Páginas

dissabte, 15 de setembre del 2012

Coulant de xocolata

Ja és dia 15 i per tant avui toca participar a la Recepta del 15. La proposta d'aquest mes és la xocolata. Quina delícia! M'encanta la xocolata, està tan bona, és la meva perdició. Confesso que sóc addicte a la xocolata! A més hi ha tants formats, que si xocolata negra, amb llet, blanca, amb trossets, d'ametlla, avellanes, a la taronja, amb menta, xocolata desfeta, de cobertura, el meravellós món dels bombons... Es poden fer tantes i tantes coses amb la xocolata... Des de les típiques postres dolces amb xocolata com deliciosos plats salats com sería per exemple, mandonguilles de ceps amb salsa de xocolata.

És tan preuada la xocolata que fins i tot l'escriptor i poeta Miquel Martí i Pol li va dedicar dos poemes.
Per participar a la recepta del 15 d'aquest mes he triat un dels meus postres preferits. El Coulant de Xocolata. Va ser creat pel chef francès Michel Bras en 1981, 'Coulant' vol dir que flueix, i vet aquí el secret d'aquestes delicioses postres, un mini bescuit que quan comences a menjar-lo descobreixes que amaga en el seu interior una deliciosa xocolata desfeta.

Us deixo aquí la meva recepta de coulant de xocolata per a que us animeu a fer-la.


INGREDIENTS:

- 6 ous.
- 250gr. de xocolata fondant (Jo he utilitzat la rajola de xocolata de Nestlé Postres).
- 225gr. de mantega.
- 225gr. de sucre.
- 80gr. de farina.
- 12 motlles d'alumini (els de la mida de flam aniran bé).


PREPARACIÓ:

Posem les clares a punt de neu.
Desfem la mantega i la xocolata al microones o bé al bany maria.
Barregem els ous (les clares i els rovells), la mantega i la xocolata i hi afegim el sucre i la farina. Un cop ho tinguem ben remenat, posem la pasta a les terrines omplint 3/4 del recipient.
Posem les tarrines al congelador un mínim de 12 hores.
Per coure els coulants hem d'escalfar el forn a 180 graus. Un cop calent, posem les tarrines més o menys 15 minuts (depenent el forn) però s'ha de veure com els coulants pugen pel centre com una magdalena.
Un cop hagin pujat ja es poden treure del forn, es serveixen calents o tebis.



Pots acompanyar el coulant amb el que més t'agradi, a mi personalment, m'encanta acompanyar-ho amb un bon gelat de vainilla, el contrast entre calent i fred i el gust de la vainilla, el fa encara més bo.

NOTES: Si es la primera vegada que feu coulants, jo us recomanaria que enfornéssiu primer només un, d'aquesta manera podeu valorar el grau de cocció del coulant i veure si us agrada més o menys fluid per dintre. El que més m'agrada d'aquesta recepta? És que el coulant es conserva mesos en el congelador, i els pots anar traient mica en mica, en funció de quan te'ls vulguis menjar. Pot ser una reserva per si un dia venen algunes visites inesperades, o per algun d'aquells dies en els que estàs plof, i et venen unes ganes irrefrenables de menjar xocolata! ^^





Bon cap de setmana.


.mOntse.!

6 comentaris:

  1. mmmm! quin bon aspecte! i quan surt la xocolata fosa!!! deliciós!

    ResponElimina
  2. quinaaa ganaaaa!! segur que estava boniiiisssiim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està super bo!! Demà quan vinguis et convido a un! ^^ En tinc en el congeladooor! hohohoho

      Elimina
  3. Fa molt de temps que no faig un coulant, i realment amb la pinta temptadora d'aquest me n0has fet venir moltes ganes!
    Moltes gràcies per participar
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Ja em pensava que algú més faria coulant, ja que ultimament està per tot arreu, però és que a més les dos em pensat amb el gelat de vainilla per acompanya-lo, jejejeje

    ResponElimina
  5. Bon dia!
    L'altre dia vaig fer la teva recepta de Coulant i van quedar fantàstics!! Mmmmm que bons estaven!
    Gràcies per aquesta super recepta, feia molt temps que volia fer Coulant, i amb la teva recepeta em vaig decidir. ^.^

    Una pregunta, quant poses que s'ha de deixar al congelador 12 hores, és que són 12 hores o es que volies posar dos? Jo les he deixades dos horetes i m'han quedat bastant bé... no sé si m'havia d'haver esperat les dotze hores...

    Ah! I per últim, dir-te que m'encanta el teu bloc! ^.^

    Petons,

    Joana

    El meu bloc: fansdelsjocsdelafam.blogspot.com

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis