Páginas

dimecres, 12 de setembre del 2012

Pastís de crema catalana

Començo a escriure aquesta entrada quan encara falten 5 minuts per les dotze de la nit, així què encara arribo a temps per dessitjar-vos a tots MOLT BONA DIADA DE CATALUNYA! ^^ Tot i que quan ho llegiu ja seran més de les dotze, però bé, no he tingut temps de posar-me abans.
Doncs per celebrar la diada, volia preparar alguna cosa especial, alguna cosa típica catalana, com és la crema catalana, i feia temps que tenia pendent una recepta de pastís de crema catalana i he pensat que avui era un bon dia per fer-la. De fet he de confessar que dissabte ja la vaig intentar fer, ja que era l'aniversari de la meva tieta i estàvem convidats a dinar... però per problemes tècnics i algun que altre contratemps no vaig poder acabar-la i avui m'he tornat a posar.
Així doncs, sense menys preàmbuls us deixo la recepta, perquè en pregueu nota.

TARTA DE CREMA CATALANA

INGREDIENTS (per a 8 persones):
- 1 planxa de masa brisa.
- 800 ml de llet sencera.
- 200 ml de llet de cabra.
- 1 branca de canyella feta a trossos.
- la ratlladura fina d'una taronja.
- la ratlladura fina d'una llimona.
- 200 g de sucre.
- 8 rovells d'ous.
- 40 g de maicena.
- 30g de sucre glace.

ELABORACIÓ:
Extenem la masa formant un cercle d'uns 3mm de gruix i cobrim amb ell un motlle rodó de pastís lleugerament engreixat i el deixem refredar a la nevera al menys 20 minuts.
Preescalfem el forn a 190ºC, punxem la base de la masa y la fornegem a cegues (forrar amb paper de forn i posar unes llegums seques a sobre; amb això evitem que labase s'infli i ens quedin bonys) durant uns 12 minuts.
Baixem la temperatura del forn a 170º, retirem les llegums seques i el paper i tornem a fornejar durant 10 minuts més.
Deixem refredar i retirem el motlle abans de que es refredi del tot.


Crema catalana
Aboquem en una cassola la llet de vaca i la de cabra, afegim la canyella, les ratlladures dels cítrics i dos terços del sucre i portem a ebullició lentament.
Mentre en un bol batem els rovells amb la resta del sucre, fins a formar una lleugera espuma. Posteriorment sense deixar de batre hi afegim la maicena fins que quedi una barreja llisa.
Quan la llet comenci a bullir, la colem i aboquem a la barreja d'ou sense deixar de remoure fins que espessi.
Aboquem la crema catalana en la cobertura de la masa y extenem uniformement amb una espàtula.
Quan es refredi la crema i es vagi a servir el pastís, empolsem amb sucre glace, glacejar amb bufador de cuina fins que caramel·litzi lleugerament.


I aquest és el resultat. Avui no he tingut massa temps per dedicar-me a fer fotos, així que de les poques que he fet només m'ha agradat aquesta, si és que no es poden fer les coses depresa i corrents.

La recepta l'he extreta d'un blog que m'encanta, amb fotos increibles i amb receptes meravelloses, La cocina no es lo mio, doncs menys mal! ^^

L'Albert és un autèntic catador de cremes catalanes, li encanten, i d'aquesta ha dit que està sublim, així que jo de vosaltres provaria a fer-la.


Canviant una mica de tema... passem de la cuina al disseny digital, però continuem amb la temàtica, 11 de setembre. L'altre dia quan us comentava el curs que havia fet de disseny, i que em veia capaç de dibuixar qualsevol cosa, us vaig dir que de fet, qualsevol qualsevol cosa tampoc, perquè la Sagrada Família no seria capaç de dibuixar-la. Doncs bé, la Mariola (la profe del curs) va llegir l'entrada del meu blog i en el grup de Facebook que tenim pel curs, em va penjar una imatge que havia dissenyat ella per a la seva germana per sorprendre-la amb el destí de les vacances, i li va pintar la porta de Brandenburg i em va dir "Montse Palau jejeje la puerta de Brandenburgo... ¡Se puede dibujar todo! :P (no hay excusa para no hacer la Sagrada Família...)." Evidentment això sonava a repte total i absolut, així que em vagi posar mans a l'obra i aquest ha estat el resultat... está fet a má alçada i sé que es podria millorar molt més, però és la meva forma de dessitjar-vos una molt bona diada Catalunya!


Espero que hàgiu passat una gran diada.

.mOntse.!

5 comentaris:

  1. Hola Montse guapa tu

    Moltes gràcies per compartir aquest Pecat Mortal, hummmm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  2. woooo!!m'encanta la crema catalana i en aquest format ha d'estar de viciii!!!

    ResponElimina
  3. Qué buena es la crema catalana.. yo la haría Patrimonio de la Humanidad!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! Pues sí, es muy buena idea. Yo también voto por hacer de la crema catalana Patrimonio de la Humanidad! ^^

      Elimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis