Páginas

dimecres, 15 d’agost del 2012

Piruletes de carbassó per a la recepta del 15!

Avui és 15 d'agost, així que toca La recepta del 15. Per aquest mes Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta ens han proposat fer una recepta amb carbassons. Una de les meves hortalisses preferides!


El carbassó és un germà de les carbasses. És una cucurbitàcea i el seu nom en llatí és Cucurbita pepo. També es coneix com a carbassa d'estiu ja que es cull el fruit immadur durant aquesta època.
És originària d'Amèrica on era un dels principals conreus dels pobles indígenes precolombins. Actualment ha passat a formar part de la cuina mediterrània.
Conté quantitats interessants de vitamina C, flavonoids, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro i el zenc. És un aliment de fàcil digestió, amb propietats diürètiques. És una planta aquosa amb només 15 calories per 100g.
Es consumeix el fruit immadur. El més habitual és consumir-ho cuit formant part de sopes, cremes o saltejats de verdures.
També es poden consumir les flors masculines arrebossades i fregides.



Ara sí, us deixo amb la meva proposta de carbassons.

PIRULETES DE CARBASSÓ


Ingredients:
- 1 carbassó gros.
- 2 cullerades de maionesa.
- 2 cullerades de pa ratllat.
- 3 cullerades de parmesà ratllat.
- 1 cullerada d'all en pols.
- 1 cullerada de julivert en pols.
- 1 polsim de sal.
- "palitos" per a galetes (que es puguin fornejar). Es pot fer amb broquetes de fusta, tot i que es torraran una mica).


Preparació:
Preescalfem el forn a 200ºC.
Rentem i tallem el carbassó en rodanxes gruixudes.
En un bol, barregem la maionesa amb una cullerada de parmesà en pols.
En un altre bol, barregem l'all, el julivert, el pa ratllat, la sal i la resta de parmesà ratllat.
Untem cada rodanxa de carbassó en maionesa, una capa ben fina per ambdós costats, i passem pel pa ratllat.
Anem col·locant les rodanxes sobre una safata de forn forrada amb paper de fornejar.
Col·loquem els palitos amb molta cura.
Fornejem 10 minuts.
Traiem la safata, girem les piruletes, i fornejem uns altres 10 minuts.
Servim inmediatament (tot i que es poden menjar fredes).

Una variant d'aquestes piruletes de carbassó, seria fer el mateix però, en compte de carbassó amb albergínia.




.mOntse.!





10 comentaris:

  1. M'encanta aquesta recepta, Montse! Algun dia la faré! Tot sigui per variar les típiques rodanxes de carbassó arrebossat ^^
    No sabia que es mengessin les flors del carbassó!

    Petons :)

    PS: avui és el primer dia que participo a la recepta del 15! Espero que no sigui la última! Hahahah

    ResponElimina
  2. Quina manera més xula de menjar el carbassó, m'encanta! Apuntat!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Una idea genial per menjar el carbassó i l'alberginia, m'encanta.
    Petons

    ResponElimina
  4. Cousiin!

    Quines ganes de probar mes coses teves!!

    Un peto des de cambodja!!

    T'estimo molt guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eiii guapissimaaa!!! Quina enveja sana que em faaas!! Les Illes Phi Phi son precioses!!! Per cert, l'altre dia vam rebre la teva postal! Quina ilu!!! Gaudeix al màxim!! Un petonàs!!

      Elimina
  5. Eii en seriu?? Q rapid? La de tailania o la de les phi phi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Siii! La de Tailandia, allà ens deies que marxaves cap a les phi phi, quan la vaig rebe vaig flipar... Perquè vaig veure una postal i vaig pensar... Mira la postal de la Laura ja ha arribat... I no! Era teva!!! Hehehehehe

      Elimina
  6. ¡Que rico todo!!..¡Ñan...ñan...!, tengo que hacer esas piruletas...

    Saludos cangrejilla..jeje


    Almudena

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis