Feia ja molt de temps que tenia apuntat en la meva llista de coses pendents per a fer, elaborar un pa a casa.
Per començar vaig triar una recepta fàcil, sense masses fermentacions, i el resultat ha estat molt positiu.
Ha quedat un pa amb un crosta cruixent i amb una molla força esponjosa i boníssima.
Hace ya mucho tiempo que tenía apuntada en mi lista de cosas pendientes por hacer, elaborar un pan en casa.
Para comenzar escogí una recepta fácil, sin muchas fermentaciones, y el resultado ha estado muy positivo. Ha quedado un pan con una crosta crujiente y con una miga bastante esponjosa y buenísima.
Hace ya mucho tiempo que tenía apuntada en mi lista de cosas pendientes por hacer, elaborar un pan en casa.
Para comenzar escogí una recepta fácil, sin muchas fermentaciones, y el resultado ha estado muy positivo. Ha quedado un pan con una crosta crujiente y con una miga bastante esponjosa y buenísima.
M'encanta l'olor que fa la massa del pa crua, em recorda a les típiques colònies de quan érem petits i fèiem pa, o alguna excursió que havíem fet a un forner. També m'encanta empastifar-me les mans amassant, tot i que evidentment, si es té una panificadora és molt més còmode. ^^
Me encanta el olor que hace la masa del pan cruda, me recuerda a las típicas colonias de cuando éramos pequeños y hacíamos pan, o alguna excursión que habíamos hecho a algun panadero. También me encanta ensuciarme las manos amasando, aunque evidentemente, si tienes una panificadora es mucho más cómodo. ^^
INGREDIENTS:
- 400g de farina de força.
- 225cc d'aigua.
- 1 pastilla de llevat fresc.
- 25cc d'oli d'oliva.
- 1 polsim de sal.
INGREDIENTES
- 400g de harina de fuerza.
- 225cc de agua.
- 1 pastilla de levadura fresca.
- 25cc de aceite de oliva.
- 1 pizca de sal.
INGREDIENTES
- 400g de harina de fuerza.
- 225cc de agua.
- 1 pastilla de levadura fresca.
- 25cc de aceite de oliva.
- 1 pizca de sal.
ELABORACIÓ:
Barregem tots els ingredients menys la sal uns 3-4 minuts, li tirem la sal i amassem la barreja, fins a obtenir una massa consistent i que pràcticament no s'enganxi als dits.
Deixem la massa en repòs durant mitja hora tapant-la amb un drap.
Passat aquest temps, la tornem a amassar i l'untem amb oli. Abans de ficar-la al forn l'empolsarem amb una mica de farina per sobre i li fem uns talls amb un cúter.
La deixem coure al forn 50 minuts, amb color a dalt i abaix alhora a 220ºC, dins d'un recipient tapat (pirex, sopera...).
El deixarem refredar del tot damunt d'una reixeta.
ELABORACIÓN:
Mezclamos todos los ingredientes menos la sal unos 3-4 minutos, le echamos la sal y amasamos la mezcla, hasta obtener una masa consistente y que prácticamente no se enganche a los dedos.
Dejamos la masa en reposo durante media hora tapándola con un trapo.
Pasado este tiempo, la volvemos a amasar y lo untamos con aceite. Antes de meterla en el horno la enharinaremos un poco por encima y le hacemos unos cortes con un cutter.
La dejamos cocer al horno unos 50 minutos, con color arriba y abajo a la vez a 220ºC, dentro de un recipiente tapado (pirex, sopera...).
Lo dejaremos enfriar del todo encima de una rejilla.
Acabo de ver tu blog y me ha encantado.
ResponEliminaDesde hoy te sigo.
Si te apetece, pásate por el mío y así lo conoces.
Besos...
Muchas gracias y bienvenida!! Ahora mismo me voy volando a tu blog!
EliminaUn besito! ^^
Jo també tinc pendent fer pa! Nose, em fa una mica de respecte ^^" Però no sabria dir perquè, el veig complicat...
ResponEliminaTot i que veient la teva recepta em sento tonta XD No té res de difícil, ahhahaha
Petonets! :D
Si, a mi també em passava el mateix que a tu... Però vaig trobar aquesta recepta que es veia bastant fàcil i em vaig animar a fer-la, i la veritat és que surt molt bo el pa! ^^
EliminaPetons
Hola Montse. M'agrada molt el teu blog i per això tens un premi esperant al meu blog. Fes-me una visita! Felicitats!!
ResponEliminaMoltes gràcies! Ara mateix em passo pel teu blog!
EliminaUn petó ^^
Montse