Páginas

dijous, 13 de setembre del 2012

Agulla màgica

Avui us vull parlar de Duduá, potser molts de vosaltres sabreu què és, però per qui no ho sàpiga us deixo una cita extreta del seu blog perquè conegueu l'essència de Duduá. 
"Duduá empezó en el 2006 en el barrio del Born de Barcelona como una pequeña tienda de productos handmade con una parte de galería donde también se impartían talleres. En el 2009 cerramos la tienda y en junio del 2010 nos mudamos a un nuevo espacio en el barrio gótico que dedicamos casi exclusivamente para hacer talleres y exposiciones. En mayo del 2011 dejamos el segundo local para empezar una nueva etapa impartiendo talleres en la cafetería y galería Cosmo (c/Enric Granados 3, Barcelona) y ahora nos mudamos a un nuevo local en Gràcia en la calle Diluvi 5 donde impartimos talleres renovando las técnicas téxtiles tradicionales."


Doncs bé, dilluns va ser la inauguració d'aquest nou local situat al barri de Gràcia molt aprop de la Pl. de la Vila, i ahir es va realitzar el primer curset al que vaig tenir el plaer d'assistir. Per fi vaig obtenir plaça, era ja la tercera vegada que sol·licitava plaça per un curs a la Duduá i sempre estaven plens, però aquesta vegada vaig ser molt ràpida i la sort es va posar del meu costat. ^^
El curs al que em vaig apuntar tractava sobre l'agulla màgica. Agulla què? Màgica? Si si, màgica. Jo no tenia massa clar  el seu funcionament, sabia que servia per brodar i s'utilitzava com si fos un punxó; si si, literalment, brodes com si fos un punxó. 
Pots realitzar diversos punts diferents, com el vellut i el pelut, entre d'altres. D'aquesta manera pots jugar amb els diferents punts de brodat per crear textures diferents en el teu brodat.


L'agulla màgica no és una manera de brodar moderna o que s'hagi inventat fa poc, sinó que té la seva història.
L'agulla la podem trobar en el mercat com punchneedle, però l'autèntica agulla màgica és la que fa "la abuela Wassa rusa", com tothom la coneix. La abuela Wassa la va conèixer la Laura Ameba, la noia que imparteix la classe d'agulla màgica a Duduá. La Laura ens comentava què en realitat la abuela rusa no és una àvia, sinó que té 50 anys, però que com que vesteix de forma molt tradicional i és molt carinyosa, a ella li recordava a una àvia.


La abuela Wassa viu fa 20 anys a Santiago de Chile i és una de les primeres dones que va introduir i ha posat de moda el brodat rus a Chile. Brodar és una cosa que ella fa des de ben petitona. És una petita tradició que la seva família transmet de generació en generació, la seva mare li va ensenyar a brodar a ella i a les seves germanes des de petites. Aquest estil de brodar és molt popular en la província de Sibèria i generalment s'ensenya als nens per introduir-los al món de les manualitats.

La abuela Wassa rusa.
Ahir vaig poder practicar amb aquesta agulla màgica, la Laura ens va explicar tot el que havíem de saber sobre aquesta agulla i ens vam posar a practicar els diversos punts que es poden fer amb l'agulla i després vam fer un mini (molt mini) dibuix brodat.
Jo ahir vaig estar trastejant l'agulla i vaig brodar i tot, però per mi encara és un misteri el seu funcionament, és com màgia... punxes punxes punxes... i ja tens el teu brodat!

Material apunt per començar a brodar amb l'agulla màgica.
Aquests són els diferents punts que pots obtenir amb la agulla màgica.
Un nuvulet d'entre núvols de cotó! ^^
Durant el curs en el nou local de Duduá.
Properament prometo mostrar-vos algun brodat d'agulla màgica més laboriós que el nuvolet fet per mi! ^^



.mOntse.!


6 comentaris:

  1. Aix...jo vull aprendre'n!
    Fa temps em vaig apuntar a un, a la casa sagnier, pero el van anul.lar... : (
    M'agrada brodar i i crecque aixo queda precios!
    Espero queens ensenyis mes cosetes!!

    ResponElimina
  2. Montse, ets una tot terreny, peró si fas de tot i molt bonic, deus ser una persona molt interesant,t'anire seguint, soc l'antònia ja saps! petons

    ResponElimina

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis