Páginas

dissabte, 9 de febrer del 2013

Màscares de Carnestoltes

Ja teniu la vostra disfressa a punt? De què us disfresseu aquest any? Avui a la tarda es fa la rua de Carnestoltes a la meva ciutat, però per no perdre la costum, treballo, així que no hi podré anar, ni tampoc disfressar-me tot i que he de dir que ja fa uns quants anys que no em disfresso.

Ya tenéis vuestro disfraz a punto? De que os disfrazáis este año? Hoy por la tarde se hace el desfile de Carnaval en mi ciudad, pero para no perder la costumbre, trabajo, así que no podré ir, ni tampoco disfrazarme, aunque tengo que decir que ya hace unos cuántos años que no me disfrazo.


Però que no em disfressi, no vol dir que no m'agradin els Carnestoltes, així doncs tot i que treballi aquesta tarda, he fet aquestes màscares de Carnestoltes de galeta, per alleugerir la tarda amb els companys de feina! ^^

Pero que no me disfrace, no quiere decir que no me gusten los Carnavales, así pues a pesar de que trabaje esta tarde, he hecho estas máscaras de Carnaval de galleta, para aligerar la tarde con los compañeros de trabajo! ^^


MASSA PER A GALETES DECORADES

Ingredients (per a unes 35 galetes mitjanes):

- 250g de mantega a temperatura ambient.
- 175g de sucre glacé tamisat.
- 1 culleradeta d'essència de vainilla.
- 550g de farina de rebosteria tamisada.
- 1 ou normal i un rovell a temperatura ambient.

MASA PARA GALLETAS DECORADAS

Ingredientes (para unas 35 galletas medianas):

- 250g de mantequilla a temperatura ambiente.
- 175g de azúcar glas tamizado.
- 1 cucharadita de esencia de vainilla.
- 550g de harina de repostería tamizada.
- 1 huevo normal y una yema a temperatura ambiente.





Procediment (fet amb Kitchen Aid, però podeu adaptar-la al robot de cuina que tingueu):

Batre la mantega a velocitat 3 fins que estigui pomada.
Baixar la velocitat a 1 i anar afegint el sucre a cullerades. Continuar batent fins que el sucre quedi ben integrat.
Parar la màquina i afegir l'essència de vainilla. Posar a velocitat 1 i abocar l'ou lleugerament batut molt a poc a poc, fins que quedi ben integrat.
Per últim afegir la farina a cullerades, sempre a velocitat mínima, 1, per tal que la massa no agafi aire. Batre fins que la farina s'integri i formi una bola.

Retirar la massa del bol, dividir-la en dues meitats. Agafar un dels trossos i donar-li forma quadrada. Col·locar-ho sobre la superfície de treball, i estirar la massa amb un corró graduable per obtenir un gruix uniforme d'uns 6mm. Quan s'observi que la massa es comença a aixecar, col·locar paper de forn al damunt i continuar estirant per acabar d'obtenir la planxa. Fer el mateix amb l'altre tros.

Procedimiento (hecho con Kitchen Aid, pero podéis adaptarla al robot de cocina que tengáis):

Batir la mantequilla a velocidad 3 hasta que esté pomada.
Bajar la velocidad a 1 e ir añadiendo el azúcar a cucharadas. Continuar batiendo hasta que el azúcar quede bien integrado.
Parar la máquina y añadir la esencia de vainilla. Poner a velocidad 1 y añadir el huevo ligeramente batido muy despacio, hasta que quede bien integrado.
Por último añadir la harina a cucharadas, siempre a velocidad mínima, 1, para que la masa no coja aire. Batir hasta que la harina se integre y forme una bola.Retirar la masa del bol, dividirla en dos mitades. Coger uno de los trozos y darle forma cuadrada. Colocarlo sobre la superficie de trabajo, y estirar la masa con un rodillo graduable para obtener un grueso uniforme de unos 6mm. Cuando se observe que la masa se empieza a levantar, colocar papel de horno encima y continuar estirando para acabar de obtener la plancha. Hacer el mismo con el otro trozo.


Posar-los en una safata amb compte que no es doblegui i deixar-ho refredar a la nevera unes 3 hores.
Passat aquest temps tallar les galetes amb un tallapastes amb el model desitjat.
Posar les galetes a la safata del forn deixant un parell de centímetres de separació entre cada galeta.
Els retalls sobrants de les planxes es tornen a amassar i estirar amb el corró per obtenir més galetes.

Preescalfar el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix i introduir la safata a la part central del forn durant uns 12 minuts (quan més grans siguin les galetes més temps requerirà). Deixar reposar les galetes sobre la safata 1-2 minuts, treure-les del forn i aplanar-les una mica amb una espàtula de galetes, per si s'hagués format alguna bombolla d'aire poder eliminar-la i col·locar-les damunt d'una reixeta fins que es refredin.
Convé deixar-les refredar 2-3 hores mínim abans de decorar-les.

Ponerlos en una bandeja con cuidado que no se doble y dejarlo enfriar a la nevera unas 3 horas.
Pasado este tiempo cortar las galletas con un cortapastas con el modelo deseado.
Poner las galletas en la bandeja del horno dejando un par de centímetros de separación entre cada galleta.
Los recortes sobrantes de las planchas se vuelven a amassar y estirar con el rodillo para obtener más galletas.

Precalentar el horno a 180ºC con calor arriba y abajo e introducir la bandeja en la parte central del horno durante unos 12 minutos (cuando más grandes sean las galletas más tiempos requerirá). Dejar reponer las galletas sobre la bandeja 1-2 minutos, sacarlas del horno y aplanarlas un poco con una espátula de galletas, por si se hubiera formado alguna burbuja de aire, poder eliminarla y colocarlas encima de una rejilla hasta que se enfríen.Conviene dejarlas enfriar 2-3 horas mínimo antes de decorarlas.


GLACEJAT

Ingredients (per decorar unes 40 galetes mitjanes):

- 24g de pols de merenga.
- 860g de sucre glacé tamisat.
- 160g d'aigua tèbia.
- 2 culleradetes de xarop de blat de moro Karo (opcional).
- Colorants alimentaris al gust.

Preparació:

Batre amb les varetes la pols de merenga amb l'aigua tèbia durant 1 minut a velocitat 8. Afegir de cop el sucre glacé i el xarop de blat de moro i batre amb les pales planes durant 8 minuts a velocitat 3, fins que es formin pics tous.
Un cop feta la glaça reial, es separa en bols les quantitats necessàries per obtenir els diversos colors i s'aplica els colorants. D'aquesta glaça separem i col·loquem a la màniga pastissera la quantitat que desitgem per delinear les nostres galetes.

Per al glacejat fluid afegir aigua i barrejar fins que estigui integrada, amb cura de no formar bombolles. Un cop obtingut s'aboca la glaça en els biberons, per desprès cobrir les nostres galetes.

Per delinear, la boquilla nº 2 de wilton ja aniria bé, si es volen fer detalls més petits, utilitzaríem la nº1.

Un cop decorada la galeta amb glaça, he decorat les màscares amb purpurina comestible.

Un cop acabades deixar assecar la glaça, 12-24h depèn també de la temperatura i humitat de l'entorn.

GLASEADO

Ingredientes (para decorar unas 40 galletas medianas):

- 24g de polvo de merengue.
- 860g de azúcar glas tamizado.
- 160g de agua tibia.
- 2 cucharaditas de jarabe de maíz Karo (opcional).
- Colorantes alimentarios al gusto.

Preparación:

Batir con las varillas el polvo de merengue con el agua tibia durante 1 minuto a velocidad 8. Añadir de golpe el azúcar glas y el jarabe de maíz y batir con las palas planas durante 8 minutos a velocidad 3, hasta que se formen picos blandos.
Una vez hecha la glasa real, se separa en boles las cantidades necesarias para obtener los diferentes colores y se aplican los colorantes. De esta glasa separamos y colocamos a la manga pastelera la cantidad que deseamos para delinear nuestras galletas.

Para el glaseado fluido añadir agua y mezclar hasta que esté integrada, con cuidado de no formar burbujas. Una vez obtenido se vierte la glasa en los biberones, para después cubrir nuestras galletas.

Para delinear, la boquilla nº 2 de wilton ya iría bien, si se quieren hacer detalles más pequeños, utilizaríamos la nº1.

Una vez decorada la galleta con glasa, he decorado las máscaras con purpurina comestible.Una vez acabadas dejar secar la glasa, 12-24h depende también de la temperatura y humedad del entorno.

Feliç Carnestoltes

Feliz Carnaval


17 comentaris:

  1. una monada Montse! i els ocellets de sobre les galetes, un detall preciós! bon carnaval!!!

    ResponElimina
  2. Montse son estupendas , unas galletas muy finas , me encantas, besitos Mar

    ResponElimina
  3. son unas galletas tan bonitas que da pena comérselas, aunque deben de estar ricas.

    Besos

    Raquel

    http://raqueljimenezbisuteria.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. Me han encantado, que originales, se ven preciosas y deliciosas.

    Como ha dicho Raquel Jiménez, da pena comérselas.

    Bikiños ♥♥♥
    Oli Silva

    ResponElimina
  5. Montse, jo també em quedo per aquí! Tens coses ben mones...

    ResponElimina
  6. Si et serveix de consol jo tampoc puc guadir del carnestoltes... també m'espera l'hospital...
    Tenen una pinta espectacular!
    Muak

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens consolem mútuament doncs! ^^ hehehehe
      de totes maneres... Bon carnestoltes! ^^
      Petonets!!

      Elimina
  7. Hola Montse, soy Rosi de mi mundo pinkcake y te devuelvo la visita!
    Una pasada de galletas, preciosas!!!
    Besos!!

    ResponElimina
  8. Te han quedado preciosas!! Me dan ganas de ponerles un cordel y usarlas :)

    Besos

    PD: Vengo de la fiesta de enlaces

    ResponElimina
  9. M'agrada molt, molt el teu blog! tens molt bon gust i les fotos i les galetes que fas sempre el trasmeten.
    T'he de dir que m'he animat a fer els minicors i m'han agradta molt! Proximament els penjaré al blog!
    El próxim pas ja serà decorar les galetes, a veure si m'hi animo!
    ptns!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh! Moltes gràcies per aquestes boniques paraules!! Estaré atenta al teu blog per veure-les quan les publiquis! ^^
      Petonets

      Elimina
  10. Me encanta cómo las has decorado. ¡Son geniales!
    Besos.

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis