Páginas

dilluns, 28 de gener del 2013

Cupcakes de Cheessecake

Divendres vaig anar de convidada a sopar a casa la meva cosina, naturalment, jo em vaig oferir a portar les postres. I a petició explícita de l'Albert, que és un adepte al chessecake, vaig fer aquests cupcakes, assegurant-me evidentment que a tothom li agradava el formatge! La recepta la vaig extreure del meravellós llibre "Las recetas de la pastelería Hummingbird", totes les receptes que he anat fent del llibre han sortit delicioses. En aquest cas li vaig fer algunes modificacions a la recepta.

El viernes fui de invitada a cenar en casa mi prima, naturalmente, yo me ofrecí a llevar los postres. Y a petición explícita de Albert, que es un adicto al chessecake, hice estos cupcakes, asegurándome evidentemente de que a todo el mundo le gustaba el queso! La receta la extraje del maravilloso libro "Las recetas de la pastelería Hummingbird", todas las recetas que he ido haciendo del libro han salido deliciosas. En este caso le hice algunas modificaciones a la receta.

CUPCAKES DE CHEESECAKE


Ingredients (per a 12 cupcakes):

- 120g de farina.
- 140g de sucre.
- 1 1/2 culleradetes de llevat en pols.
- Un polsim de sal.
- 40g de mantega a temperatura ambient.
- 120ml de llet.
- 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla.
- 1 ou.
- 6 maduixes grosses en trossos petits.
- 100g de galetes digestive.
- 200g de formatge philadelphia.
- 250g de formatge mascarpone.
- 100g de sucre glas.

Ingredientes (para 12 cupcakes):

- 120g de harina.
- 140g de azúcar.
- 1 1/2 cucharaditas de levadura en polvo.
- Una pizca de sal.
- 40g de mantequilla a temperatura ambiente.
- 120ml de leche.
- 1/2 cucharadita de extracto de vainilla.
- 1 huevo.
- 6 fresas grandes en trozos pequeños.
- 100g de galletas digestive.
- 200g de queso philadelphia.
- 250g de queso mascarpone.
- 100g de azúcar glas.


Elaboració:

Preescalfar el forn a 170ºC.
Posar la farina, el sucre, el llevat en pols, la sal y la mantega en el bol de la Kitchen Aid i batre a velocitat lenta fins que la barreja estigui uniforme i tingui una consistència granulosa.
Afegir la llet i l'extracte de vainilla i batre fins que tots els ingredients estiguin ben integrats. Incorporar l'ou i batre uns minuts més per assegurar-se que els ingredients estiguin ben incorporats.
Introduir la massa als motlles de paper fins a dos terços de la seva alçada i fornejar de 20-25 minuts. Deixar refredar lleugerament els cupcakes dins de motlle d'alumini i després deixar-los refredar damunt una reixeta.
Quan estiguin completament freds, amb un buidador de pomes fer-li un forat al cupcake on introduirem les maduixes trossejades.
Per fer el frosting de formatge batrem tots els ingredients (formatge philadelphia, mascarpone i sucre glas) a la Kitchen Aid amb les pales planes a velocitat 6 durant 2 minuts.
Per decorar els cupcakes un cop col·locat el frosting farem servir les galetes digestive que prèviament haurem esmicolat amb una trituradora elèctrica.

I aquest és el resultat!

Elaboración:

Precalentar el horno a 170ºC.
Poner la harina, el azúcar, la levadura en polvo, la sal y la mantequilla en el bol de la Kitchen Aid y batir a velocidad lenta hasta que la mezcla esté uniforme y tenga una consistencia granulosa.
Añadir la leche y el extracto de vainilla y batir hasta que todos los ingredientes estén bien integrados. Incorporar el huevo y batir unos minutos más para asegurarse que los ingredientes estén incorporados.
Introducir la masa en los moldes de papel hasta dos tercios de su altura y hornear de 20-25 minutos. Dejar enfriar ligeramente los cupcakes dentro del molde de aluminio y después dejarlos enfriar encima de una rejilla.
Cuando estén completamente fríos, con un descorazonador de manzanas hacerle un agujero al cupcake donde introduciremos las fresas troceadas.
Para hacer el frosting de queso batiremos todos los ingredientes (queso philadelphia, mascarpone y azúcar glas) en la Kitchen Aid con las palas planas a velocidad 6 durante 2 minutos.
Para decorar los cupcakes una vez colocado el frosting usaremos las galletas digestive que previamente habremos desmenuzado con una trituradora eléctrica.

Y este es el resultado!



Delicious!


divendres, 25 de gener del 2013

Regala a la teva parella l'esmorzar del dia de Sant Valentí

Hola a tothom!!! Sí!! Encara que no us ho cregueu... segueixo viva...!!! El problema és que aquestes setmanes m'havia autocastigat... Bé... de fet encara estic autocastigada... Però com que m'estic portant molt bé... M'he donat un descans...! ^^ Estareu pensant... Autocastigada? Què diu aquesta? Doncs com molts ja sabreu i alguna vegada he comentat per aquí, estic fent un màster, i aquest està arribant a la seva data de caducitat (PER FIIII!!!). I la veritat és que se m'estava acumulant una mica bastant la feina... Tenia oblidadíssim el projecte d'investigació, ara ja podria dir que el tinc quasi quasi acabat, que ja era hora. M'he passat aquestes setmanes buscant i buscant informació per bases de dades d'estudis publicats en revistes de medicina, evidentment tot en anglès i vinga traduir i traduir! Pensant en hipòtesis, objectius, metodologies, variables dependents i independents, anàlisis estadístics... Però bé, ja està superat! Tot i que encara em queda el treball del practicum, i el que és pitjor el examen de competències a finals de febrer! Tres hores d'examen (després d'això no se pas si continuaré viva...).

Però bé, no m'he posat a escriure aquesta entrada per atabalar-vos amb el meu projecte... ^^ Si no per donar-vos una idea de regalet de Sant Valentí per fer a les vostres parelles. Jo sóc de les que pensa que s'ha de demostrar el que sents per aquella persona a la que estimes tots els dies de l'any, però si que és cert que també fa il·lusió que et facin un regalet en un dia com aquest. I el regalet sempre serà millor si és alguna cosa per compartir entre tots dos! ^^

Hola a todo el mundo!!! Sí!! Aunque no os lo creáis... sigo viva...!!! El problema es que estas semanas me había autocastigado... Bueno... de hecho todavía estoy autocastigada... Pero como me estoy portando muy bien... Me he dado un descanso...! ^^ Estaréis pensando... Autocastigada? Qué dice esta? Pues cómo muchos ya sabréis y alguna vez he comentado por aquí, estoy haciendo un máster, y este está llegando a su fecha de caducidad (POR FIIIIN!!!). Y la verdad es que se me estaba acumulando un poco bastante el trabajo... Tenía olvidadísimo el proyecto de investigación, ahora ya podría decir que lo tengo casi casi acabado, que ya era hora. Me he pasado estas semanas buscando y buscando información por bases de datos de estudios publicados en revistas de medicina, evidentemente todo en inglés y venga traducir y traducir! Pensando en hipótesis, objetivos, metodologías, variables dependientes e independientes, análisis estadísticos... Pero bien, ya está superado! A pesar de que todavía me queda el trabajo del practicum, y lo que es peor, el examen de competencias a finales de febrero! Tres horas de examen (después de esto no se si continuaré viva...).

Pero no me he puesto a escribir esta entrada para agobiaros con mi proyecto... ^^ Si no para daros una idea de regalito de San Valentín para hacer a vuestras parejas. Yo soy de las que piensa que se tiene que demostrar lo que sientes por aquella persona a la que queremos todos los días del año, pero si que es cierto que también hace ilusión que te hagan un regalito en un día como este. Y el regalito siempre será mejor si es algo para compartir entre los dos! ^^


Segur que molts de vosaltres ja els coneixeu però si encara no els coneixeu, ja podeu córrer a clicar damunt de Mr. wonderful. Al darrere hi trobareu a l'Angi i al Javi, dos dissenyadors gràfics que fa un parell d'anyets van crear la seva pròpia empresa. A què es dediquen? Doncs tal i com es descriuen ells "Mr. wonderful es un estudio que diseña cosas para gente no aburrida". I per aquest Sant Valentí, han dissenyat un regalet que a mi personalment em sembla fantàstic! Un esmorzar per a dos.

Seguro que muchos de vosotros ya los conocéis pero si todavía no los conocéis, ya podéis correr a clicar encima de Mr. wonderful. Detrás encontraréis a Angi y a Javi, dos diseñadores gráficos que hace un par de añitos crearon su propia empresa. A qué se dedican? Pues tal y cómo se describen ellos "Mr. wonderful es uno estudio que diseña cosas para gente no aburrida". Y para este San Valentín, han diseñado un regalto que a mí personalmente me parece fantástico! Un desayuno para dos.

Fantàstic el missatge que porta la caixa! / Fantástico el mensaje que lleva en la caja!

El kit consta d'una caixa de pícnic, dues galetes amb un missatge molt macu i unes tasses de parella a triar. A més a més, ara tenen algunes de les seves tasses en català i en anglès, fins ara només era en castellà.

El kit consta de una caja de picnic, dos galletas con un mensaje muy chulo y unas tazas de pareja a elegir. Además, ahora tienen algunas de sus tazas en catalán y en inglés, hasta ahora sólo era en castellano.




A més a més també us deixo amb un imprimible per complementar el kit d'esmorzar per a dos que seguríssim us encantarà!

Además también os dejo con un imprimible para complementar el kit de desayuno para dos que segurísimo os encantará!

{Foto via: Disign is YAY!}

Clicant damunt de la imatge us durà a la web on podreu imprimir-ho.

Aquests dies tornaré a estar una mica més disponible per aquí ja que us portaré més cosetes de Sant Valentí i Carnestoltes, però després tornaré a estar una mica absent perquè estaré estudiant com una boja per l'examen! Això sí! Després vindré amb moltes novetats, idees i cosetes que em moro de ganes de fer! ^^

Estos días volveré a estar algo más disponible por aquí puesto que os traeré más cositas de Sant Valentín y Carnaval, pero después volveré a estar un poco ausente porque estaré estudiando como una loca para el examen! Eso sí! Después vendré con muchas novedades, ideas y cositas que me muero de ganas de hacer! ^^

dimecres, 9 de gener del 2013

Pastís de nata i xocolata

Aquesta entrada hauria d'haver estat publicada ja fa un temps... :D Però el mes passat amb la feinada del calendari d'advent, les festes de Nadal i tot plegat... No trobava l'ocasió per publicar aquest post. Però ja s'han acabat les excuses i aquí us presento el meu segon encàrrec! ^^ Aquest també per una companya de la feina, la Belén, que el seu marit feia 40 anys i em va encarregar un pastís farcit de nata que vaig recobrir amb ganache de xocolata, acompanyat d'unes mini cupcakes de tiramisú i de maduixes amb nata.

La recepta del brioix és la mateixa que vaig utilitzar per fer la casa del Mickey Mouse i que podeu consultar clicant aquí. Un cop cuit i fred el brioix el vaig tallar per la meitat i el vaig farcir amb nata que jo mateixa vaig muntar i el vaig recobrir amb ganache de xocolata. Us copio la recepta que vaig utilitzar.

Esta entrada tendría que haber sido publicada ya hace un tiempo... :D Pero el mes pasado con el trabajo del calendario de adviento, las fiestas de Navidad y todo... No encontraba la ocasión para publicar este post. Pero ya se han acabado las excusas y aquí os presento mi segundo encargo! ^^ Este también para una compañera del trabajo, Belén, que su marido hacía 40 años y me encargó un pastel relleno de nata que recubrí con ganache de chocolate, acompañado de unos mini cupcakes de tiramisú y otros de fresas con nata.

La receta del bizcocho es la misma que utilicé para hacer la casa de Mickey Mouse y que podéis consultar clicando aquí. Una vez hecho y frío el bizcocho, lo corté por la mitad y lo rellené con nata que yo misma monté y lo recubrí con ganache de chocolate. Os copio la receta que utilicé.


GANACHE DE XOCOLATA

Ingredients:

- 500g de xocolata de postres (jo vaig utilitzar Nestlé Postres).
- 250ml de nata líquida 35% MG (Matèria Grassa).

Elaboració:

Tallar la xocolata a trossets ben petits (jo ho faig amb el robot) i deixar-ho en un bol.
Escalfar la nata en un cassó (vigilant que no arribi a bullir) i abocar-la damunt de la xocolata. Deixar reposar 5 minuts, i després batre fins que la barreja quedi homogènia i espesa, amb textura de llet condensada.

Un cop recobert el pastís amb la ganache, el vaig decorar amb virutes de xocolata blanca, amb llet i  negra i hi vaig col·locar un 40 fet amb galeta. La recepta de les galetes és la de sempre, podeu consultar-la aquí.

Pels cupcakes de tiramisú vaig utilitzar la mateixa recepta que en el post que vaig publicar de cupcakes de tiramisú.

GANACHE DE CHOCOLATE

Ingredientes:

- 500g de chocolate de postres (yo utilicé *Nestlé Postres).
- 250ml de nata líquida 35% MG (Materia Grasa).

Elaboración:

Cortar el chocolate a trocitos muy pequeños (yo lo hago con el robot) y dejarlo en un bol.
Calentar la nata en un cazo (vigilando que no llegue a hervir) y vertirla encima del chocolate. Dejar reposar 5 minutos, y después batir hasta que la mezcla quede homogénea y espesa, con textura de leche condensada.

Una vez recubierto el pastel con la ganache, lo decoré con virutas de chocolate blanco, con leche y negro y coloqué un 40 hecho con galleta. La receta de las galletas es la de siempre, podéis consultarla aquí.

Para los cupcakes de tiramisú utilicé la misma receta que en el post que publiqué de cupcakes de tiramisú.


I pel que fa als cupcakes de maduixa, us diré que la massa portava trossets de maduixes naturals i la mateixa massa tenia gust a maduixa, i en comptes de fer un frosting, per decorar les cupcakes vaig posar nata muntada i com a guinda una maduixa. (Em reservaré la recepta complerta per a un altre post més endavant... Quan sigui l'època de les maduixes i en comptes de ser mini cupcakes, les faré grans. hehehehe).

La veritat és que hauré de fer un monument a les meves companyes de feina! Un milió de gràcies pels vostres encàrrecs! ^^ Durant les festes de Nadal la Sílvia també em va fer un encàrrec d'aquelles capsetes de galeta tan mones del calendari d'advent... I la Gisela i la Belén em van encarregar les galetes de renos que també estaven en el calendari d'advent. MOLTES GRÀCIES NOIES!

Y en cuanto a los cupcakes de fresa, os diré que la masa llevaba trocitos de fresas naturales y la propia masa tenía gusto a fresa, y en vez de hacer un frosting, para decorar los cupcakes puse nata montada y como guinda una fresa. (Me reservaré la receta completa para otro post más adelante... Cuando sea la época de las fresas y en vez de ser mini cupcakes, las haré grandes. jejejejeje).

La verdad es que tendré que hacer un monumento a mis compañeras del trabajo! Un millón de gracias por vuestros encargos! ^^ Durante las fiestas de Navidad Silvia también me hizo un encargo de aquellas cajitas de galleta tan monas del calendario de adviento... Y Gisela y Belén me encargaron las galletas de renos que también estaban en el calendario de adviento. MUCHAS GRACIAS CHICAS!


I continuo donant les gràcies, ja que també l'any passat em van concedir dos premis, i tot i que ja els vaig donar les gràcies individualment a la Sandra de La Casita Pequeña, per atorgar-me el premi Liebster i a la Carme de Carmeta Rusquilleta per concedir-me el premi Best Blog, ho volia fer públicament. Moltes gràcies per pensar en mi, de veritat que fa molta il·lusió.

Y continúo dando las gracias, puesto que también el año pasado me concedieron dos premios, y a pesar de que ya los di las gracias individualmente a Sandra de La Casita Pequeña, para otorgarme el premio Liebster y a Carme de Carmeta Rusquilleta por concederme el premio Best Blog, lo quería hacer públicamente. Muchas gracias por pensar en mí, de verdad que hace mucha ilusión.



Ara tocaria quan hauria de respondre "x" preguntes i concedir el blog a "x" blogs, però com que tots dos premis ja me'ls havien concebut i ja havia fet un post abans, ho donaré per fet! ^^

Ahora tocaría cuando tendría que responder "x" preguntas y conceder el blog a "x" blogs, pero cómo que los dos premios ya me los habían concebido y ya había hecho un post antes, lo daré por hecho! ^^


.mOntse.!

dilluns, 7 de gener del 2013

Un regalet de part dels Reis Mags

Com s'han portat aquest any els Reis Mags? Han estat generosos? Si? No?
Doncs per casa meva han passat i m'han deixat un petit regalet per tots vosaltres.


Como se han portado éste año los Reyes Magos? Han sido generosos? Si? No?
Pues han pasado por mi casa y me han dejado un pequeño regalo para todos vosotros.



Un imprimible per fer-te tu mateix aquest recipient de paper geomètric. Us el podeu baixar en aquest link. Us agrada?

Un imprimible para que te hagas tu mismo este recipiente de papel geométrico. Os lo podéis bajar en éste link. Os gusta?



.mOntse.!

diumenge, 6 de gener del 2013

Tortell de Reis

Tal i com marca la tradició, qui es trobi la figureta del rei dins del seu tros de pastís, haurà d'ésser coronat rei, per contra, qui es trobi amb la fava serà l'afortunat de pagar el tortell.

Aquí us deixo el meu tortell d'aquest any, la recepta l'he extreta del blog Webos Fritos on podeu trobar un vídeo de com elaborar-lo pas a pas. Veure fer-ho a la Su sembla tot tan fàcil, que t'animaries a fer qualsevol cosa. La veritat és que difícil no és, però si que té diverses passes a seguir i els temps de llevat es fan interminables (però que millor que mentre un espera, anar de compres o abstreure's per la xarxa... ^^).

Tal y cómo marca la tradición, quien se encuentre la figurita del rey dentro de su trozo de pastel, tendrá que ser coronado rey, por el contrario, quien se encuentre con el haba será el afortunado de pagar el roscón.

Aquí os dejo mi roscón de este año, la receta la he extraído del blog Webos Fritos donde podéis encontrar un vídeo de cómo elaborarlo en paso. Ver hacerlo a Su parece todo tan fácil, que te animarías a hacer cualquier cosa. Bien es verdad que difícil no es, pero si que tiene varios pasos a seguir y los tiempos de levado se hacen interminables (pero que mejor, que mientras uno espera, ir de compras o abstraerse por la red... ^^).


INGREDIENTS

  • Per al sucre glas aromatitzat:
- 120g de sucre glas.
- La pell de mitja llimona.
- La pell de mitja taronja.

  • Per a la massa mare:
- 70g de llet sencera.
- 10g de llevat fresc.
- 1 culleradeta de sucre.
- 130g de farina de força.

INGREDIENTES 
  • Para el azúcar glas aromatizado: 
- 120g de azúcar glas.- La piel de medio limón.
- La piel de media naranja.
  • Para la masa madre:
- 70g de leche entera.
- 10g de levadura fresca.
- 1 cucharadita de azúcar.
- 130g de harina de fuerza.


  • Per a la massa principal:
- 60g de llet sencera.
- 70g de mantega a temperatura ambient.
- 2 ous mitjans.
- 20g de llevat fresc.
- 25g d'aigua de taronger.
- 450g de farina de força tamisada.
- 1 polsim de sal.
- els 120g de sucre glas aromatitzat.

  • Per a la decoració:
- 1 ou batut.
- Sucre humitejat amb unes gotes d'aigua.
- Cireres confitades.
- Taronja confitada.
- Pinyons.
- Nou de macadàmia.


Para la massa principal:
- 60g de leche entera.
- 70g de mantequilla a temperatura ambiente.
- 2 huevos medianos.
- 20g de levadura fresca.
- 25g de agua de azahar.
- 450g de harina de fuerza tamizada.
- 1 pizca de sal.
- los 120g de azúcar glas aromatizado.

Para la decoración: 

- 1 huevo batido.
- Azúcar humedecido con unas gotas de agua.
- Cerezas confitadas.
- Naranja confitada.
- Piñones.
- Nuez de macadamia
.


PREPARACIÓ

  • De la massa mare:
1. Desfer el llevat en la llet tèbia. Barrejar la resta d'ingredients i formar una bola.
2. Posar en un bol aigua tèbia i posar-hi la bola de massa mare. Quan floti, aproximadament uns 10 minuts, estarà llesta per utilitzar amb la massa principal.

  • De la massa principal:
1. Barrejar el llevat amb la llet tèbia.
2. Tamisar la farina en un bol.
3. Un cop tamisada, afegir els ous, el sucre i la mantega, un polsim de sal i l'aigua de taronger, la llet i la massa mare.
4. Barrejar tot de forma enèrgica, a mà o amb una amassadora.
5. Posar la barreja sobre la taula, prèviament untada amb oli i començar a amassar.
6. Quan tinguem una massa elàstica, donar-li forma de bola i deixar-la llevar de 2 a 3 hores.
7. Un cop la massa hagi duplicat el seu volum, dividir-la en dos (per fer dos tortells, i si en vols un de gros no caldrà dividir-la). Donar-li forma de bola i deixar reposar 5 minuts.
8. A continuació donarem forma de tortell. Introduirem els dits en el centre i anirem engrandint el forat. Un cop donada la forma, col·locar al damunt d'una safata de forn, on haurem col·locat paper de forn.
9. Deixar llevar fins que dobli el seu volum, unes 2 hores.
10. Passat el temps, pintar amb ou batut el tortell i decorar.
11. Preescalfar el forn a 200ºC a dalt i abaix.
12. Fornejar entre 15-18 minuts, els últims 10 minuts baixar la temperatura a 180ºC, si veiem que es torra massa, col·locar paper d'alumini al damunt.
13. Deixar reposar al damunt d'una reixeta i quan estigui fred, farcir o menjar directament.

En el meu cas el vaig farcir, la meitat de nata muntada, la meitat de crema.

PREPARACIÓN

De la masa madre:

1. Templar la leche y deshacer la levadura en ella. Mezclar con el resto de los ingredientes y formar una bola.
2. Poner un bol con agua templada y meter la bola de masa madre en él. Cuando flote, en aproximadamente 10 minutos, estará lista para utilizar con la masa principal.


De la masa principal:

1. Mezclar la levadura desmenuzada con la leche tibia para su fermentación.
2. Tamizar la harina en un bol.
3. Una vez tamizada, añadir los huevos, el azúcar y la mantequilla, una pizca de sal y el agua de azahar, y la masa madre y la leche.
4. Mezclar todo de una manera enérgica. Si tenéis una batidora con ganchos para amasar os vendrá muy bien; si no, a mano.
5. Poner la mezcla sobre la mesa de trabajo, en la que previamente hemos puesto un poco de aceite para evitar que se nos pegue. Amasar.
6. Cuando haya quedado la mezcla elástica, apiñarla en una bola y dejar que leve, de 3 a 4 horas.
7. Una vez que la masa ha duplicado su volumen, dividirla en dos, salvo que prefiráis hacer uno grande, y darles forma de bola. Dejar reposar las bolas cinco minutos.
8. A continuación darles la forma de roscón. Para ello, introducir los dedos en el centro e ir agrandando el agujero. Una vez dada la forma, colocar sobre una bandeja de horno en la que habremos puesto papel de hornear.
9. Dejar reposar hasta que doblen su volumen, unas dos horas.
10. Pintar con huevo batido y adornar.
11. Precalentar el horno a 200°, calor arriba y abajo.
12. Hornear entre 15 y 18 minutos, y bajar la temperatura a 180° los últimos 10 minutos de cocción, si vemos que se tuesta demasiado, poner un papel de aluminio por encima.
13. Dejar reposar sobre una rejilla, y cuando esté frío, rellenar al gusto o comer directamente.


En mi caso, lo rellené la mitad de nata, la mitad de crema pastelera.


CREMA PASTISSERA

Ingredients:

- 3 rovells d'ou.
- 375ml de llet.
- 90g de sucre.
- 30g de Maizena.
- 1 branca de canyella.

CREMA PASTELERA

Ingredientes:

- 3 yemas de huevo.
- 375ml de leche.
- 90g de azúcar.
- 30g de Maizena.
- 1 rama de canela.


Procediment:

Bullir 300g de llet amb el sucre i la branca de canyella. Barrejar la resta de la llet amb la maizena fins que estigui ben dissolt i incorporar-hi els ous, prèviament batuts. Retirem la branca de canyella i incorporem la llet amb la maizena i els ous a la llet de foc, i remenem continuament fins que espessi. La deixem refredar.


Espero que tingueu sort i no us toqui la fava!


Procedimiento:

Hervir 300g de leche con el azúcar y la rama de canela. Mezclar el resto de la leche con la maizena hasta que esté bien disuelto e incorporar los huevos, previamente batidos. Retiramos la rama de canela e incorporamos la leche con la maizena y los huevos a la leche de fuego, y removemos continuamente hasta que se espese. La dejamos enfriar.

Espero que tengáis suerte y no os toqué el haba!


Bon dia de Reis.

Feliz día de Reyes.


.mOntse.!

dissabte, 5 de gener del 2013

Regalet d'última hora!

Com van les últimes compres pels regalets de Reis? Ja els teniu tots? O encara teniu algú que no sabeu que regalar-li? Ja s'han acabat les idees? Ja has esgotat els típics regals en els anys anteriors? la colònia, la bufanda, els mitjons, el pijama, la corbata...

¿Como van las últimas compras para los regalitos de los Reyes? ¿Ya los tenéis todos? ¿O todavía tenéis a alguién que no sabéis que regalarle? ¿Ya se han acabado las ideas? ¿Has agotado los típicos regalos en los años anteriores? La colonia, la bufanda, los calcetines, el pijama, la corbata...





Doncs avui porto una idea molt original, al menys a mi personalment em va agradar molt quan la vaig veure fa uns dies al blog El Tarro de Ideas. Què us sembla si agafem un pot de conserves d'aquests tan bonics vintage i l'omplim amb els ingredients secs de la nostra recepta preferida de galetes, de cupcakes, de pastís... el decorem, hi adjuntem la recepta i ho regalem?

Pues hoy traigo una idea muy original, al menos a mí personalmente me gustó mucho cuando la vi hace unos días en el blog El Tarro de Ideas. ¿Qué os parece si cogemos un bote de conservas vintage bien bonito y lo llenamos con los ingredientes secos de nuestra receta favorita de galletas, cupcakes, pastel... lo decoramos, le adjuntamos la recepta y lo regalamos?



Jo ho trobo genial! I segur que quedareu fantàsticament bé!

Yo lo encuentro genial! Y seguro que quedaréis fantásticamente bién.


Espero que hàgiu estat bons minyons... i que no us portin carbó els Reis.

Feliç nit de Reis.

Espero que hayáis sido buenos... y que no os traigan carbón los Reyes.

Feliz noche de Reyes.

.mOntse.!

dijous, 3 de gener del 2013

Child's Own Studio

L'entrada d'avui podem dir que s'ha colat literalment davant de la llista de coses que tinc pendents encara per ensenyar-vos, algunes ja caducades... Perquè són de l'any passat... :) I és més, avui no tenia ni la intenció d'actualitzar el blog, però és que, com que avui també tinc festa... Estava donant una volta per la web, quan m'he topat amb un fantàstic blog que m'ha deixat amb la boca oberta i he tingut la necessitat de compartir-ho amb vosaltres, i aquí estic... escrivint aquest post.

Moltes de les que em llegiu segur que sou mamis, o tietes, o teniu algun nen aprop vostre. Jo mami no sóc, però si que estic en el sac de les tietes. I no em vull ni imaginar la cara d'al·lucinació que faria el meu nebot si veiés que un dels seus dibuixos, per art de màgia es convertís en un fantàstic ninot 3D idèntic al que ell ha dibuixat. 

Si, si, l'artista d'aquest blog que us parlo, es dedica a convertir en objectes 3D els dibuixos dels nens, i la veritat és que ho fa súper bé!

I com idea per a regalar, evidentment que és fantàstica.

El blog és diu Child's Own Studio, jo us deixo amb algunes de les fotografies que té penjades al seu blog, però si hi entreu en trobareu una pila.

La entrada de hoy podemos decir que se ha colado literalmente ante la lista de cosas que tengo pendientes todavía para enseñaros, algunas ya caducadas... Porque son del año pasado... :) Y es más, hoy no tenía ni la intención de actualizar el blog, pero es que, como hoy también tengo fiesta... Estaba dando una vuelta por la web, cuando me he topado con un fantástico blog que me ha dejado con la boca abierta y he tenido la necesidad de compartirlo con vosotros, y aquí estoy... escribiendo este post.

Muchas de las que me leéis seguro que sois mamis, o titas, o tenéis algún niño cerca vuestro. Yo mami no soy, pero si que estoy en el saco de las titas. Y no me quiero ni imaginar la cara de alucinación que haría mi sobrino si viera que uno de sus dibujos, por arte de magia se convirtiera en un fantástico muñeco 3D idéntico al que él ha dibujado. 

Si, si, el artista de este blog que os hablo, se dedica a convertir en objetos 3D los dibujos de los niños, y la verdad es que lo hace súper bien!

Y como idea para regalar, evidentemente que es fantástica.

El blog se dice Child's Own Studio, yo os dejo con algunas de las fotografías que tiene colgadas a su blog, pero si entráis encontraréis una pila.
















.mOntse.!

dimecres, 2 de gener del 2013

Cupcakes de Llimona

Com us ha anat el primer dia de l'any? Diuen que el que fas el primer dia de l'any, ho faràs durant tot l'any... Doncs jo el primer dia de l'any l'he passat treballant, així que suposo que això voldrà dir que em passaré l'any treballant, cosa que em fa molt contenta ja que continuaré sent suplent, treballaré tots els caps de setmana del calendari, i tots els festius i ponts del món mundial, aniré saltant de torn en torn (avui de tarda, demà de matí, a l'altre torn llarg i passat guàrdia i alguna nit de regal entremig segur que també! ^^), i en el fons, tot això ho fan per mi... ja que així quan algun dia de no sé quin mes de l'any 2931 em facin fixe, em deixaran fins i tot triar un torn i com que sabré totes les avantatges i els inconvenients de cada torn, podré triar el millor, això si, desprès no tindré dret a queixa! ;)  hehehehe. I ara fora bromes... Pels temps que corren... Hem de donar les gràcies per tenir una feina, i encara més si la feina és del que has estudiat o t'agrada! ^^

Como os ha ido el primer día del año? Dicen que lo que haces el primer día del año, lo harás durante todo el año... Pues yo el primer día del año lo he pasado trabajando, así que supongo que esto querrá decir que me pasaré el año trabajando, cosa que me hace muy feliz, puesto que continuaré siendo suplente, trabajaré todos los fines de semana del calendario, y todos los festivos y puentes del mundo mundial, iré saltando de turno en turno (hoy por la tarde, mañana por la mañana, al otro turno largo y pasado guardia y alguna noche de regalo entremedias seguro que también! ^^), y en el fondo, todo esto lo hacen por mí... puesto que así cuando algún día de no sé qué mes del año 2931 me hagan fija, me dejarán incluso elegir un turno y cómo sabré todas las ventajas y los inconvenientes de cada turno, podré elegir el mejor, esto si, después no tendré derecho a queja! ;) jejejeje. Y ahora fuera bromas... Por los tiempos que corren... Tenemos que dar las gracias por tener un trabajo, y todavía más si el trabajo es de lo que has estudiado o te gusta! ^^


Uf... Però deixem-nos de feina... Què avui tinc festa!!! Com han anat aquestes festes? Imagino que farts de menjar aperitius, sopa de galets, canelons, marisc, pava, gall d'indi, torrons, neules, polvorons... No?? Doncs avui us convido a uns cupcakes per celebrar l'any nou, però he pensat en tot, i els he fet de llimona, què és digestiva i ens ajudarà a pair tots els dinars i sopars de Nadal; i també ens ajudarà a fer un foradet pel tortell de Reis!

Uf... Pero dejémonos de trabajo... Que hoy tengo fiesta!!! Cómo han ido estas fiestas? Imagino que hartos de comer aperitivos, sopa de galets, canelones, marisco, pavo, turrones, barquillos, polvorones... No?? Pues hoy os invito a unos cupcakes para celebrar el año nuevo, pero he pensado en todo, y los he hecho de limón, qué es digestivo y nos ayudará a digerir todas las comidas y cenas de Navidad; y también nos ayudará a hacer un hueco por el roscón de Reyes!

CUPCAKES DE LLIMONA


Ingredients (per a 12 cupcakes):

  • Per a la massa:
- 120g de farina.
- 150g de sucre blanquilla.
- 1 1/2 culleradetes de llevat en pols.
- 2 cullerades de pell de llimona ratllada.
- 40g de mantega a temperatura ambient.
- 120ml de llet sencera.
- 1 ou.

Ingredientes (para 12 cupcakes): 

Para la masa: 

- 120g de harina.
- 150g de azúcar blanquilla.
- 1 1/2 cucharaditas de levadura en polvo.
- 2 cucharadas de piel de limón rallado.
- 40g de mantequilla a temperatura ambiente.
- 120ml de leche entera.
- 1 huevo.


  • Pel frosting de llimona:
- 250g de sucre glas tamisat.
- 80g de mantega a temperatura ambient.
- 2 cullerades de pell de llimona ratllada.
- 2 gotetes de colorant alimentari en pasta.
- 25ml de llet sencera.

Procediment:

- Per a la massa:

Introduir la mantega en el bol de la batedora i batre fins a obtenir una textura pomada, afegir el sucre fins que quedi ben integrat i tot seguit avocar-hi l'ou i la pell de la llimona. Incorporar la meitat de la farina a poc a poc, la llet i la resta de farina, batre fins que quedi tot ben integrat. No batre en excés.
Repartir la massa entre els motlles de paper, omplint-los a dos terços de la seva alçada. Amb el forn preescalfat a 170ºC fornejar-ho 20-25 minuts. Retirar del forn, deixar refredar lleugerament els cupcakes dins del motlle i després sobre una reixeta metàl·lica fins que es refredin del tot.

Para el frosting de limón: 

- 250g de azúcar glas tamizado.
- 80g de mantequilla a temperatura ambiente.
- 2 cucharadas de piel de limón rallado.
- 2 gotitas de colorante alimentario en pasta.
- 25ml de leche entera.

Procedimiento:

- Para la masa:

Introducir la mantequilla en el bol de la batidora y batir hasta obtener una textura pomada, añadir el azúcar hasta que quede muy integrado y a continuación añadir el huevo y la piel del limón. Incorporar la mitad de la harina despacio, la leche y el resto de harina, batir hasta que quede todo muy integrado. No batir en exceso.Repartir la masa entre los moldes de papel, llenándolos a dos tercios de su altura. Con el horno precalentado a 170ºC hornearlos 20-25 minutos. Retirar del horno, dejar enfriar ligeramente los cupcakes dentro del molde y después sobre una rejilla metálica hasta que se enfríen del todo.


- Pel frosting de llimona:

Batre la mantega , el sucre glas, la pell de llimona i el colorant a velocitat mitja-baixa fins que la barreja cohesioni. Baixar la velocitat. Afegir lentament la llet i quan estigui incorporada, posar la batedora a velocitat alta. Continuar batent fins que el frosting estigui lleuger i esponjós, 5 minuts mínim.

Quan els cupcakes estiguin freds, decorar amb el frosting de llimona per sobre. I a gaudir! ^^

- Para el frosting de limón:

Batir la mantequilla , el azúcar glas, la piel de limón y el colorante a velocidad media-baja hasta que la mezcla cohesione. Bajar la velocidad. Añadir lentamente la leche y cuando esté incorporada, poner la batidora a velocidad alta. Continuar batiendo hasta que el frosting esté ligero y esponjoso, 5 minutos mínimo. Cuando los cupcakes estén fríos, decorar con el frosting de limón por encima. Y a disfrutar! ^^




Junt amb els cupcakes us deixo unes recomanacions per aquest 2013 i és que siguin quines siguin les adversitats que ens depari aquest any, ens ho prenguem tot amb filosofia i sentit de l'humor, que busquen el cantó positiu de les coses (encara que no ens ho sembli, alguna part positiva en podem extreure, busquem-la!), què gaudim amb allò que fem, que apreciem els petits detalls que ens regala la vida (en realitat són els més grans), i sobretot no deixar escapar mai el nen que portem dins (deixem-nos sorprendre i il·lusionar). ^^

I ara, traiem les agendes que toca organitzar-nos per saber que farem durant aquest any, que encara ens queden 364 dies!! ^^

Junto con los cupcakes os dejo unas recomendaciones para este 2013, y es que sean cuales sean las adversidades que nos depare este año, nos lo tomemos todo con filosofía y sentido del humor, que busquemos el lado positivo de las cosas (aunque no nos lo parezca, alguna parte positiva podemos extraer, busquémosla!), que disfrutemos con aquello que hacemos, que apreciamos los pequeños detalles que nos regala la vida (en realidad son los más grandes), y sobre todo no dejar escapar nunca el niño que llevamos dentro (dejémonos sorprender e ilusionar). ^^

Y ahora, sacamos las agendas que toca organizarnos para saber que haremos durante este año, que todavía nos quedan 364 días!! ^^

.mOntse.!

dimarts, 1 de gener del 2013

FELIÇ ANY 2013

Comença el compte enrere: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1...

Empieza la cuenta atrás: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1...


FELIÇ ANY NOU 2013!!!

FELIZ AÑO NUEVO 2013!!!


Un desig per aquest any nou que entra:

 Un deseo para este año nuevo que entra:


Molt bona entrada d'any.

Muy buena entrada de año.

.mOntse.!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis