Páginas

dijous, 2 de gener del 2014

Xmas Time: galetes nadalenques / galletas navideñas.

Aquestes dates són ideals per posar-se a fornejar mil i una coses. Així que ja veureu com aquests dies el blog, recuperarà la seva part més culinària i us portaré algunes receptes.

Estas fechas son ideales para ponerse a hornear mil y una cosas. Así que ya veréis como estos días el blog, recuperará su parte más culinaria y os traeré algunas recetas.


Per aquestes dates no podia deixar de fornejar unes galetes ben nadalenques, amb un toc de canyella i gingebre.

Por estas fechas no podía dejar de hornear unas galletas muy navideñas, con un toque de canela y jengibre.


No vaig tenir massa temps per a decoracions massa elaborades, però ja van quedar bé així, es van convertir amb un acompanyament ideal per a les llargues tertúlies d'aquests dies amb cafès i tes.

No tuve demasiado tiempo para decoraciones demasiado elaboradas, pero ya quedaron bien así, se convirtieron con un acompañamiento ideal para las largas tertulias de estos días con cafés y tés.


GALETES DE CANYELLA I GINGEBRE






Ingredients:

- 300g de farina de rebosteria.
- 50g de farina d'ametlla.
- 200g de mantega.
- 100g de sucre.
- 1 ou.
- 1 culleradeta de canyella.
- 1 culleradeta de gingebre.
- 1 polsim de sal.

GALLETAS DE CANELA Y JENGIBRE







Ingredientes:

- 300g de harina de repostería.
- 50g de harina de almendra.
- 200g de mantequilla.
- 100g de azúcar.
- 1 huevo.
- 1 cucharadita de canela.
- 1 cucharadita de jengibre.
- 1 pizca de sal.


Preparació:

- En un bol dipositar la mantega que haurem tret de la nevera unes hores abans per tal que estigui tova, junt amb el sucre i batre amb les varetes fins que es converteixi en una crema.
- Afegir l'ou.
- Afegir la canyella, el gingebre i la sal.
- Afegir cullerada a cullerada les farines prèviament tamisades fins que es formi una massa. Pastarem amb les mans fins a formar una bola.
- Deixar reposar a la nevera un parell d'hores embolicat en paper film per a que s'endureixi i sigui més fàcil estendre-la i tallar-la.
- Passades les dues hores, treure la bola de la nevera, estendre la massa fins al gruix desitjat, i tallar la massa amb els talladors.
- Un cop tallades es dipositen sobre una safata de forn folrada amb paper de forn o silpat i es deixen reposar a la nevera uns minuts més per a que novament adquireixin consistència i no es deformin durant el fornejat. Fornejar durant uns 20 minuts.
- Refredar en una reixeta.


Preparación:

- En un bol depositar la mantequilla que habremos sacado de la nevera unas horas antes para que esté blanda, junto con el azúcar y batir con las varillas hasta que se convierta en una crema.
- Añadir el huevo.
- Añadir la canela, el jengibre y la sal.
- Añadir cucharada a cucharada las harinas previamente tamizadas hasta que se forme una masa. Amasaremos con las manos hasta formar una bola.
- Dejar reposar en la nevera un par de horas envuelto en papel film para que se endurezca y sea más fácil extrenderla y cortarla.
- Pasadas las dos horas, sacar la bola de la nevera, extender la masa hasta el grueso deseado, y cortar la masa con los cortadores.
- Una vez cortadas se depositan sobre una bandeja de horno forrada con papel de horno o silpat y se dejan reposar a la nevera unos minutos más para que nuevamente adquieran consistencia y no se deformen durante el horneado. Hornear durante unos 20 minutos.
- Enfriar en una rejilla.


Feliç any nou.

Feliz año nuevo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest blog creix gràcies als vostres comentaris, així que anima't i deixa el teu.
Este blog crece gracias a vuestros comentarios, así que anímate y deja el tuyo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis