Páginas

dilluns, 15 d’octubre del 2012

Risotto de carbassa

15 d'octubre, ja estem en plena tardor i avui toca La recepta del 15, i com a proposta per aquest mes, Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta ens han proposat elaborar una recepta amb un dels productes estrella d'aquesta temporada: LA CARBASSA.


El mes passat vaig triar una recepta dolça per participar-hi: el coulant de xocolata, i tot i que les receptes dolces amb carbassa estan delicioses, m'encanta el pastís de carbassa, per aquesta convocatòria m'he decantat per fer un plat salat.

Així doncs aquest mes us proposo un exquisit risotto de carbassa!



Em tornen boja els risottos, són tan bons... tan cremosos... amb formatges, verdures, ceps... hi ha tan on escollir! L'arrós és com la pasta, li pots afegir els ingredients que vulguis i cada dia menjar bo, sa i variat; tot i que sigui sempre pasta o arrós, cada plat pot arribar a ser ben diferent... Sinó pregunteu-li a algun italià, que són els reis de la pasta i els risotto! ^^ (Si hagués nascut en algun altre país... si us plau que hagués estat a Itàlia! :P M'encanta la cuina italiana).


Us deixo aquí la meva recepta de RISOTTO DE CARBASSA.



Ingredients:

- 2 cullerades de mantega.
- 1 tassa de ceba picada.
- 2 dents d'all finament picades.
- 1 tassa d'arròs.
- 1/2 tassa de puré de carbassa.
- 3 tasses de caldo de pollastre.
- 1/8 culleradeta de farigola mòlta.
- 1 fulla de llorer.
- Sal i Pebre al gust.
- 1/4 de tassa de formatge parmesà rallat.
- 3 cullerades de crema de llet.


Preparació:

Fon la mantega i sofregeix la ceba fins que estigui transparent, uns 4 minuts.
Afegir l'all i cuinar fins que estiguin fragants, uns 30 segons.
Abocar l'arròs i remenar per cobrir tots els grans amb la mantega.
Abocar el puré de carbassa i una tassa de brou de pollastre, així com totes les espècies, la sal i el pebre.
Remenar de tant en tant fins que l'aigua quedi absorbida.
Continuar d'aquesta manera fins a exhaurir el caldo que queda i el risotto es faci.
Just abans de servir afegir el formatge i la crema.
Servir immediatament amb més formatge per sobre si es desitja.



Què vagi de gust!


.mOntse.!

9 comentaris:

  1. Ostres Montse, té una pinta boníssima!
    Jo fa segles que no menjo cap risotto... Aviam si algun dia d'aquests m'animo! Adoro els risottos de formatge :P
    Hahahah ^^

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. UUff! A mi també em tornen boja els risottos de formatgee!! Deliciosos! ^^

      Elimina
  2. AAAiiiiii com pot ser que no conegués el teu blog!
    Ara ja et segueixo!
    Muak

    ResponElimina
  3. Aquest a casa ens encanta, bé de fet tot el que porti arròs o carbassa! jajaja
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. me encanta tu risotto! lo hare con los 6 kilos de calabaza que me acaban de regalar! ya te contare! un abrazo

    carolina
    carolinaceballo.blogspot.com.es

    ResponElimina
    Respostes
    1. woooow! 6 kiloooos de calabaza!! Te quedará genial! Ya me contarás!
      Un beso!

      Elimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis