poc, la llet i la resta de farina, batre fins que quedi tot ben integrat. No batre en excés.
Repartir la massa entre els motlles de paper, omplint-los a dos terços de la seva alçada. Amb el forn preescalfat a 170ºC fornejar-ho 20-25 minuts. Retirar del forn, deixar refredar lleugerament els cupcakes dins del motlle i després sobre una reixeta metàl·lica fins que es refredin del tot.

Para el frosting de limón: 

- 250g de azúcar glas tamizado.
- 80g de mantequilla a temperatura ambiente.
- 2 cucharadas de piel de limón rallado.
- 2 gotitas de colorante alimentario en pasta.
- 25ml de leche entera.

Procedimiento:

- Para la masa:

Introducir la mantequilla en el bol de la batidora y batir hasta obtener una textura pomada, añadir el azúcar hasta que quede muy integrado y a continuación añadir el huevo y la piel del limón. Incorporar la mitad de la harina despacio, la leche y el resto de harina, batir hasta que quede todo muy integrado. No batir en exceso.Repartir la masa entre los moldes de papel, llenándolos a dos tercios de su altura. Con el horno precalentado a 170ºC hornearlos 20-25 minutos. Retirar del horno, dejar enfriar ligeramente los cupcakes dentro del molde y después sobre una rejilla metálica hasta que se enfríen del todo.


- Pel frosting de llimona:

Batre la mantega , el sucre glas, la pell de llimona i el colorant a velocitat mitja-baixa fins que la barreja cohesioni. Baixar la velocitat. Afegir lentament la llet i quan estigui incorporada, posar la batedora a velocitat alta. Continuar batent fins que el frosting estigui lleuger i esponjós, 5 minuts mínim.

Quan els cupcakes estiguin freds, decorar amb el frosting de llimona per sobre. I a gaudir! ^^

- Para el frosting de limón:

Batir la mantequilla , el azúcar glas, la piel de limón y el colorante a velocidad media-baja hasta que la mezcla cohesione. Bajar la velocidad. Añadir lentamente la leche y cuando esté incorporada, poner la batidora a velocidad alta. Continuar batiendo hasta que el frosting esté ligero y esponjoso, 5 minutos mínimo. Cuando los cupcakes estén fríos, decorar con el frosting de limón por encima. Y a disfrutar! ^^




Junt amb els cupcakes us deixo unes recomanacions per aquest 2013 i és que siguin quines siguin les adversitats que ens depari aquest any, ens ho prenguem tot amb filosofia i sentit de l'humor, que busquen el cantó positiu de les coses (encara que no ens ho sembli, alguna part positiva en podem extreure, busquem-la!), què gaudim amb allò que fem, que apreciem els petits detalls que ens regala la vida (en realitat són els més grans), i sobretot no deixar escapar mai el nen que portem dins (deixem-nos sorprendre i il·lusionar). ^^

I ara, traiem les agendes que toca organitzar-nos per saber que farem durant aquest any, que encara ens queden 364 dies!! ^^

Junto con los cupcakes os dejo unas recomendaciones para este 2013, y es que sean cuales sean las adversidades que nos depare este año, nos lo tomemos todo con filosofía y sentido del humor, que busquemos el lado positivo de las cosas (aunque no nos lo parezca, alguna parte positiva podemos extraer, busquémosla!), que disfrutemos con aquello que hacemos, que apreciamos los pequeños detalles que nos regala la vida (en realidad son los más grandes), y sobre todo no dejar escapar nunca el niño que llevamos dentro (dejémonos sorprender e ilusionar). ^^

Y ahora, sacamos las agendas que toca organizarnos para saber que haremos durante este año, que todavía nos quedan 364 días!! ^^

.mOntse.!

2 comentaris:

  1. Mmmmmmm...quina bona pinta, Montse! Són de profressional ehhh?
    Bon any!

    ResponElimina
  2. UUUUUAUUUU Montse! quins cupcakes!!! se m'ha fet la boca aigua llegint el post! i quines fotos! ets una artista! i el text m'ha fet riure una estoneta! molt original! un petó ben gran!

    ResponElimina

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