Páginas

divendres, 7 de juny del 2013

Pastís de maduixes amb nata i xocolata / Pastel de fresas con nata y chocolate

Avui us deixo una recepta dolça per si us animeu a fer-la el cap de setmana. Aquest pastís va ser un encàrrec que em va fer la Lidia pel 50è aniversari de la seva mare.
Anem amb la recepta!

Hoy os dejo una receta dulce por si os animáis a hacerla el fin de semana. Este pastel fue un encargo que me hizo Lidia para el 50 aniversario de su madre.
Vamos con la receta!


PASTÍS DE MADUIXES AMB NATA I XOCOLATA

> BESCUIT:

* Ingredients (per a un motlle de 20cm):

- 120g de mantega a temperatura ambient.
- 420g de sucre normal.
- 360g de farina de rebosteria.
- 360ml de llet.
- Un polsim de sal.
- 1 culleradeta d'essència de vainilla.
- 3 ous.
- 1 sobre de llevat (tipus Royal).


PASTEL DE FREAS CON NATA Y CHOCOLATE

> BIZCOCHO:

* Ingredientes (para un molde de 20cm):

- 120g de mantequilla a temperatura ambiente.
- 420g de azúcar normal.
- 360g de harina de repostería.
- 360ml de leche.
- Una pizca de sal.
- 1 cucharadita de esencia de vainilla.
- 3 huevos.
- 1 sobre de levadura (tipo Royal).


* Elaboració:

Posarem la mantega a temperatura ambient a la batedora fins que ens quedi consistència pomada. Afegirem el sucre i batrem fins que quedi ben integrat.
Afegirem els ous un a un, l'essència de vainilla i la meitat de la llet.
Afegim la farina i la sal alternant amb la resta de la llet. Deixarem batre a velocitat baixa fins que ens quedi tota la massa ben homogènia.
Amb el forn preescalfat a 160ºC dalt i baix, courem el bescuit uns 50 minuts o fins que l'escuradents surti net.

* Elaboración:

Pondremos la mantequilla a temperatura ambiente en la batidora hasta que nos quede consistencia pomada. Añadiremos el azúcar y batiremos hasta que quede bien integrado.
Añadiremos los huevos uno a uno, la esencia de vainilla y la mitad de la leche.
Añadimos la harina y la sal alternando con el resto de la leche. Dejaremos batir a velocidad baja hasta que nos quede toda la masa bien homogénea.
Con el horno precalentado a 160ºC arriba y bajo, coceremos el bizcocho unos 50 minutos o hasta que el palillo salga limpio.


> GANACHE DE XOCOLATA:

* Ingredients:

- 500g de xocolata de postres (jo vaig utilitzar Nestlé Postres).
- 250ml de nata líquida 35% MG (Matèria Grassa).

> GANACHE DE CHOCOLATE

* Ingredientes:

- 500g de chocolate de postres (yo utilicé *Nestlé Postres).
- 250ml de nata líquida 35% MG (Materia Grasa).

* Elaboració:

Tallar la xocolata a trossets ben petits (jo ho faig amb el robot) i deixar-ho en un bol.
Escalfar la nata en un cassó (vigilant que no arribi a bullir) i abocar-la damunt de la xocolata. Deixar reposar 5 minuts, i després batre fins que la barreja quedi homogènia i espesa, amb textura de llet condensada.

* Elaboración:

Cortar el chocolate a trocitos muy pequeños (yo lo hago con el robot) y dejarlo en un bol.
Calentar la nata en un cazo (vigilando que no llegue a hervir) y vertirla encima del chocolate. Dejar reposar 5 minutos, y después batir hasta que la mezcla quede homogénea y espesa, con textura de leche condensada.


> MUNTATGE:

* Ingredients:

- Nata per montar (35% matèria grasa).
- Maduixes.
- Virutes i barquets de xocolata.
- Xocolata de cobertura.

Un cop fred el bescuit el tallarem per la meitat, per farcir-lo amb nata i maduixes filetejades. I el recobrirem amb la ganache de xocolata. un cop cobert, posarem més nata al damunt i decorarem per sobre amb maduixes tallades per la meitat, virutes i barquets de xocolata.
Per fer la decoració del voltant del pastís, escalfarem al microones xocolata de cobertura i la posarem en un biberó amb una boquilla rodona. Damunt d'un paper de forn, realitzarem les formes desitjades amb la xocolata (us recomano que les línies siguin gruixudes, ja que un cop sec, us serà més fàcil de treure del paper de forn i no se us trencarà tan fàcilment). Un cop fredes, ja les podeu col·locar al voltant del pastís.

> MONTAJE:

* Ingredientes:

- Nata para montar (35% materia grasa).
- Fresas.
- Virutas y barquillos de chocolate.
- Chocolate de cobertura.

Una vez frío el bizcocho lo cortaremos por la mitad, para rellenarlo con nata y fresas fileteadas. Y lo recubriremos con la ganache de chocolate. una vez cubierto, pondremos más nata encima y decoraremos por encima con fresas cortadas por la mitad, virutas y barquillos de chocolate.
Para hacer la decoración del borde del pastel, calentaremos al microondas chocolate de cobertura y lo pondremos en un biberón con una boquilla redonda. Encima de un papel de horno, realizaremos las formas deseadas con el chocolate (os recomiendo que las líneas sean gruesas, puesto que una vez seco, os será más fácil de sacar del papel de horno y no se os romperá tan fácilmente). Una vez esten frías ya las podéis colocar alrededor del pastel.


Què tingueu un dolç cap de setmana!

¡Qué tengáis un dulce fin de semana!



8 comentaris:

  1. T'ha quedat preciós. Aquesta decoració es nota que s'ha fet amb amor!! A més, ha de ser boníssim... Bon cap de setmana, guapa.

    ResponElimina
  2. M'encanta la presentació!Felicitats! M'apunto la recepta. Mai no he fet la decoració amb xocolota. M'hi haurè de posar. Com l'enganxes al voltant del pastís? Perquè la ganache ja deus ser freda no? Per cert, les fotos m'encanten. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!! Doncs la decoració del voltant de xocolata la tenia ja preparada i freda, llavors al recobrir el apstís amb la ganache vaig deixar que es refredes una mica, però no del tot, per poder posar la decoració i que s'enganxés!! ^^

      Un petonet.

      Elimina
    2. Doncs ho probaré! Merci Montse! I felicitats per les fotos i el blog. M'encanta!

      Elimina
  3. Por favor, ¡qué maravilla!! tiene una pinta deliciosa y una presentación de 10 no, de 100 por lo menos. Y sin fondant ni nada de eso, que para mí suma puntos.
    Si no te importa me la guardo, esta la tengo que hacer.

    ResponElimina
  4. Qué bonita presentación! Dan ganas de guardarla para decorar... jeje

    ResponElimina
  5. Me encanta como te ha quedado, es que parece de pastelería carísima ainssssss que penita tiene que dar cortarla.
    Seguro que estaba riquísima, fresa y chocolate siempre es un acierto.

    Bikiños y feliz finde ♥
    Oli Silva

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis