Avui és 15 d'agost, així que toca La recepta del 15. Per aquest mes Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta ens han proposat fer una recepta amb carbassons. Una de les meves hortalisses preferides!
El carbassó és un germà de les carbasses. És una cucurbitàcea i el seu nom en llatí és Cucurbita pepo. També es coneix com a carbassa d'estiu ja que es cull el fruit immadur durant aquesta època.
És originària d'Amèrica on era un dels principals conreus dels pobles indígenes precolombins. Actualment ha passat a formar part de la cuina mediterrània.
Conté quantitats interessants de vitamina C, flavonoids, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro i el zenc. És un aliment de fàcil digestió, amb propietats diürètiques. És una planta aquosa amb només 15 calories per 100g.
Es consumeix el fruit immadur. El més habitual és consumir-ho cuit formant part de sopes, cremes o saltejats de verdures.
També es poden consumir les flors masculines arrebossades i fregides.
Ara sí, us deixo amb la meva proposta de carbassons.
PIRULETES DE CARBASSÓ
Ingredients:
- 1 carbassó gros.
- 2 cullerades de maionesa.
- 2 cullerades de pa ratllat.
- 3 cullerades de parmesà ratllat.
- 1 cullerada d'all en pols.
- 1 cullerada de julivert en pols.
- 1 polsim de sal.
- "palitos" per a galetes (que es puguin fornejar). Es pot fer amb broquetes de fusta, tot i que es torraran una mica).
Preparació:
Preescalfem el forn a 200ºC.
Rentem i tallem el carbassó en rodanxes gruixudes.
En un bol, barregem la maionesa amb una cullerada de parmesà en pols.
En un altre bol, barregem l'all, el julivert, el pa ratllat, la sal i la resta de parmesà ratllat.
Untem cada rodanxa de carbassó en maionesa, una capa ben fina per ambdós costats, i passem pel pa ratllat.
Anem col·locant les rodanxes sobre una safata de forn forrada amb paper de fornejar.
Col·loquem els palitos amb molta cura.
Fornejem 10 minuts.
Traiem la safata, girem les piruletes, i fornejem uns altres 10 minuts.
Servim inmediatament (tot i que es poden menjar fredes).
Una variant d'aquestes piruletes de carbassó, seria fer el mateix però, en compte de carbassó amb albergínia.
.mOntse.!
M'encanta aquesta recepta, Montse! Algun dia la faré! Tot sigui per variar les típiques rodanxes de carbassó arrebossat ^^
ResponEliminaNo sabia que es mengessin les flors del carbassó!
Petons :)
PS: avui és el primer dia que participo a la recepta del 15! Espero que no sigui la última! Hahahah
Quina manera més xula de menjar el carbassó, m'encanta! Apuntat!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Una idea genial per menjar el carbassó i l'alberginia, m'encanta.
ResponEliminaPetons
que buena idea! lindo blog!
ResponEliminaSaludos!
Macarena
Muchas gracias! Y bienvenida! ^^
EliminaCousiin!
ResponEliminaQuines ganes de probar mes coses teves!!
Un peto des de cambodja!!
T'estimo molt guapa!
Eiii guapissimaaa!!! Quina enveja sana que em faaas!! Les Illes Phi Phi son precioses!!! Per cert, l'altre dia vam rebre la teva postal! Quina ilu!!! Gaudeix al màxim!! Un petonàs!!
EliminaEii en seriu?? Q rapid? La de tailania o la de les phi phi?
ResponEliminaSiii! La de Tailandia, allà ens deies que marxaves cap a les phi phi, quan la vaig rebe vaig flipar... Perquè vaig veure una postal i vaig pensar... Mira la postal de la Laura ja ha arribat... I no! Era teva!!! Hehehehehe
Elimina¡Que rico todo!!..¡Ñan...ñan...!, tengo que hacer esas piruletas...
ResponEliminaSaludos cangrejilla..jeje
Almudena