Junt amb els Cupcakes, els cakepops són els productes estrella pel que fa a creativitat. Evidentment els cakepops venen d'Estats Units (els reis de la rebosteria creativa), si traduïm el seu nom, cakepop vindria a dir 'queixalada de pastís', és a dir, un trosset de pastís que es pot menjar d'una sola queixalada.
Si fem una mica d'història, els cakepops es van crear com una sortida a tots aquells pa de pessic que al cap de dos dies es queden secs i durs, i ningú se'ls vol menjar. Llavors, el que feien era esmicolar el pa de pessic i afegir-hi algun tipus de crema per tal d'amorosir el pa de pessic, habitualment era una crema de formatge, però pot ser nutella, una crema de llimona, etc. Un cop tenien la barreja, li donaven forma de bola, la clavaven en un pal, com si d'una piruleta es tractés, i la banyaven en xocolata.
Naturalment, tot això ha anat evolucionant, i ara ja no ens esperem a que el pa de pessic es quedi dur per poder fer els nostres cakepops, sinó que l'elaborem expressament per fer-los. A més de les boles que pots fer tu manualment, hi ha diversos motlles per donar-lis formes diferents (cors, cupcakes, cons...).
També es poden fornejar directament els cakepops al forn en forma de bola, col·locant la massa en un motlle especial per a fer cakepops, en aquest cas, ja no cal afegir-hi la crema, sinó que només serà el pa de pessic.
Fins i tot han inventat una màquina tipus per fer creps, però per fer cakepops, i es fan molt ràpid, no sabria dir-vos ara si són uns 5-10 minuts aproximadament.
Les decoracions són infinites... Els pots recobrir amb xocolata o Candy Melts, que són unes pastilles de xocolata tenyides de diversos colors que serveixen per banyar, modelar, cobrir o adornar tot tipus de dolços. És més còmode que la xocolata, ja que un cop fos, és més dens que la xocolata, evites que vagi gotejant, i es seca molt més ràpid. I finalment adornar-ho amb tot tipus de sprinkles.
També es poden decorar amb fondant, i arribar a modelar qualsevol personatge animat, la cara d'un nen, animals, o qualsevol cosa que et vegis capaç de modelar.
Sens dubte, la reina per excel·lència en preparar aquests divertits i originals cakepops és la bloguera Bakerella, us recomano moltíssim el seu blog, està replè de increïbles cakepops que us deixaran amb la boca oberta!
Per realitzar els meus primers cakepops he triat una recepta d'un pastís típic americà! El Red Velvet!
Anem a fer també una breu història d'aquest deliciós pastís.
El Red Velvet és un pastís molt popular i característic que deu el seu nom (vellut vermell) al seu color vermell brillant, el qual s'aconsegueix afegint, a la barreja d'ingredients, colorant vermell, però també és degut a la reacció que es produeix al barrejar el vinagre amb el buttermilk, el que fa que es revelin molt més les antocianines vermelles del cacau. Durant la Segona Guerra Mundial i el racionament de menjar, els rebosters utilitzaven remolatxa bullida per aconseguir aquest característic color en els seus pastissos i, encara avui en dia, moltes de les receptes porten aquest ingredient ja que ajuda a retenir la humitat.
Hi ha diferents teories sobre el seu origen, unes diuen que provenen del sud dels EUA, altres del nord, i fins i tot altres l'atribueixen a Canadà.
Durant els anys 20, el Red Velvet era propietat de la firma de l'Hotel Waldorf-Astoria de Nova York. Explica la llegenda, que una vegada una dona va voler saber la recepta i li van demanar una gran quantitat de diners per ella. La senyora va acceptar pagar aquesta abundant quantitat de diners, perquè va quedar enamorada del pastís, però indignada, la dona va propagar la recepta del pastís per tot el país.
La cadena de restaurants i pastisseries Eaton el va fer molt popular en els anys 40 i 50, promovent una recepta exclusiva de Eaton, que es diu feien jurar silenci als empleats que la coneixien. Molts creien erròniament que era una creació de la matriarca de la cadena, la senyora Eaton.
La popularitat d'aquest pastís va ressorgir sembla ser en la pel·lícula de Julia Roberts, Magnolias de Acero (Steel Magnolias) com a pastís del nuvi (groom's cake), una tradició del sud dels EUA (en els casaments, a més a més del clàssic pastís de casament, existeix aquest pastís del nuvi, que s'acostuma situar en la recepció i acostuma a tenir diferents formes).
Aquestes són vàries de les històries que s'expliquen sobre aquest característic pastís.
Desprès de la super màster class que us he fet avui... anem a posar en pràctica tots els coneixements que hem après. Així que aquí us deixo la meva versió de cakepops Red Velvet!
INGREDIENTS
Per al pa de pessic:
- 60ml d'oli d'oliva suau.
- 160g de sucre
- 1 ou.
- 1 cullerada de cacau sense sucre.
- 1/2 culleradeta de colorant en pasta vermell.
- 2 culleradetes d'extracte de vainilla.
- 125ml de llet.
- 1 culleradeta de suc de llimona.
- 150g de farina.
- 1/2 cullerada de bicarbonat de soda.
- 1 culleradeta de vinagre blanc.
Per a la crema:
- 40g de mantega sense sal a temperatura ambient.
- 225g de icing sugar o sucre glass (el icing sugar és un sucre glass però encara més fi).
- 100g de formatge cremós.
- 2 cullerades de llet.
Per a la cobertura:
- 200g de Candy Melts blancs o cobertura de xocolata blanca.
- Decoració: sprinkles, flors-papallones de fondant.
ELABORACIÓ
El primer que farem serà elaborar el pa de pessic. Per tant, preescalfarem el forn a 170ºC i engreixarem un motlle d'uns 18cm.
Posem la llet en un vas i afegim el suc de llimona. Deixem reposar 5 minuts per a que es talli. Això ho fem per obtenir buttermilk, que és un sèrum de llet que es troba a EUA, però aquí no es comercialitza, per tant, l'elaborem nosaltres.
En un bol, batem el sucre amb l'oli fins que estiguin ben integrats.
Sense deixar de batre afegim l'ou i l'extracte de vainilla.
En un altre bol, tamitzem la farina amb el cacau.
Batent a velocitat baixa, afegim la meitat de la farina amb el cacau a la barreja anterior.
A continuació afegim la llet i, finalment, incorporem la resta de farina amb cacau.
Per últim, en un vaset, barregem el vinagre amb el bicarbonat de soda i quan bombollegi l'agefim a la barreja anterior.
Quan la barreja sigui homogènia, afegim el colorant vermell.
Repartim la barreja en el motlle i enfornem durant 25-30 minuts a 170ºC o fins que en punxar-ho amb un escuradents surti net.
El traiem del forn i el deixem refredar 5 minuts en el motlle i després per complert sobre una reixeta.
El següent que prepararem serà la crema; tamitzem el icing sugar o sucre glass.
A continuació, el batim amb la mantega i la llet fins que s'integri.
Afegim el formatge, que ha de estar fred, i batim primer a velocitat baixa i després augmentant la velocitat fins que la barreja sigui homogènia i cremosa.
Per últim, confeccionem els cakepops. Esmicolem el pa de pessic i afegim cullerades de la crema, removent fins que la massa sigui compacta però no molt enganxosa.
Fem boletes i les refrigerem al menys 2 hores a la nevera.
Fonem els Candy Melts en el microones seguint les instruccions del paquet.
Banyem la punta del palito (com els de les piruletes) en els Candy Melts i clavem una boleta en cada palito.
Deixem refredar 5 minuts en la nevera i després banyem per complet.
Abans de que es sequi decorem amb sprinkles i flors/papallones de fondant.
Deixem assecar.
Llest per menjar.
.mOntse.!
Ostres Montse! Quina bona pinta té tot!
ResponEliminaJo encara no he provat mai el red velvet, però pel que he sentit per tot arreu... És un dels millors sabors que es pot tastar!
M'ha encantat que posessis informació sobre l' orígen de la recepta, m'agrada molt saber aquests detallets ^^
Un petó! :D
Está molt bo! A mi personalment m'encantaaa!! ^^
EliminaPetonaas!
brutaal!! m'encanta! USA foreveeer!
ResponElimina^^
Eliminaquina passada!!!!!
ResponElimina