Páginas

dijous, 23 d’agost del 2012

VACANCES!

La entrada d'avui, tot i que és una mica tard... (però es que entre unes coses i les altres, avui no he parat! No he tingut temps de passar-me per aquí abans), es per informar-vos que marxo uns dies de vacanceees!!! Siiii!!! Me'n vaig a fer una ruta pel nord d'Espanya, principalment per Cantàbria i Astúries! Muntanya, platja, poblets encantadors, bon tiberi... ^^ Ja us explicaré les meves aventures a la tornada. També penso anar a passar uns dies a Madrid (he de confessar que hi vaig de shopping, però és un secret! No li digueu a ningú! I menys a l'Albert... Que si s'assabenta no hi voldrà anar... ;D).
Al setembre tornaré a estar per aquí, ja que m'esperen un parell de fires, uns quants cursets...
I un munt de idees noves per ensenyar-vos!
Potser durant les vacances cau alguna entrada si tinc temps, ja que el portàtil ve de vacances amb mi... Siiii, ja ho sé! Les vacances són per desconnectar, però es que estic fent un curs online de tres setmanes que em té super motivada i creativa... De què és??? A la tornada us ho explico amb tot luxe de detalls i us ensenyo les meves creacions!


Fins al setembre!

Molts petons

.mOntse.!

dilluns, 20 d’agost del 2012

Gelat de maduixa amb trossets de maduixa

Pensava que no arribaria el dia, però tot arriba i per fi puc dir: "ESTIC DE VACANCES!". Així doncs, disposo de tot el temps del món per fer vida social! Quan quedem per fer gelat? Un batut? Un granissat? Per anar a sopar? O bé a dinar? Per anar a platja a prendre el solet? O a la muntanya? Per sortir de festa? Quedem per fer petar la xarrada? Podem anar algun parc d'atraccions, alguna fira, algun poblet perdut per Catalunya? Fem una acampada? Us apunteu?
També penso dedicar el meu temps de vacances evidentment als meus hobbies, a fer cupcakes, galetes, potser m'animo a fer algun pastís amb fondant, faré scrap, començaré a pensar en que teixirem aquest hivern..., practicaré amb el decoupage, utilitzaré segells, faré algun curset per aprendre cosetes noves i conèixer a gent...
Marxaré de vacances alguns dies per desconnectar, i veure altres ciutats. I per últim però no menys important, hi haurà dies en els que faré el gandul! Dies d'aquells en els que no surts de casa, vas tot el dia en pijama... del sofà a la nevera..., fas sessió de cinema, llegeixes llibres, escoltes música...


El meu primer dia de vacances? Doncs ha estat un dia de fer el gandul... Després d'haver estat treballant tooot el cap de setmana, matí i tarda, i amb feina a tope, crec que m'ho mereixia, un dia de descans per recarregar piles, no? I així ho he fet, el que passa que avui ha fet mooolta calor, crec que d'aquí poc el ventilador petarà de tant donar voltes tot el dia... I he pensat! Què puc fer? No pot ser, tanta calor, necessito fer alguna cossa per refrescar-me... El primer que he pensat... ha estat marxar algun lloc tant refrescant com el de la fotografia...


Però com que aquí aprop de Terrassa no n'hi ha cap, i de moment encara no domino massa això de teletransportar-me i com que tampoc he pogut localitzar al meu amic Doraemon perquè em deixés la porta màgica, ja que està de vacances... he pensat que si feia un gelat i me'l prenia estirada al sofà (amb el ventilador a mig metre) i bloggejant per la xarxa... potser em refrescava una mica... I dit i fet!


GELAT DE MADUIXES AMB TROSSETS DE MADUIXES NATURALS

INGREDIENTS

- 500g de maduixes.
- 250ml de llet sencera.
- 250ml de nata (35% MG).
- 125g de sucre.


PREPARACIÓ

Es barreja la nata i la llet amb el sucre i es remou bé.
Triturem la meitat de les maduixes (250g) apart i ho afegim a la barreja anterior. Es mou tot i ho colem per tal d'extreure les llavors de les maduixes i el gelat quedi més fi.
L'altre meitat de les maduixes, les tallem a trossets petits, i reservem.
Introduïm la barreja a la geladora i seguim les instruccions d'aquesta (normalment es triga uns 30-40 min). Quan hagi passat la meitat del temps, s'hi afegeixen els trossets de maduixa. Un cop passat el temps en al geladora, es deixa reposar unes hores al congelador per tal que s'acabi de fer.

En el cas que no tingueu geladora, es col·loca la barreja en un recipient apte per al congelador i durant les 2-3 primeres hores, cada mitja hora, es traurà el gelat del congelador, es remourà bé i es tornarà a posar al congelador. Sense geladora requereix més temps, però hem de dedicar-li aquest temps ja que això és fa per evitar que el gelat cristal·litzi i així obtinguem un gelat molt més cremós.


Bones vacanceees!!!


.mOntse.!

dimecres, 15 d’agost del 2012

Piruletes de carbassó per a la recepta del 15!

Avui és 15 d'agost, així que toca La recepta del 15. Per aquest mes Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta ens han proposat fer una recepta amb carbassons. Una de les meves hortalisses preferides!


El carbassó és un germà de les carbasses. És una cucurbitàcea i el seu nom en llatí és Cucurbita pepo. També es coneix com a carbassa d'estiu ja que es cull el fruit immadur durant aquesta època.
És originària d'Amèrica on era un dels principals conreus dels pobles indígenes precolombins. Actualment ha passat a formar part de la cuina mediterrània.
Conté quantitats interessants de vitamina C, flavonoids, àcid fòlic i minerals com el potassi, el ferro i el zenc. És un aliment de fàcil digestió, amb propietats diürètiques. És una planta aquosa amb només 15 calories per 100g.
Es consumeix el fruit immadur. El més habitual és consumir-ho cuit formant part de sopes, cremes o saltejats de verdures.
També es poden consumir les flors masculines arrebossades i fregides.



Ara sí, us deixo amb la meva proposta de carbassons.

PIRULETES DE CARBASSÓ


Ingredients:
- 1 carbassó gros.
- 2 cullerades de maionesa.
- 2 cullerades de pa ratllat.
- 3 cullerades de parmesà ratllat.
- 1 cullerada d'all en pols.
- 1 cullerada de julivert en pols.
- 1 polsim de sal.
- "palitos" per a galetes (que es puguin fornejar). Es pot fer amb broquetes de fusta, tot i que es torraran una mica).


Preparació:
Preescalfem el forn a 200ºC.
Rentem i tallem el carbassó en rodanxes gruixudes.
En un bol, barregem la maionesa amb una cullerada de parmesà en pols.
En un altre bol, barregem l'all, el julivert, el pa ratllat, la sal i la resta de parmesà ratllat.
Untem cada rodanxa de carbassó en maionesa, una capa ben fina per ambdós costats, i passem pel pa ratllat.
Anem col·locant les rodanxes sobre una safata de forn forrada amb paper de fornejar.
Col·loquem els palitos amb molta cura.
Fornejem 10 minuts.
Traiem la safata, girem les piruletes, i fornejem uns altres 10 minuts.
Servim inmediatament (tot i que es poden menjar fredes).

Una variant d'aquestes piruletes de carbassó, seria fer el mateix però, en compte de carbassó amb albergínia.




.mOntse.!





dilluns, 13 d’agost del 2012

Pasta de full amb pernil ibèric

Pensava que no arribaria mai, però avui és dilluns!!!! I només em queda aquesta setmana per agafar VACANCES!!! Per fiiiii! Tot i que encara no canto victòria perquè m'espera una setmana que déu n'hi do! Amb dissabte i diumenge de feina inclosos... Però bé, jo ja sento olor a vacances i relax i per anar obrint boca... avui us porto un aperitiu deliciós. 
M'encanten els aperitius i les tapes! Ideals per una reunió - sopar d'estiu amb els amics a casa d'algú. Què cadascú porti un plat fet per ell, i després ens ho repartim a la taula com bons germans. Jo avui porto una de "palitos" de pasta de full amb pernil ibèric! Què us sembla?


La recepta? Super fàcil! Aquí us la deixo.

INGREDIENTS
- 1 làmina de pasta de full refrigerat rectangular (també pot ser circular, però a l'hora de tallar per fer els palitos serà més fàcil i quedaran més uniformes amb la rectangular).
- 100g de pernil ibèric.
- 1 ou.
- Orenga.

PREPARACIÓ


Retallem làmines de pasta fullada d'1,5 cm d'ample i uns 8 cm de llarg.
Els pintem amb ou i empolsem una mica d'orenga.
Els donem la volta i posem un tallet de pernil de la mateixa grandària (més o menys).
Ara, retorcem els palitos i els posem damunt de paper de forn. Enfornem a 200ºC durant uns 17 o 18 minuts o fins que estiguin daurats.

Es poden servir calents o freds, estan boníssims de totes dues maneres! Us ho dic jo que m'he cremat la punta de la llengua, per no esperar-me a que es refredessin una mica... :P


Bon profit! I a aprofitar les nits d'estiu!



.mOntse.!

divendres, 10 d’agost del 2012

Lasanya

Plat del dia: LASANYA!
Ahir per dinar em venia de gust menjar una bona lasanya, que ara feia temps no en menjava... així doncs, com que tenia festa, li vaig poder dedicar una mica més de temps a la cuina a l'hora de dinar! I em vaig posar mans a la obra per fer una bona salsa de tomàquet i una bona no, boníssima crema de formatge.
I aquest va ser el resultat.



La foto no és que sigui una meravella, però ho heu d'entendre... era l'hora de dinar, tenia una gana que em moria i la flaire que s'havia escampat per casa que incitava a devorar-la! A més... la lasanya s'ha de menjar calentona...! ^^

INGREDIENTS

  • Per a la salsa de tomàquet:
- 2 cullerades d'oli d'oliva.

- 1/2 ceba.
- 200g de de trinxat de vedella i porc.
- 1/2 pebrot vermell petit picat.
- 1/2 carbassó tallat en glaçons.
- 2 grans d'all picats.
- 100g de pasta de tomàquet.
- 150g de tomàquet fregit.
- 150g de tomàquets tallats en quadradets.
- 1 cullerada d'albàfrega seca.
- 1 cullerada d'orenga sec.
- 1 fulla de llorer.
- 1 culleradeta de sucre.
- sal i pebre al gust.

  • Per a la crema de formatges:
- 150g de formatge cremós tipus Philadelphia.

- 150g de nata per cuinar.
- 50g de formatge parmesà ratllat.
- 100g de formatge mozzarella ratllat i dividit.
- 100g de mató.
- 1 ou.
- 1/2 culleradeta de pebre.

  • 10 fulls de pasta de lasanya.


PROCEDIMENT

Per a la salsa, escalfar l'oli a foc mig i sofregir la ceba, el pebrot, el carbassó i l'all fins que estiguin tendres, uns 5 minuts.
Afegir la carn picada i la pasta de tomàquet fins que estiguin ben incorporats.
Afegir els ingredients restants a foc lent.
Reduir el foc ben baix i deixar que es cuini uns 30 minuts. (Com més temps es cuini, millor serà el sabor!).

Per a la crema de formatge, barrejar tots els ingredients i reservar.

Per a la pasta, en una olla gran d'aigua salada bullint cuinar els fulls de lasanya 2 minuts menys del que marca les instruccions del paquet.

Pel muntatge, preescalfar el forn a 250ºC, col·locar capes de pasta i salsa, recordar que l'última capa serà de crema de formatge.

Enfornar durant uns 20 minuts o fins que estigui calent i faci bombolles. Servir calent.


> BON PROFIT <




.mOntse.!

dimecres, 8 d’agost del 2012

Galetes decorades amb paper fondant

Fa uns mesos em vaig apuntar a un curs a distància de galetes decorades amb paper imprès comestible. Quan vaig veure les fotos, em van captivar. Eren tan maques, que no vaig poder resistir-me en enviar-li un email a la Julia de Postreadicción (no us perdeu el seu blog), per obtenir més informació de com apuntar-me al curs i aconseguir aquests papers de fondant tan xulos...! D'això ja fa uns mesos, però fins ahir no vaig decorar  aquestes fantàstiques galetes. Podria dir que per falta de temps per dedicar-li, però més aviat, jo crec que era per por a gastar els papers impresos i que em quedés un xurro...! Hahahaha Ja que apart del fondant s'havia de fer petits detalls amb glassa reial... i com que encara no havia decorat galetes amb glassa... em feia una mica de respecte... El resultat? No està malament del tot, però es podria perfeccionar mooolt més! Ara quan agafi vacances practicaré! ^^

Vaig fer galetes de canyella, de xocolata i de vainilla. La recepta que vaig utilitzar per fer les galetes va ser aquesta:


INGREDIENTS
- 250g de mantega.
- 150g de sucre glas.
500g de farina de rebosteria.
- 2 clares d'ou pasteuritzades (4 cullerades soperes equivalen a 1 clara d'ou).
- Aroma desitjat. Vainilla: dues culleradetes d'extracte de vainilla, per la canyella: 2 culleradetes de canyella en pols i per la xocolata 50g de cacau en pols sense sucre (jo utilitzo el cacau valor, que el venen en una llauna) COMPTE! Si volem fer les galetes de xocolata, els 50g de cacau es resta a la quantitat de farina, és a dir, ja no seran 500g de farina sinó 450g de farina + 50g de cacau en pols.


PROCEDIMENT
Cremar la mantega a velocitat mitjana durant 2 minuts. 
Incorporar el sucre glaç en dos cops fins a obtenir una crema pomada esponjosa i fluida.
Afegir l´aroma desitjat.
Incorporar les clares d´ou (8 cullerades soperes).
Tamisem la farina i l´incorporem en tres vegades fins aconseguir una massa ferma.
Emboliquem la massa en paper film transparent i la deixem reposar a la nevera com a mínim unes dues hores.
Enfornar les galetes amb el forn preescalfat a 170ºC si el forn és amb ventilador o a 180ºC si fem servir el forn amb calor a dalt i a baix, durant 8 minuts.
Deixar refredar les galetes sobre una reixa, i un cop fredes decorar.

Per fer la glassa reial necessitarem:
100ml d'aigua tèbia.
16g de pols de merenga.
600g de sucre glas tamisat.
1 culleradeta de cremor tàrtar.
colorant alimentari
(aquests ingredients serien per decorar unes 30 galetes mitjanes)
Batem amb unes varetes la pols de merenga amb l'aigua durant 1 minut a velocitat 8. Afegir d'una sola vegada el sucre glas i el cremor tàrtar y batre amb la pala plana durant 8 minuts a velocitat 3, fins a que formi pics tous.
Per al glasejat fluid (per omplir) afegir aigua i barrejar fins que estigui integrada amb cura de no formar bombolles.




.mOntse.!



dissabte, 4 d’agost del 2012

La xarranca

Avui toca recordar vells temps... Aquells temps en els que les teves majors preocupacions eren: tenir fets els deures per quan tocava, saber-se la programació sencera dels dibuixos animats que feien durant la tarda (la hora, el canal...), tenir molts amics, procurar que els teus pares no t'enxampessin i et castiguessin, jugar i gaudir al màxim.

Tenia ganes de fer alguna cosa, alguna manualitat amb les meves adorables cintes de washi tape. 
I què podia fer amb totes aquestes cintes??


Què aixequi la mà qui ha jugat alguna vegada al joc de la xarranca quan era petit? Jo, jo, jo també, i jo! Doncs jo també hi havia jugat! M'encantava! No hi havia jugat pas vegades i vegades amb les meves amigues al pati de l'escola!


Doncs sí! Se'm va ocórrer fer una xarranca amb washi tape per decorar la meva prestatgeria - escriptori, què us sembla? A mi m'encantaa! Li dóna molta vida, tan de color.
I és ben fàcil de fer, només necessites unes cintes de washi tape, unes tisores, un regle i mesurar l'espai disponible on posaràs la teva xarranca per poder fer les proporcions d'aquesta.


La Xarranca va començar al món antic durant el primer Imperi Romà. Els soldats romans utilitzaven els exercicis de la "Xarranca" original com a entrenament militar. Aleshores van exportar el joc als infants de tot Europa. Els infants romans dibuixaven les seves pròpies "xarranques" imitant els soldats i afegint-hi un sistema de punts. A tots els continents n'hi ha una pila de versions. El joc s'anomena "Marelle" a França, "Templehupfen" a Alemanya, "Hinkelbann" als Països Baixos, "Sotronul" a Romania, "Hopscotch" en anglès i "Rayuela" a Argentina.

Us acordeu de com es jugava? Anem a fer un breu resum de les normes.

Hi ha moltes variants locals de regles per a jugar a la xarranca. Una de les típiques i a la que jo hi jugava seria:
Hi juga un nombre indeterminat d'infants. 
Per torns es tira una pedra plana o un tros de guix a la casella que toca. Es comença per la 1 i es va pujant. Cal que la pedra caigui dins de la casella, sense ni tan sols tocar les vores. 
Aleshores es fa el recorregut de la xarranca de la següent manera: cal passar per totes les caselles, successivament, saltant-se la casella que té la pedra, al peu coix, sense trepitjar les línies ni tocar amb l'altre peu el terra. 
Si el recorregut és dels que tenen caselles en creu i si cap de les dues caselles no és la que té la pedra, en arribar a aquestes es posa un peu a cadascuna, simultàniament (eixarrancats). 
En arribar a la darrera casella es gira i torna fins al principi. 
Quan s'està a la casella anterior a la que té la pedra cal ajupir-se i agafar-la i tornar amb ella al principi. 
Si durant aquest recorregut en algun moment el jugador toca amb l'altre peu al terra o trepitja una ratlla o en llençar la pedra no encerta bé la casella corresponent li passa el torn. 
Si fa tot el recorregut continua amb la següent casella fins que les ha fet totes.
Guanya qui primer fa tot el recorregut.


Qui s'anima a fer una partida? ^^


.mOntse.!


dijous, 2 d’agost del 2012

S'mores

Avui us porto una recepta Made in Usa! Els S'mores!
És una curiosa creació nord-americana que consisteix en elaborar una espècie de sandvitx amb graham crackers, xocolata i marsmallows. El seu nom, que no és menys curiós, es a causa de una contracció entre les paraules angleses "some more" (una mica més), diuen que és el que et provoca dir un cop ho has tastat. Estan tradicionalment associats als campaments de les Girls Scouts de 1927. Bona part de l'encant d'aquest dolç es troba en el ritual de la seva preparació que comença per torrar els marshmallows punxats en un pal en el foc d'una foguera.
És una combinació tan popular que en els supermercats dels Estats Units s'acostuma a posar aquests tres ingredients junts, especialment a l'estiu, per poder encendre la teva foguera i menjar aquests deliciosos s'mores, i fins i tot es comercialitzen llaminadures similars que ni tant sols fa falta escalfar-les.


Sabíeu que podem comprar aquestes famoses graham crackers i els deliciosos marsmallows, exportats des dels mateixos Estats Units aquí a Catalunya? Doncs sí! Gràcies a la botiga Taste of America, que es dedica a la exportació de productes americans. Doncs així què en quan em vaig assabentar que existia aquesta botiga em va faltar temps per anar a Barcelona i veure que és el que tenien. Allà em vaig assabentar que han obert una botiga també a Sant Cugat, i si mireu en el seu web veureu que també tenen vàries botigues a Madrid i a València. Així que tots cap a Taste of America!

Hi vaig comprar alguna que altra cosa... entre d'elles les graham crackers i els marsmallows per poder tastar aquests famosos s'mores.




Com que dins de casa hagués passat una catàstrofe si se'm hagués passat pel cap encendre una foguera... ^^ en vaig simular una per fer ambient, vaig preparar tots els ingredients necessaris per a degustar els s'mores i vaig utilitzar el microones per poder escalfar els meus marsmallows.


Com es menja això? Doncs és ben senzill! En un plat apte per microones posem un graham cracker i al damunt posem els marsmallows, ho col·loquem al microones a cops de calor de 20-30 segons, per a que no es cremi (veureu que s'inflen els marsmallows), ho traiem, col·loquem la xocolata al damunt i a sobre una altra graham cracker, i ja tenim llest el sandvitx s'more!


Està molt bo, però em vaig quedar molt molt tipa! És una bomba de calories! hehehe. 


Qui s'apunta a anar d'acampada, fer una foguera i escalfar-hi uns deliciosos marsmallows, mentre gaudim d'una nit estrellada? Typical USA. :P



.mOntse.!