No us deurieu pensar que vaig deixar a l'Albert sense pastís d'aniversari no? ^^ Per l'ocasió li vaig preparar un cheesecake! El seu pastís preferit. Li encanta el cheesecake, però no li agrada el formatge i no soporta el formatge philadelphia... Vosaltres ho enteneu? Per què jo tampoc...! :P
¿No os pensaríais que havía dejado a Albert sin su pastel de cumpleaños no? ^^ Para la ocasión le preraré un cheesecake! Su pastel favorito. Le encanta el cheesecake, pero no le gusta el queso y no soporta el queso philadelphia... Vosotros lo entendéis? Por que yo tampoco...! :P
La recepta de cheesecake la vaig treure del blog La receta de la Felicidad.
La receta del cheesecake la vaig treure del blog La receta de la Felicidad.
CHEESECAKE
Ingredients
* Per a la base:
- Un paquet de galetes maria (o digestive).
- 85g de mantega.
* Per al farcit:
- 900g de formatge crema, tipus philadelphia.
- 200ml de crème fraîche (o iogurt grec).
- 250g de sucre.
- 3 ous.
- Suc de mitja llimona.
- 3 cullerades soperes de farina de rebosteria.
- Un polsim de vainilla.
* Per a la salsa de gerds:
- 300g de gerds.
- Suc de mitja llimona.
- Una fulla de gelatina.
- 3 cullerades soperes de sucre.
CHEESECAKE
Ingredientes
*Para la base:
- Un paquete de galletas maria (o digestive).
- 85g de mantequilla.
* Para el relleno:
- 900g de queso crema, tipo philadelphia.
- 200ml de crème fraîche (o yogur griego).
- 250g de azúcar.
- 3 huevos.
- Zumo de medio limón.
- 3 cucharadas soperas de harina de repostería.
- Una pizca de vainilla.
* Para la salsa de frambuesa:
- 300g de frambuesas.
- Zumo de medio limón.
- Una hoja de gelatina.
- 3 cucharadas soperas de azúcar.
Elaboració
Preescalfem el forn a 200ºC.
Comencem preparant la base. Per a això, triturem les galetes amb ajuda d'un robot de cuina fins a obtenir una pols de galeta fi.
Fonem la mantega i barregem amb la galeta en pols (ha de quedar com a sorra mullada). Cobrim la base d'un motlle desmuntable de 20 a 24 cm amb paper de forn, distribuïm damunt la massa de galeta, pressionant bé, i introduïm en el congelador mentre preparem el farciment del nostre pastís de formatge.
Batem el formatge crema amb unes varetes, afegim el sucre, la crème fraîche (o el iogurt), la vainilla, la llimona i la farina, fins a obtenir una pasta llisa. Afegim a continuació els ous d'un en un, però sense batre molt, el just perquè s'incorporin però no agafi molt aire la massa. Posem la barreja de formatge sobre la base de galetes que havíem preparat prèviament.
Introduïm el nostre pastís de formatge en el forn, i enfornem 10 minuts a 200ºC. Posteriorment baixem la temperatura a 90ºC i enfornem durant 30 minuts més. L'interior del pastís, en moure-ho, semblarà un flam.
Una vegada passat aquest temps, deixem el pastís de formatge en el forn apagat diverses hores. Una vegada a temperatura ambient el pastís, el portem al frigorífic fins que estigui totalment fred (el millor és preparar el pastís d'un dia per a un altre).
Finalment preparem la salsa de gerds. Hidratem la fulla de gelatina en un got d'aigua freda durant 5 minuts.
En un cassó apart, escalfem els gerds rentats amb el suc de llimona i el sucre, i removem constantment, triturant al mateix temps els gerds.
Si no us agrada que es notin les llavors podeu colar la salsa de gerds abans del següent pas.
Quan la salsa de gerds estigui ben calenta, i triturada al nostre gust, incorporem la gelatina ben escorreguda a aquesta barreja, removent fins que es dissolgui totalment.
Distribuïm la salsa de gerds sobre el pastís i es fica de nou en la nevera fins que anem a consumir-la.
Elaboración
Precalentamos el horno a 200ºC.
Comenzamos preparando la base. Para ello, trituramos las galletas con ayuda de un robot de cocina hasta obtener un polvo de galleta fino.
Derretimos la mantequilla y mezclamos con la galleta en polvo (debe quedar como arena mojada). Cubrimos la base de un molde desmontable de 20 a 24 cm con papel de hornear, distribuimos encima la masa de galleta, presionando bien, e introducimos en el congelador mientras preparamos el relleno de nuestra tarta de queso.
Batimos el queso crema con unas varillas, añadimos el azúcar, la crème fraîche (o el yogur), la vainilla, el limón y la harina, hasta obtener una pasta lisa. Añadimos a continuación los huevos de uno en uno, pero sin batir mucho, lo justo para que se incorporen pero no coja mucho aire la masa. Ponemos la mezcla de queso sobre la base de galletas que habíamos preparado previamente.
Introducimos nuestra tarta de queso en el horno, y horneamos 10 minutos a 200ºC. Posteriormente bajamos la temperatura a 90ºC y horneamos durante 30 minutos más. El interior de la tarta, al moverlo, parecerá un flan.
Una vez pasado este tiempo, dejamos la tarta de queso en el horno apagado varias horas. Una vez a temperatura ambiente la tarta, la llevamos al frigorífico hasta que esté totalmente fría (lo mejor es preparar la tarta de un día para otro).
Por último preparamos la salsa de frambuesa. Hidratamos la hoja de gelatina en un vaso de agua fría durante 5 minutos.
En un cazo aparte, calentamos las frambuesas lavadas con el zumo de limón y el azúcar, y removemos constantemente, triturando al mismo tiempo las frambuesas.
Si no os gusta que se noten las pepitas podéis colar la salsa de frambuesa antes del siguiente paso.
Cuando la salsa de frambuesa esté bien caliente, y triturada a nuestro gusto, incorporamos la gelatina bien escurrida a esta mezcla, removiendo hasta que se disuelva totalmente.
Distribuimos la salsa de frambuesa sobre la tarta y se metemos de nuevo en la nevera hasta que vayamos a consumirla.
Bon profit!
¡Buen provecho!