Páginas

dijous, 29 de novembre del 2012

Casa del Mickey Mouse & Fira BCN&CAKE

Avui al blog estem de celebració! I és que no és per menys... A què no sabeu que he estat fent avui? No? Doncs fer la meva primera entrega! Sí, com ho llegiu... fa unes setmanes em van demanar el meu primer encàrrec. Una companya de la feina, l'Elvira, em va proposar fer el pastís d'aniversari del seu fill, en Miquel, que fa 7 anyets. Volia la casa de Mickey Mouse. Quan m'ho va dir no m'ho podia creure, us podeu imaginar la il·lusió que em va fer no? Evidentment li vaig dir que SII! Tot i que desprès van venir els dubtes... (Seré capaç de fer-la, em quedaré bé, me'n sortiré? Aix... Quina responsabilitat.

El cas és que sí, si que me'n he sortit i aquí teniu el resultat.


El pastís és el típic de iogurt, farcit de núvol de Nutella (recepta extreta del blog Postreadicción), la decoració és de fondant, i pel que fa a la casa en sí del Mickey (la cúpula vermella i el cap estan fets amb Rice Krispies Treats i recoberts amb fondant, la recepta la vaig obtenir gràcies a la Berna de Ilusiona Cakes.

Us deixo aquí les receptes i explicacions respectives a cada ingredient. ^^

BRIOIX DE IOGURT

Ingredients (per a 15 persones):

- 2 iogurts de llimona.
- Oli: 2 mesures de iogurt d'oli.
- Sucre: 4 mesures de iogurt.
- Farina: 6 mesures de iogurt.
- 6 ous.
- 2 sobres de llevat Royal.
- 2 cullerades de mantega per untar.

Elaboració:

Es baten els ous en un bol amb el sucre i després s'afegeix el iogurt i l'oli.
Quan la barreja sigui uniforme s'afegeix la farina tamisada amb el llevat en pols i es barreja novament fins que quedi una massa homogènia.
S'unta el motlle amb una mica de mantega i s'empolsa amb una mica de farina. A continuació s'incorpora la massa preparada i es col·loca al forn prèviament escalfat.
Es forneja el brioix a 180ºC uns 45 minuts, fins que la massa està cuita i lleuguerament daurada.



NÚVOL DE NUTELLA

Ingredients:

- 454g de mantega suau.
- 380g d'icing sugar.
- 4 culleradetes d'essència de vainilla.
- 250g de xocolata negra fossa.
- 200g de Nutella.
- 2 cullerades de llet.
- 1 polsim de sal.

Elaboració:

Barrejar la mantega amb l'icing sugar amb pales planes durant 1 minut a velocitat 2. Afegir la vainilla i batre a velocitat 2 fins que estigui ben barrejat. Incorporar la xocolata i batre a velocitat 4 fins que estigui suau (uns 2 minuts). Afegir la Nutella, la llet i un polsim de sal i batre a velocitat 4 durant 1 minut.



RICE KRISPIES TREATS

Rice Krispies Treats (RKT) traduït significa "llaminadura d'arròs inflat". S'utilitza molt a Estats Units, és un habitual en les cases com snack per als nens, tan per la felicitat de fer-ho, com per l'acollida que té. També podeu trobar-lo fet industrialment en tendes especialitzades en tema reposteril.
Però al final els RKT no deixa de ser una barreta de cereals i fins i tot la recepta ve reflexada en els paquets de Kellogg's. És una massa elaborada a base de cereals d'arròs inflat (krispies), núvols desfets i margarina. Aquí us deixo la recepta.

Ingredients:

- 6 tasses de cereals d'arròs inflat.
- 3 cullerades de mantega o margarina.
- 4 tasses de núvols.

A major quantitat de mantega el nostre RKT més dur quedarà. Per menjar, potser sigui millor que quedi una mica més tou, tot i que per decorar, com més ferm, més seguretat al treballar-ho.

Elaboració:

Untar amb mantega el bol o recipient que farem servir. Es desfan els núvols completament, removent de tant en tant amb una cullera que prèviament també haurem untat de mantega. Això es pot fer tant al microones com al foc.
Ja llestos els núvols, completament desfets, apartarem del foc i s'afegiran els krispies. Remoure bé, procurant que tots estan impregnats en núvols fins que es formen fils. Ara toca, abans de que es refredi totalment, amassar amb les mans prèviament untades amb mantega.
La caracterísitica fundamental d'aquest material és el seu pes lleuger ideal per treballar figures de major proporció que fa que puguem col·locar-les sobre els nostres pastissos, impedint el seu enfonsament i estalviant-nos així fondant per reomplir.


Com treballar-ho:

El RKT es pot tornejar, tallar, modelar o esculpir. En cas de tornejar o esculpir, tallarem un bloc superior al tamany del que vulguem fer, per així després poder retallar. en qualsevol dels casos, és molt important que una vegada li donem la forma, apretem bé els krispies entre sí, intentant evitar qualsevol forat.
Tot això s'ha de fer en calent, ja que es va refredant, es va endurint i serà més difícil manejar-ho. Si se'ns ha refredat abans de poder donar-li la forma desitjada o al final no ens ha agradat com ha quedat, sempre es pot ficar uns segons al microones per tornar a escalfar-ho i tornar a treballar-ho de nou.
També podeu treballar-ho amb motlles; dos esferes buides per formar una bola, un rotllo de paper per formar columnes. En aquest cas, el que hem de fer és impregnar o folrar els motlles de manera que després no se'ns quedi el RKT enganxat, i omplir-ho fent tota la pressió possible.
A l'hora de cobrir els nostres elements haurem d'esperar a que s'eixugui el RKT, per a que s'endureixi. El millor és preparar-ho d'un dia per l'altre i assegurar-se l'eixugat.
Quan s'hagi endurit estarà llest per cobrir amb fondant. Per això només fa falta humitejar el RKT amb una mica d'aigua o amb una buttercream per a que el fondant quedi enganxat.

Consells per aconseguir un bon allisat:
-Buttercream o sucre glas. Impregnar la figura i apretar omplint els forats entre els cereals.
- Triturar els cereals abans d'abocar els núvols.
- Llimar la superfície una vegada endurit el RKT. La llima ha de ser d'ús exclusiu per aquesta finalitat.
-Posar doble capa de fondant.

El resultat: ESTAN BONÍSSIMS!!! ^^

Espero que en Miquel hagi pogut gaudir amb els seus amics del pastís i Un milió de gràcies a l'Elvira per fer-me aquest encàrrec! ^^







Canviant de tema... Com ja sabeu, aquest cap de setmana va tenir lloc la primera fira de pastisseria creativa a Barcelona, la BCN&CAKE, i com molts sabeu també, la participació en aquesta fira va ser tan gran que el dissabte al matí va haver un gran col·lapse de gent que volia accedir a la fira, mentre que aquesta ja havia omplert el seu aforament i els organitzadors es van veure obligats a restringir l'entrada en funció de la sortida. Va ser una llàstima que molta gent que va venir expressament a la fira es quedés sense poder entrar.

Jo vaig tenir sort i vaig poder accedir, vaig anar dissabte al matí a primera hora, ja que tenia curs a les 9h amb l'Alma de Objetivo Cupcake Perfecto, per fer uns cupcakes amb molt de glamour. Què puc dir de l'Alma... És encantadora, divertida, propera, espontània i molt molt HAPPY! Em va caure genial. Vaig poder fer-me una foto amb ella i aconseguir que em signés el seu llibre. Els cupcakes que vaig fer em van quedar moníssims... però llàstima que no tinc cap foto decent per ensenyar-vos... :( Tot i que anaven en una caixeta, no van ser capaços de sobreviure a l'aglomeració de la gent. 



La fira era per tornar-se boig! Milers i milers d'estris de rebosteria per comprar, i un munt de pastissos, cupcakes, galetes... per deixar-te amb la boca oberta. Evidentment... Vaig comprar-me un cupcake, i no podia ser de res més que de RED VELVET!! Boníssim! Diumenge al matí també m'hi vaig passar, ja que al fer el curs tenia entrada per als dos dies, i com que dissabte hi vaig anar sola, diumenge vaig aprofitar per anar-hi ja que hi anava la Laia de Delícies de Llimona, la seva mare i la Berta amb una amiga, que ara l'estem aficionant també aquest món. 
Us deixo amb una mini recopilació de fotos de la fira... (Molt complicat fer fotos intentant esquivar a la gent, amb les mans ocupades amb les bosses de les cossetes comprades a la fira i intentant salvar la caixeta on anaven els meus estimats cupcakes de curs amb l'Alma... :P)



.mOntse.!

divendres, 23 de novembre del 2012

Cupcakes de carbassa

Feia ja força temps que no penjava cap recepta de cupcakes, i amb motiu de la fira BCN&CAKE d'aquest cap de setmana, trobo que és l'ocasió perfecte per ensenyar-vos una.

La recepta d'avui està inspirada en la fantàstica Martha Stewart, i porta com a ingredient estrella la cabassa, típica d'aquesta època de l'any.


INGREDIENTS (per a 18 cupcakes):
  • Per a la massa:
- 2 tasses de farina normal.
- 1 culleradeta de llevat.
- 1 culleradeta de bicarbonat de soda.
- 1 culleradeta de sal.
- 2 culleradetes de canyella en pols.
- 1/4 de culleradeta de gingebre.
- 1/4 de culleradeta de nou moscada en pols.
- 1 tassa de sucre blanc.
- 1 tassa de sucre morè.
- 1 tassa de mantega sense sal a temperatura ambient.
- 4 ous lleugerament batuts.
- 425g de puré de carbassa.


  • Per al frosting de formatge:
- 225g de formatge Philadelfia.
- 8 culleradetes de mantega sense sal.
- 2 tasses de sucre glas tamisat.
- 2 culleradetes de extracte de vainilla.


  • Per a la decoració:
- 200g de fondant blanc.
- Colorant en pasta o en gel de color taronja i marró.



PREPARACIÓ:
  • Cupcakes:
Preescalfar el forn a 180ºC. Posar les càpsules de paper en els motlles de cupcakes.
En un bol barrejar la farina amb el llevat, el bicarbonat de soda, la sal, la canyella, el gingebre i la nou moscada. Reservar.
En un altre bol, batre els dos tipus de sucre amb la mantega i els ous, on cop obtinguda una barreja homogènia, introduir-hi els ingredients secs que prèviament aviem barrejat, fins aconseguir una barreja lleugera.
Per últim afegir el puré de carbassa i barrejar.
Abocar la massa a les càpsules per als cupcakes fins a omplir unes 3/4 parts.
Fornejar durant aproximandament 25 minuts, un cop passat aquest temps, retirar del forn i deixar refredar sobre una reixeta fins que estiguin completament freds.


  • Frosting de formatge:
En el bol de la batedora batre a velocitat mitja el formatge fins que estigui suau. Afegir la mantega i batre fins a la seva incorporació.
Reduir la velocitat i afegir el sucre glas, barrejar fins que tingui una consistència suau i brillant.
Afegir l'extracte de vainilla i barrejar fins a incorporar.


  • Carbasses:
Per realitzar les carbasses, s'ha de tenyir 180g de fondant de color taronja i fer boles de 10g que serà la carbassa en sí. Amb la resta de fondant, farem tronc de la carbassa, per tant el tenyirem de marró i modelarem fins a obtenir un xurro que anirem tallant a la mida desitjada i li donarem forma de tronc.
Per fer la forma de carbassa s'ha d'agafar un escuradents, i amb el lateral d'aquest anar marcant les vores de la carbassa, desprès amb el mateix escuradents farem un forat per la part de dalt de la carbassa, i amb una mica de aigua, per aconseguir que s'enganxi, introduirem el tronc que havíem preparat.


Ara ja només quedarà col·locar el frosting a la màniga pastissera per decorar el cupcakes i possar´hi al damunt una carbassa.



Què passeu un molt bon cap de setmana, i pels qui aneu, que us ho passeu d'allò més bé a la fira! Jo demà i seré per allà, ja us explicaré que tal va anar tot! ^^

.mOntse.!

dimarts, 20 de novembre del 2012

Ou amb encenalls de pernil ibèric i pamesà sobre niu de pasta a la crema

Avui us porto una recepta sana, fàcil i ràpida de fer.
Moltes vegades, encara que ens agradi cuinar, la rutina del dia a dia ens impedeix elaborar  un bon dinar d'aquests que s'han de cuinar hores i hores. I el que necessitem és cuinar alguna cosa ràpida, però que sigui sana a la vegada, així que aquesta recepta és ideal per aquestes ocasions.


És fa al microones i amb productes Lékué.

INGREDIENTS (per a 1 persona):

- 1 ou.
- 20g de pernil ibèric tallat molt fi.
- 2 cullerades de parmesà ratllat.
- 50g d'espaguetis o cintes de pasta fresca.
- 80ml de nata líquida.
- Sal.
- Pebre.


PROCEDIMENT:

1. Bull la pasta en el Ogya posant 200ml d'aigua per cada 50g de pasta. Posar al microones sobre uns 4 minuts.

2. Trenca un ou en un Ovo, afegeix una cullerada de parmesà i els encenalls de pernil. Salpebrar al gust. Posar al bany maria uns 5 0 6 minuts. També és pot col·locar al microones en períodes curts de temps (en un minut aproximadament estarà fet l'ou) vigilant que la tapa de l'Ovo no salti.

3. Escorre la pasta i serveix-la en un plat formant un niu.

4. En un cassó, escalfa la nata amb el parmesà restant i salpebrar al gust, jo hi vaig afegir Orenga. Abocar la crema per damunt de la pasta. Desmotlla l'ou i col·loca'l en el centre del niu.


Ràpid, fàcil, sa i BONÍSSIM! ^^

.mOntse.!

dissabte, 17 de novembre del 2012

Vull fer la volta al món!

Un dels millors plaers de la vida, per mi, és viatjar. Conèixer món. Anar cap a aquí i cap allà. Conèixer altres paisatges. Deixar-te meravellar per la gran mare naturalesa. Visitar altres ciutats. Perdre't per pobles amb encant. Anar algun lloc on l'únic que coneixes és el mapa que t'has estat estudiant abans d'anar-hi. Emocionar-te veient les set meravelles del món. Descobrir llocs, dignes de ser declarats patrimoni de la humanitat i no deixar-te per veure els que ja ho són. Aprendre de la gent, de les costums i de les cultures ben diferents a la teva. Sentir-te ridícul intentant comunicar-te en un idioma que no domines. Gaudir de les diferents gastronomies. Es poden fer tantes i tantes coses quan un se'n va de viatge... 


Com que són molts els llocs que encara no he visitat i que vull visitar al llarg de la meva vida, m'he emmarcat un mapamundi que he penjat a la meva habitació on he marcat amb xinxetes verdes els llocs en els que he estat i amb xinxetes vermelles, els llocs pendents per visitar.
Així cada vegada que em disposi a fer un viatge, només visualitzant el mapa podré triar el meu següent destí.


A més a més, com a decoració queda maquíssim.


OBJECTIU? Aconseguir canviar totes les xinxetes vermelles per xinxetes verdes! ^^


Què? Us animeu a fer el vostre mapa!? :D

.mOntse.!

dijous, 15 de novembre del 2012

Crema de gírgoles

Avui el calendari marca 15 de novembre, i com és ja costum, avui toca participar en La recepta del 15. I quin ingredient ens ha proposat aquest cop Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta

Doncs un molt i molt típic de la tardor, que n'hi ha de diferents tipus, alguns tòxics, i que es poden anar a buscar al bosc amb un bon cistell, sempre de vímet, perquè així d'aquesta manera, mentre passegeu pel bosc les espores dels bolets recollits aniran caient al terra i l'any que ve podran tornar a proliferar. Res de bosses de plàstic. ^^ Sí, l'ingredient proposat per aquest mes són els BOLETS.


Aquest cop, per participar-hi m'he animat a fer una crema de gírgoles, i aquest ha estat el resultat.


CREMA DE GÍRGOLES

Ingredients (per a 4 persones):


- 1/2kg de gírgoles tallades a trossos.
- 1l d'aigua o de brou.
- 2 cebes mitjanes.
- 125cl de crema de llet.
- Nou moscada.
- 1 fulla de llorer.
- 1 polsim de sal.

Procediment:


 Poseu a sofregir la ceba tallada ben fina. Quan estigui daurada afegiu les gírgoles tallades a trossos. Afegiu la sal i la nou moscada. Un cop les gírgoles hagin absorbit tot el seu suc, col·loqueu-ho tot en una olla amb aigua calenta i deixeu-ho coure juntament amb una fulla de llorer uns 10 minuts.


Passat aquest temps, retirar la fulla de llorer i part de l'aigua i afegir-hi la crema de llet. Passar-ho pel túrmix fins aconseguir la textura desitjada, si queda molt espès podeu afegir-hi una mica més d'aigua de la que havíeu retirat.

(Si es busca un gust picant, es pot afegir a més a més, gengibre ratllat, poca quantitat. Jo en aquest cas no li vaig posar).

Que vagi de gust.

.mOntse.!

dimarts, 13 de novembre del 2012

Taula d'aniversari

Confesso que he trobat una nova afició! L'argila polimèrica! Les miniatures i les cases de nines! (Aquest any la llista als Reis Mags serà interminable... :P).


Diumenge a Drap, feien un curs de miniatures amb l'Eva Perendreu, tota una artista fent miniatures, us convido a entrar al seu blog i veureu de primera mà totes les seves grans petites creacions. ^^


Evidentment, com heu pogut deduir, allà que estava jo, feia temps que tenia ganes de endinsar-me en aquest món. I he de dir que l'experiència ha estat fantàstica.


Va ser un matí molt agradable i divertit on vam crear una pila de dolços per a la nostra taula i poder celebrar un aniversari memorable! No hi faltava cap detall.


Vaig tenir el plaer de conèixer a les meves companyes, la Gemma, la Sandra i la Chus. La Gemma i la Sandra tenen blog així si voleu conèixer com va ser la seva experiència al curs i veure el seu treball podeu entrar als seus blogs, Un món de fades i La casita pequeña respectivament.


Avui, l'entrada va de confessions, així doncs confesso també que estic enamorada de la meva tauleta! És tan bonica! Em passaria hores i hores adorant-la... Perquè si ja la trobeu maca a les fotos... en directe és GENIAL! ^^


Mentre que suborn/enganyo algú perquè em compri una casa de nines... hehehe tindré la meva tauleta en un lloc privilegiat a la meva habitació.


Algun/a voluntari/ària? ^^ Jo us ho agrairia eternament de veritat!! hahahaha :P

D'esquerra a dreta: Gemma, jo, Eva, Chus i Sandra.




Canviant de tema... 

M'han atorgat un nou premi. No sabeu la il·lusió que em fa rebre aquests premis! MOOOLTÍSSIMES GRÀCIES a Más es més per haver-me concebut el premi "Best Blog".


En aquest cas, no hi havia condicions, tan sols donar el premi a 4 blogs més, així doncs, sense menys preàmbuls, aquí van els meus candidats.


Enhorabona. ^^

.mOntse.!

diumenge, 11 de novembre del 2012

KEEP CALM AND CARRY ON

Segur que molts de vosaltres coneixeu el lema britànic de moda "KEEP CALM AND CARRY ON". L'haureu vist en format pòster, amb diversos colors, com a decoració en una botiga, a l'oficina, a casa... Fins i tot el podem trobar en tasses, catifes, samarretes...


El que potser no sabeu és que aquest lema no és pas un invent del segle XXI, sinó que per saber la seva història ens hem de remuntar més de mig segle. 


Concretament a l'any 1939, quan esclata la Segona Guerra Mundial i la població europea experimenta situacions dramàtiques. En un intent de tranquil·litzar als ciutadans i mantenir a flotació les seves esperances el Ministeri d'Informació Britànic decideix crear diversos cartells propagandístics.


"Mantingues la calma i continua endavant" (Keep Calm and Carry On) era un missatge que s'utilitzaria només si els alemanys arribessin a envair el país. Al no produir-se la invasió, les còpies que havien estat impreses es van destruir. O això és creia.


Un d'aquests pòsters va ser localitzat en l'any 2000 en una llibreria, emmarcat en una de les parets. Com els clients van començar a voler comprar-ho, van començar a fer còpies i mica en mica es va anar fent popular.


Com el disseny és força senzill, en l'actualitat s'han fet diverses interpretacions del lema, com les que us ensenyo a continuació.














Buscant per la xarxa he trobat aquesta web on pots crear els teus propis pòsters "Keep Calm and Carry On", del color que vulguis, amb el logo que vulguis i la frase que vulguis. El pots guardar en el teu ordinador i imprimir-ho per penjar-ho en el racó més privilegiat de la teva habitació ^^. Per entrar a la web cliqueu en THE KEEP CALM-O-MATIC.


Keep Calm and enjoy weekend! ^^

.mOntse.!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis