dilluns, 22 d’octubre de 2012

Galetes de tardor

Ja fa un mes que vam entrar a la tardor. Ja han començat a caure les primeres fulles dels arbres... i a tornar-se de color marró, groc i roig. Comença a venir el fred i principalment venen els productes típics de la tardor: la carbassa, els bolets, els moniatos, la caça, les castanyes, els panellets, les magranes...


I per inaugurar que ja estem oficialment a la tardor, avui us porto unes galetes, però no unes galetes qualsevols no, sinó unes de temporada, de tardor tardor. ^^


Aquí us deixo amb la recepta.

MASSA PER A GALETES DECORADES

Ingredients (per a unes 35 galetes mitjanes):


- 250g de mantega a temperatura ambient.
- 175g de sucre glacé tamisat.
- 1 culleradeta d'essència de vainilla.
- 550g de farina de rebosteria tamisada.
- 1 ou normal i un rovell a temperatura ambient.


Procediment (fet amb Kitchen Aid, però podeu adaptar-la al robot de cuina que tingueu):

Batre la mantega a velocitat 3 fins que estigui pomada.
Baixar la velocitat a 1 i anar afegint el sucre a cullerades. Continuar batent fins que el sucre quedi ben integrat.
Parar la màquina i afegir l'essència de vainilla. Posar a velocitat 1 i abocar l'ou lleugerament batut molt a poc a poc, fins que quedi ben integrat.
Per últim afegir la farina a cullerades, sempre a velocitat mínima, 1, per tal que la massa no agafi aire. Batre fins que la farina s'integri i formi una bola.


Retirar la massa del bol, dividir-la en dues meitats. Agafar un dels trossos i donar-li forma quadrada. Col·locar-ho sobre la superfície de treball, i estirar la massa amb un corró graduable per obtenir un gruix uniforme d'uns 6mm. Quan s'observi que la massa es comença a aixecar, col·locar paper de forn al damunt i continuar estirant per acabar d'obtenir la planxa. Fer el mateix amb l'altre tros.


Posar-los en una safata amb compte que no es doblegui i deixar-ho refredar a la nevera unes 3 hores.
Passa't aquest temps tallar les galetes amb un tallapastes amb el model desitjat.
Posar les galetes a la safata del forn deixant un parell de centímetres de separació entre cada galeta.
Els retalls sobrants de les planxes es tornen a amassar i estirar amb el corró per obtenir més galetes.


Preescalfar el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix i introduir la safata a la part central del forn durant uns 12 minuts (quan més grans siguin les galetes més temps requerirà). Deixar reposar les galetes sobre la safata 1-2 minuts, treure-les del forn i aplanar-les una mica amb una espàtula de galetes, per si s'hagués format alguna bombolla d'aire poder eliminar-la i col·locar-les damunt d'una reixeta fins que es refredin.
Convé deixar-les refredar 2-3 hores mínim abans de decorar-les.


GLACEJAT

Ingredients (per decorar unes 40 galetes mitjanes):

- 24g de pols de merenga.
- 900g de sucre glacé tamisat.
- 160g d'aigua tèbia.
- 2 culleradetes de xarop de blat de moro Karo (opcional).
- Colorants alimentaris al gust.


Preparació:

Batre amb les varetes la pols de merenga amb l'aigua tèbia durant 1 minut a velocitat 8. Afegir de cop el sucre glacé i el xarop de blat de moro i batre amb les pales planes durant 8 minuts a velocitat 3, fins que es formin pics tous.
Un cop feta la glaça reial, es separa en bols les quantitats necessàries per obtenir els diversos colors i s'aplica els colorants. D'aquesta glaça separem i col·loquem a la màniga pastissera la quantitat que desitgem per delinear les nostres galetes.


Per al glacejat fluid afegir aigua i barrejar fins que estigui integrada, amb cura de no formar bombolles. Un cop obtingut s'aboca la glaça ens els biberons, per desprès cobrir les nostres galetes.

Per delinear, la boquilla nº 2 de wilton ja aniria bé, si es volen fer detalls més petits, utilitzaríem la nº1.

Un cop decorades deixar assecar la glaça, 12-24h depèn també de la temperatura i humitat de l'entorn.


Per cert! Heu vist quin arbre més bonic que vaig fer amb washi tape! 

Bon començament de setmana.

.mOntse.!

6 comentaris:

  1. mmmmm! tu també has fet fulles eeee!!!! molt boniques, i m'ha fet molta gràcia veure la recepta de la glassa, la probaré! tinc ganes d'experimentar! petonets Montse! i unes galetes fantàstiques!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!! Doncs ha experimentaaar!! ^^
      Petons!

      Elimina
  2. jooooo quina pinta tenen!!
    Genials per la castanyada!
    Muak

    ResponElimina
  3. Per fi m'he decidit a fer alguna recepta del teu blog! I aquesta va ser l'escollida :) havia de fer un regal manual per un amic invisible i vaig decidir-me per unes galetes decorades. Llàstima que no us pugui adjuntar una foto!
    Per cert! SEGUIU SEMPRE LES INSTRUCCIONS DE LA RECEPTA AL PEU DE LA LLETRA!!! Jo em vaig deixar l'essència de vainilla, i el resultat va ser acceptable...per sort! Però vaig patir moltíssim durant la preparació!

    Moltes gràcies Montse per compartir les teves idees i per la teva paciència quan et demanem consell! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Criiis!! Moltes gràcies a tu pel comentariii!! Al final li van agradar les galetes a la teva amiga invisible??? Seguríssim q siii!!! Un patunarru enooorme!!! ^^

      Elimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis