Avui el calendari marca 15 de novembre, i com és ja costum, avui toca participar en La recepta del 15. I quin ingredient ens ha proposat aquest cop Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta?
Doncs un molt i molt típic de la tardor, que n'hi ha de diferents tipus, alguns tòxics, i que es poden anar a buscar al bosc amb un bon cistell, sempre de vímet, perquè així d'aquesta manera, mentre passegeu pel bosc les espores dels bolets recollits aniran caient al terra i l'any que ve podran tornar a proliferar. Res de bosses de plàstic. ^^ Sí, l'ingredient proposat per aquest mes són els BOLETS.
Aquest cop, per participar-hi m'he animat a fer una crema de gírgoles, i aquest ha estat el resultat.
CREMA DE GÍRGOLES
Ingredients (per a 4 persones):
- 1/2kg de gírgoles tallades a trossos.
- 1l d'aigua o de brou.
- 2 cebes mitjanes.
- 125cl de crema de llet.
- Nou moscada.
- 1 fulla de llorer.
- 1 polsim de sal.
Procediment:
Poseu a sofregir la ceba tallada ben fina. Quan estigui daurada afegiu les gírgoles tallades a trossos. Afegiu la sal i la nou moscada. Un cop les gírgoles hagin absorbit tot el seu suc, col·loqueu-ho tot en una olla amb aigua calenta i deixeu-ho coure juntament amb una fulla de llorer uns 10 minuts.
Passat aquest temps, retirar la fulla de llorer i part de l'aigua i afegir-hi la crema de llet. Passar-ho pel túrmix fins aconseguir la textura desitjada, si queda molt espès podeu afegir-hi una mica més d'aigua de la que havíeu retirat.
(Si es busca un gust picant, es pot afegir a més a més, gengibre ratllat, poca quantitat. Jo en aquest cas no li vaig posar).
.mOntse.!
L'haurem de probar aquesta recepta. Patonets.
ResponEliminaDoncs ja m'explicaràs que t'ha semblat! ^^
EliminaPetons.
Vaig fer una crema molt semblant l'altre dia per sopar, però de carlets! Què bona queda, eh? És d'allò més reconfortant!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra