Páginas

dijous, 28 de febrer del 2013

Pastís de xocolata amb mascarpone

Últim dia del mes i l'últim pastisset que vaig fer per Sant Valentí, el de la Rosa. Aquesta vegada per fer el pa de pessic vaig consultar el llibre Cupcakes from The Primrose Bakery; i per al farcit vaig fer una crema de mascarpone.

Último día del mes y el último pastelito que hice por San Valentín, el de Rosa. Esta vez para hacer el bizcocho consulté el libro Cupcakes from The Primrose Bakery; y para el relleno hice una crema de mascarpone.


BRIOIX DE XOCOLATA

Ingredients:

- 230g de xocolata postres (70% cacau).
- 170g de mantega a temperatura ambient.
- 350g de sucre morè.
- 3 ous.
- 370g de farina
- 1 i 1/2 culleradetes de llevat en pols.
-  1 i 1/2 culleradetes de bicarbonat.
- 1/2 culleradeta de sal.
- 500ml de llet.
- 2 culleradetes d'extracte de vainilla.


BIZCOCHO DE CHOCOLATE

Ingredientes:

- 230g de chocolate postres (70% cacao).
- 170g de mantequilla a temperatura ambiente.
- 350g de azúcar moreno.
- 3 huevos.
- 370g de harina
- 1 y 1/2 cucharaditas de levadura en polvo.
- 1 y 1/2 cucharaditas de bicarbonato.
- 1/2 cucharadita de sal.
- 500ml de leche.
- 2 cucharaditas de extracto de vainilla.


Preparació:

Preescalfar el forn a 170ºC.
Trencar la xocolata a trossets i desfer-la al bany maria o al microones. Deixar refredar.
Cremar la mantega i el sucre fins que estigui ben incorporat. Batre els rovells de l'ou i incorporar-les lentament a la barreja. Després afegir la xocolata.
Tamisar la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal. Barrejar la llet i l'extracte de vainilla.


Preparación:

Precalentar el horno a 170ºC.Romper el chocolate a trocitos y deshacerlo al baño maría o al microondas. Dejar enfriar.Quemar la mantequilla y el azúcar hasta que esté bien incorporado. Batir las yemas del huevo e incorporarlas lentamente a la mezcla. Después añadir el chocolate.Tamizar la harina, la levadura, el bicarbonato y la sal. Mezclar la leche y el extracto de vainilla.


Afegir a la barreja una tercera part de la farina i de la llet, repetir-ho fins que hàgim incorporat tota la llet i la farina.
Batre les clares a punt de neu i incorporar-les a la barreja.
Col·locar la barreja en el motlle i fornejar uns 30 minuts fins que estigui cuit. Deixar refredar al damunt d'una reixeta.


Añadir a la mezcla una tercera parte de la harina y de la leche, repetirlo hasta que hayamos incorporado toda la leche y la harina.
Batir las claras a punto de nieve e incorporarlas a la mezcla.Colocar la mezcla en el molde y hornear unos 30 minutos hasta que esté hecho. Dejar enfriar encima de una rejilla.


CREMA DE MASCARPONE

Ingredients:

- 2 clares d'ou.
- 4 rovells.
- 100g de sucre.
- 400g de formatge mascarpone.

CREMA DE MASCARPONE

Ingredientes:

- 2 claras de huevo.
- 4 yemas.
- 100g de azúcar.
- 400g de queso mascarpone.


Procediment:

Muntar les clares a punt de neu amb l'utensili de vares i reservem.
En un altre bol, batre els rovells amb el sucre fins a obtenir una consistència espumosa.
En aquest moment afegir mica en mica el mascarpone. Per últim s'afegeixen les clares muntades.

Per decorar el pastís, he fet servir unes virutes de xocolata negra i amb llet.


Procedimiento:

Montar las claras a punto de nieve con el utensilio de varas y reservamos.En otro bol, batir las yemas con el azúcar hasta obtener una consistencia espumosa.En este momento añadir poco a poco el mascarpone. Por último se añaden las claras montadas.
Para decorar el pastel, he usado unas virutas de chocolate negro y con leche.



Avui és el dia!!! Avui tinc l'examen final del màster... Aquestes hores estic en el tren anant cap a Barcelona per fer l'examen, i perquè no em podeu veure per un foradet, perquè sinó em veuríeu HISTÈRICAAAA!! ^^

Hoy es el día!!! Hoy tengo el examen final del máster... A estas horas estoy en el tren yendo hacia Barcelona para hacer el examen, y porque no me podéis ver por un agujerito, porque sino me veríais HISTÉRICAAAA!! ^^


Desitgeu-me sort! ^^

Deseadme suerte! ^^


dijous, 21 de febrer del 2013

Pastís de maduixes

Avui us porto un dels altres dos pastissos que vaig fer per San Valentí! Aquest va ser un encàrrec per a la Gemma. Sabíeu que té un blog de viatges???? Doncs sí! En té un. Es diu Con el mundo en el bolsillo. Fa poquet que s'ha endinsat en aquest món blogueril per compartir amb tots nosaltres les seves experiències com a viatgera, per donar-nos consells a l'hora de fer un gran viatge, què visitar, com organitzar el viatge, escollir allotjament... etc.

Hoy os traigo uno de los otros dos pasteles que hice para San Valentín! Este fue un encargo para Gemma. Sabíais que tiene un blog de viajes???? Pues sí! tiene uno. Se llama Con el mundo en el bolsillo. Hace poquito que se ha adentrado en este mundo blogueril para compartir con todos nosotras sus experiencias como viajera, para darnos consejos a la hora de hacer un gran viaje, qué visitar, como organizar el viaje, escoger alojamiento... etc.



Sona bé oi? Doncs us animo a que cliqueu en Con el mundo en el bolsillo i conegueu a la Gemma. Fa poc va publicar el viatge que va fer a Tailàndia, una passada! Voleu veure que va visitar? Doncs ja sabeu, passeu-vos pel seu blog! ^^

Jo us deixo aquí la recepta del pastís de maduixes, la vaig extreure d'un dels meus llibres preferits The Primrose Bakery Book, una delícia.

Suena bien verdad? Pues os animo a que cliquéis en Con el mundo en el bolsillo y conozcáis a Gemma. Hace poco publicó el viaje que hizo a Tailandia, una pasada! ¿Queréis ver que visitó? Pues ya sabéis, pasaos por su blog! ^^

Yo os dejo aquí la receta del pastel de fresas, la extraje de uno de mis libros preferidos The Primrose Bakery Book, una delicia. 


STRAWBERRY CAKE


Ingredients:

- 210g de farina amb llevat (bizcochona).
- 25g de farina de blat de moro.
- 225g de sucre.
- 1 culleradeta de llevat en pols.
- 225g de mantega a temperatura ambient.
- 4 ous.
- 225g de maduixes tallades a trossets petits.
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla.

Ingredientes:

- 210g de harina con levadura (bizcochona).
- 25g de harina de maíz.
- 225g de azúcar.
- 1 cucharadita de levadura en polvo.
- 225g de mantequilla a temperatura ambiente.
- 4 huevos.
- 225g de fresas cortadas a trocitos pequeños.
- 1 cucharadita de extracto de vainilla.


Preparació:

Preescalfar el forn a 180ºC.
En un bol abocar-hi la mantega, els ous i l'extracte de vainilla i batre fins que quedi tot ben integrat, però no batre en excés.
En un bol a part tamisar la farina, la farina de blat de moro, el sucre i el llevat en pols. Un cop tamisat afegir-ho mica en mica a l'altre barreja a velocitat baixa fins que estigui incorporat.
Una vegada ja tenim la massa, pots abocar-la tota en un únic motlle que sigui alt (que després hauràs de tallar per poder farcir) o bé en dos motlles més baixos, i t'estalvies el tallar-lo. Jo vaig triar la segona opció.
Un cop en el motlle, la massa, es forneja durant uns 25 minuts. Un cop fet, es deixa refredar uns 20 minuts dins del mateix motlle i després el desemmotllem i deixem acabar de refredar damunt una reixeta.

Preparación:

Precalentar el horno a 180ºC. En un bol echar la mantequilla, los huevos y el extracto de vainilla y batir hasta que quede todo muy integrado, pero no batir en exceso.En un bol aparte tamizar la harina, la harina de maíz, el azúcar y la levadura en polvo. Una vez tamizado añadirlo poco a poco a la otra mezcla a velocidad baja hasta que esté incorporado.Una vez ya tenemos la masa, puedes echarla toda en un único molde que sea alto (que después tendrás que cortar para poder rellenar) o bien en dos moldes más bajos, y te ahorras el cortarlo. Yo elegí la segunda opción.Una vez en el molde, la masa, se hornea durante unos 25 minutos. Una vez hecho, se deja enfriar unos 20 minutos dentro del mismo molde y después lo desmoldamos y dejamos acabar de enfriar encima una rejilla. 


PER AL FARCIT

- 3-4 cullerades de melmelada de maduixa.
- Buttercream de maduixa
- 250g de maduixes per farcir i decorar.

PARA EL RELLENO

- 3-4 cucharadas de mermelada de fresa.
- Buttercream de fresa
- 250g de fresas para rellenar y decorar.


BUTTERCREAM DE MADUIXA

BUTTERCREAM DE FRESA


- 165g de mantega a temperatura ambient.
- 430g de sucre glas extra fi.
- 1/2 culleradeta d'essència de maduixa.
- Colorant alimentari rosa (molt poquet).
- 50ml de llet (a l'estiu n'hi haurà prou amb uns 30ml).

Batre la mantega fins que estigui pomada, afegir-hi la meitat de la llet, l'essència de maduixa, i la meitat del sucre, batre mentre s'incorpora mica en mica la resta del sucre i la llet.

- 165g de mantequilla a temperatura ambiente.
- 430g de azúcar glas extra fino.
- 1/2 cucharadita de esencia de fresa.
- Colorante alimentario rosa (muy poquito).
- 50ml de leche (en verano habrá bastante con unos 30ml).


Batir la mantequilla hasta que esté pomada, añadir la mitad de la leche, la esencia de fresa, y la mitad del azúcar, batir mientras se incorpora poco a poco el resto del azúcar y la leche.



Fa uns dies la Gemma, em va dir en un comentari, que un dia havia de fer una entrada explicant perquè el meu dia tenia més hores que els dels demés. I algunes de vosaltres també m'heu dit algun cop d'on trec el temps per fer tantes cosses. Doncs bé! Avui ha arribat el dia de confessar! ^^ Trobareu resposta al meu secret clicant al damunt d'aquesta imatge del rellotge! ^^

Hace unos días Gemma, me dijo en un comentario, que un día tenía que hacer una entrada explicando porque mi día tenía más horas que los de los demás. Y algunas de vosotras también me habéis dicho algún golpe de donde saco el tiempo para hacer tantas cosas. Pues bien! Hoy ha llegado el día de confesar! ^^ Encontraréis respuesta a mi secreto clicando encima de esta imagen del reloj! ^^


Boníssim anunci! I per cert! M'encanta esmorzar mentre em dutxo! :P

Buenísimo anuncio! Y por cierto! Me encanta desayunar mientras me ducho. :P



Feliç dia!

Feliz día!


dijous, 14 de febrer del 2013

Celebrant Sant Valentí amb un Red Velvet

Si em preguntessin quin és el pastís ideal per celebrar Sant Valentí o qualsevol altre ocasió romàntica... Sens dubte diria RED VELVET (vellut vermell)! I és que és tan atractiu a la vista, el pa de pessic de color vermell amb el contrast del frosting de color blanc! M'encanta! I el seu sabor és singular, característic!

Si me preguntaran cuál es el pastel ideal para celebrar San Valentín o cualquier otra ocasión romántica... Sin duda diría RED VELVET (terciopelo rojo)! Y es que es tan atractivo a la vista, el bizcocho de color rojo con el contraste del frosting de color blanco! Me encanta! Y su sabor es singular, característico!


En aquest enllaç (on vaig publicar uns cake pops red velvet) trobareu la història d'aquest peculiar pastís.

Així doncs... Avui he fornejat un red velvet per celebrar amb l'Albert, Sant Valentí.
El motlle que he utilitzat té forma de cor i és d'aquests de paper-cartró, que he de dir que van la mar de bé, zero problemes a l'hora de desemmotllar, simplement has de anar trencant el paper i llestos.

La recepta de Red Velvet l'he extreta del blog de El rincón de Bea, meravellós blog de cuina, totes les seves receptes són espectaculars.

En este enlace (donde publiqué unos cake pops red velvet) encontraréis la historia de este peculiar pastel.

Así pues... Hoy he horneado un red velvet para celebrar con Albert, San Valentín.
El molde que he utilizado tiene forma de corazón y es de estos de papel-cartón, que tengo que decir que van la mar de bien, cero problemas a la hora de desmoldar, simplemente tienes que ir rompiendo el papel y listos.


La receta de Red Velvet la he extraído del blog de El rincón de Bea, maravilloso blog de cocina, todas sus recetas son espectaculares.


RED VELVET


Ingredients:

- 240ml d'oli d'oliva suau.
- 240ml de buttermilk (es pot comprar, però jo el vaig fer casolà, a sota us explico com).
- 2 ous.
- 2 cullerades de colorant vermell.
- 1 culleradeta de vinagre blanc.
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla.
- 3/4 culleradeta de sal.
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic.
- 40g de cacau en pols (jo utilitzo el cacau Valor en llauna).
- 350g de farina.
- 250g de sucre.

Ingredientes: 

- 240ml de aceite de oliva suave.
- 240ml de buttermilk (se puede comprar, pero yo lo hice casero, debajo os explico como).
- 2 huevos.
- 2 cucharadas de colorante rojo.
- 1 cucharadita de vinagre blanco.
- 1 cucharadita de extracto de vainilla.
- 3/4 cucharadita de sal.
- 1 cucharadita de bicarbonato sódico.
- 40g de cacao en polvo (yo utilizo el cacao Valor en lata).
- 350g de harina.
- 250g de azúcar


Preparació:

Primer de tot, prepararem el buttermilk. Es pot comprar en botigues, però jo no l'he trobat, per Internet diuen que està en alguns carrefour, lidl o corte inglés. Però elaborar-lo és molt fàcil. Necessitarem:

- 250ml de llet desnatada o semi desnatada.
- 1 cullerada (15ml) de suc de llimona.

Abocar el suc de llimona a la llet. Remoure i deixar reposar 10 minuts a temperatura ambient. Tindrà la consistència de llet tallada o iogurt molt líquid. Aquesta és la textura que voldrem obtenir, remoure i utilitzar directament, no cal colar-la.

Preparación:

Antes que nada, prepararemos el buttermilk. Se puede comprar en tiendas, pero yo no lo he encontrado, por Internet dicen que está en algunos carrefour, lidl o corte inglés. Pero elaborarlo es muy fácil. Necesitaremos:

- 250ml de leche desnatada o semidesnatada.
- 1 cucharada (15ml) de zumo de limón.

Añadir el zumo de limón a la leche. Remover y dejar reposar 10 minutos a temperatura ambiente. Tendrá la consistencia de leche cortada o yogur muy líquido. Esta es la textura que querremos obtener, remover y utilizar directamente, no hay que colarla.


Un cop feta la explicació del buttermilk, continuem amb la preparació del red velvet.
Preescalfar el forn a 175ºC.
Batre durant 1 minut a velocitat mitja l'oli, buttermilk, ous, colorant, vinagre i extracte de vainilla, fins que tots els ingredients estiguin integrats.
En un bol tamisar la farina, sucre, sal, bicarbonat sòdic i cacau en pols.
Afegir els ingredients sòlids en tres vegades, poc a poc a velocitat baixa, per tal que la massa no es quedi grumollosa. Deixar de batre quan estigui just integrat.
Avocar la barreja en el motlle i fornejar durant 45 minuts.

Un vez hecha la explicación del buttermilk, continuamos con la preparación del red velvet.
Precalentar el horno a 175ºC.
Batir durante 1 minuto a velocidad media el aceite, buttermilk, huevos, colorante, vinagre y extracto de vainilla, hasta que todos los ingredientes estén integrados.
En un bol tamizar la harina, azúcar, sal, bicarbonato sódico y cacao en polvo.
Añadir los ingredientes sólidos en tres veces, poco a poco a velocidad baja, para que la masa no se quede grumosa. Dejar de batir cuando esté justo integrado.
Verter la mezcla en el molde y hornear durante 45 minutos.

FROSTING DE FORMATGE / QUESO


Ingredients:

- 200g de formatge philadelphia.
- 250g de formatge mascarpone.
- 100g de sucre glas.

Procediment:

Batre tot amb la Kitchen Aid, amb pales planes a velocitat 6 durant dos minuts.

La decoració, com sempre, al gust.

Ingredientes: 

- 200g de queso philadelphia.
- 250g de queso mascarpone.
- 100g de azúcar glas.


Procedimento:

Batir todo con la Kitchen Aid, con palas planas a velocidad 6 durante dos minutos.

La decoración, como siempre, al gusto.


Doncs no he fet un, sinó dos Red Velvet! Ja que la Sílvia, una companya de la feina, em va demanar que li fes un pastís de Sant Valentí i vam acordar un Red Velvet.

Pues no he hecho uno, sino dos Red Velvet! Puesto que Sílvia, una compañera del trabajo, me pedió que le hiciera un pastel de San Valentín y acordamos un Red Velvet.


NOTA: Els ingredients que us he copiat m'han servit per fer els dos pastissos, ja que els cors no eren molt grans. Així que si voleu fer un pastís petit haureu de dividir els ingredients.

El pastís de la Sílvia no ha estat l'únic encàrrec que m'han fet per Sant Valentí, sinó que m'han demanat dos pastissos més, la Gemma i la Rosa. Però com que són receptes diferents, us les penjaré en dues entrades més! Una la setmana que ve, i l'altre la següent. Les deixaré programades, ja que aquests dies tornaré a estar una mica desconnectada, s'apropa la data de l'examen final del màster i m'haig de posar les piles! Així com a mínim, en la meva absència no em trobareu tant a faltar! ^^
I prepareu-vos perquè al març vindré amb alguna que altra sorpreseta! :P

NOTA: Los ingredientes que os he copiado me han servido para hacer los dos pasteles, puesto que los corazones no eran muy grandes. Así que si queréis hacer un pastel pequeño tendréis que dividir los ingredientes.

El pastel de Sílvia no ha sido el único encargo que me han hecho por San Valentín, sino que me han pedido dos pasteles más, Gemma y Rosa. Pero cómo son recetas diferentes, os las colgaré en dos entradas más! Una la semana que viene, y la otra la siguiente. Las dejaré programadas, ya que estos días volveré a estar un poco desconectada, se acerca la fecha del examen final del máster y me tengo que poner las pilas! Así como mínimo, en mi ausencia no me echaréis tanto a faltar! ^^
Y preparaos porque en marzo vendré con alguna que otra sorpresita! :P



També volia aprofitar l'entrada d'avui per donar les GRÀCIES  a la Marisa de Lluvia de Ideas, a l'Ana Belén de Mi cajita de papel i a l'Ana de Piccolanus per haver-me atorgat el premi "Best Blog". No em cansaré mai de repetir-ho, no sabeu la il·lusió que fa que pensin en el teu blog. Moltes gràcies noies!

Ah! Per cert! Voleu veure el regal de St. Valentí que m'ha fet l'Albert????

También quería aprovechar la entrada de hoy para dar las Gracias a Marisa de Lluvia de Ideas, a Ana Belén de Mi cajita de papel y a Ana de Piccolanus por haberme otorgado el premio "Best Blog". No me cansaré nunca de repetirlo, no sabéis la ilusión que hace que piensen en tu blog. Muchas gracias chicas!

Ah! Por cierto! Queréis ver el regalo de S. Valentín que me ha hecho Albert????



Siiiii!!! És una POLAROID!!! No us podeu arribar a imaginar la il·lusió que m'ha fet quan he obert el regal! No m'ho esperava gens! Feia temps que hi anava al darrere! M' ENCANTAAAA! ^^

Siiii!! Es una POLAROID! No os podéis llegar a imaginar la ilusión que me ha hecho cuando he abierto el regalo! No me lo esperaba. Hacia ya tiempo que iba detrás de ella. ME ENCANTAAAAA!!!!

Aquest post l'estic enllaçant a la Festa d'enllaços del blog Personalización de Blogs.

Estoy enlazando este post a la Fiesta de Enlaces del blog Personalización de Blogs.

FELIÇ DIA DE SANT VALENTÍ  

dilluns, 11 de febrer del 2013

Today 31.1.13


Si... ja sé que avui no és 31.01.2013, i per molt que sempre estigui als núvols encara sé el dia en el que vivim... ^^ (de moment...).

El que passa és que no fa massa vaig descobrir el blog de Scarlatta y el Señor Don Gato II (que per cert us convido a visitar, segur que us agradarà), i vaig veure que el mes passat va proposar un "Today".
Potser alguns de vosaltres us preguntareu... Molt bé! I què és un "Today"? Un Today és quan un grup de bloggers decideixen publicar una entrada en un dia en concret, a una hora en concret i parlant del mateix tema.

Sí... ya sé que hoy no es 31.01.2013, y por mucho que siempre esté en las nubes todavía sé el día en el que vivimos... ^^ (de momento...).

Lo que pasa es que no hace mucho descubrí el blog de Scarlatta y el Señor Don Gato II (que por cierto os invito a visitar, seguro que os gustará), y vi que el mes pasado propuso un "Today".
Quizás algunos de vosotros os preguntaréis... Muy bien! ¿Y qué es un "*Today"? Un Today es cuando un grupo de bloggers deciden publicar una entrada en un día en concreto, a una hora en concreto y hablando del mismo tema.


En aquest cas, el Today que organitza Scarlatta y el Señor Don Gato II consisteix en publicar, aprofitant la data capicua (31.1.13), 13 propòsits per aquest any que vulguem complir. El 11.12.13 (una data perfecte) haurem de fer un altre post per veure si ho hem complert tot. No ho trobeu genial? Hi ha un munt de blogs que hi participen, aquí hi teniu l'enllaç per veure'ls.
Lo bo d'aquest Today és que et pots apuntar quan vulguis, tot i que clar, hagués estat guai publicar el 31.1.13, però bé, ja publicarem el 11.12.13. ^^

En este caso, el Today que organiza Scarlatta y el Señor Don Gato II consiste en publicar, aprovechando la fecha capicúa (31.1.13), 13 propósitos por este año que queramos cumplir. El 11.12.13 (una fecha perfecta) tendremos que hacer otro post para ver si lo hemos cumplido todo. ¿No lo encontráis genial? Hay un montón de blogs que participan, aquí tenéis el enlace para verlos.
Lo bueno de este Today es que te puedes apuntar cuando quieras, a pesar de que claro, hubiera sido guai publicar el 31.1.13, pero bueno, ya publicaremos el 11.12.13. ^^



Així doncs, aquí us deixo amb el meu Today i els meus 13 propòsits per aquest 2013.

Así pues, aquí os dejo con mi Today y mis 13 propósitos para este 2013.

{1.2.3}

1. VIATJAR: Qualsevol excusa és bona per fer la maleta i anar de cap de setmana, fer una escapada, marxar de vacances... El destí d'aquest any encara no el tinc clar, però si que hauré d'anar canviant xinxetes vermelles per verdes en el mapa... no?

1. VIAJAR: Cualquier excusa es buena para hacer la maleta e ir de fin de semana, hacer una escapada, marchar de vacaciones... El destino de este año todavía no lo tengo claro, pero si que tendré que ir cambiando chinchetas rojas por verdes en el mapa... no?


{1.2.3.4}

2. Fer esport. Si, ja ho sé... Aquest és el típic propòsit que sempre et fas cada any i que mai compleixes... Però jo aquest any em comprometo a fer-ho realitat! (Ja ho sé que no t'ho creus Albert... Però prometo que en quan acabi el màster mi poso... ^^). Es que tenint com a parella a un "INEFO" no tinc excusa... Així el catalogo jo al Albert, ja que ha estudiat INEFC, que vol dir Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, bé... en realitat la carrera és CAFE, que no vol dir el cafè amb llet que et prens al matí, sinó Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. Però en realitat aquí Catalunya es coneix més la carrera com a INEFC que no com a CAFE. D'aquí que si jo he estudiat infermeria, sóc infermera; ell que ha estudiat INEFC és "inefo". Total, que aquest 2013 toca fer ESPORT!

2. Hacer deporte. Si, ya lo sé... Este es el típico propósito que siempre te haces cada año y que nunca cumples... Pero yo este año me comprometo a hacerlo realidad! (Ya sé que no te lo crees Albert... Pero prometo que en cuando acabe el máster me pongo... ^^). Se que teniendo como pareja a un "*INEFO" no tengo excusa... Así lo catalogo yo a Albert, puesto que ha estudiado INEFC, que quiere decir Instituto Nacional de Educación Física de Cataluña, bueno... en realidad la carrera es CAFE, que no quiere decir el café con leche que te tomas por la mañana, sino Ciencias de la Actividad Física y el Deporte. Pero en realidad aquí en Cataluña se conoce más la carrera como INEFC que no como CAFE. De aquí que si yo he estudiado enfermería, soy enfermera; él que ha estudiado INEFC es "inefo". Total, que este 2013 toca hacer DEPORTE!


{1.2.3.4}

3. Fer una manta de Patchwork. De fet, acabar-la. L'any passat em vaig proposar fer una manta de Patchwork, fins i tot vaig comprar teles, i les vaig començar a tallar... Però allà es va quedar el meu projecte de manta, aquest any l'haig de cosir i estrenar-la!

3. Hacer una manta de Patchwork. De hecho, acabarla. El año pasado me propuse hacer una manta de Patchwork, incluso compré telas, y las empecé a cortar... Pero ahí se quedó mi proyecto de manta, este año la tengo que coser y estrenarla!


{1.2}

4. Comptar fins a 10, 100, 1000... Abans de perdre els nervis. Perquè s'ha de ser més pacient i tolerant a la vida. Perquè moltes vegades ho acaba pagant qui menys en té la culpa. Perquè no val la pena estar malhumorat tot el dia. Perquè amb calma, surten millor les coses. Ufff... 1, 2, 3, 4, 5, 6, 20, 21, 33, 45... ^^

4. Contar hasta 10, 100, 1000... Antes de perder los nervios. Porque se tiene que ser más paciente y tolerante en la vida. Porque muchas veces lo acaba pagando quienes menos tienen la culpa. Porque no vale la pena estar malhumorado todo el día. Porque con calma, salen mejor las cosas. Ufff... 1, 2, 3, 4, 5, 6, 20, 21, 33, 45... ^^


{1.2.3.4}

5. Acabar de decorar la meva habitació. Aquest any passat he estat fent reformes a la meva habitació, però encara em queden quatre detallets per acabar, així que durant aquest 2013 els he d'enllestir.

5. Acabar de decorar mi habitación. Este año pasado he estado haciendo reformas en mi habitación, pero todavía me quedan cuatro detallitos para acabar, así que durante este 2013 lo tengo que terminar.


{1.2.3.4}

6. Estalviar. Doncs bàsicament això, estalviar pel dia de demà! Que mai es sap!

6. Ahorrar. Pues básicamente eso, ahorrar por el día de mañana! ¡Que nunca se sabe!


{1.2.3}

7. Llegir. Tinc una pila de llibres pendents per llegir... Aviam si aconsegueixo reduir aquesta llista aquest 2013.

7. Leer. Tengo una pila de libros pendientes para leer... A ver si consigo reducir esta lista este 2013.


{1.2.3.4}

8. Fer un curs de fotografia. Ho tinc pendent des de fa temps, però mai trobo el moment. M'encanta la fotografia i aprendre'n per fer les fotos que penjo en el blog m'anirà perfecte, a més a més, em servirà també durant els viatges que faci, que és el meu propòsit 1. I posats a escriure propòsits... El meu propòsit és fer algun dels cursos de fotografia de la Jackie Rueda! Són meravelloses les seves fotografies.

8. Hacer un curso de fotografía. Lo tengo pendiente desde hace tiempo, pero nunca encuentro el momento. Me encanta la fotografía y aprender para hacer las fotos que cuelgo en el blog me irá perfecto, además, me servirá también durante los viajes que haga, que es mi propósito 1. Y puestos a escribir propósitos... Mi propósito es hacer alguno de los cursos de fotografía de Jackie Rueda! Son maravillosas sus fotografías.


{1.2.3.4.5}

9. Anar a la platja. Aquest any em vull proposar anar més a la platja. Els darrers anys hi he anat molt poc, per no dir res... I vull tornar a recuperar el meu bronzejat. Aquest any em posaré morena!

9. Ir a la playa. Este año me quiero proponer ir más a la playa. Los últimos años he ido muy poco, por no decir nada... Y quiero volver a recuperar mi bronceado. Este año me pondré morena!


{1.2.3.4.5}

10. Autocontrol en les compres Online. Molt important! Primerament perquè hi ha un munt de botigues online on venen coses moníssimes, que probablement no trobis amb facilitat per la teva ciutat, a més a més aquestes botigues et creen la necessitat bàsica de comprar-ho, perquè clar, "és tan bonic...!!, però ho necessito? mmm... ara mateix no... Però bueno per tenir-ho, per si de cas, ja ho faré servir, si és que m'encanta, només pel simple fet de ser tan bonic m'ho haig de comprar!"T'intentes autoconvèncer si o si! I després, ningú t'ajuda a autocontrolar-te a que no ho compris noooo!!! Sinó que a sobre cada cop t'ho posen més fàcil. Sobretot el Sr. Paypal... (en quin moment em vaig obrir un compte PayPal...!!!!!). Un compte PayPal està molt bé si, per comprar de forma segura per internet sense compartir la teva targeta de crèdit... bla, bla, bla... Però en el fons és mentida... Jo crec que és una estratègia de marketing perquè no t'ho pensis dues vegades i compris el producte. Us ho explicaré... Jo, abans d'obrir-me un compte en PayPal, mirava botigues online i anava clicant productes cap al cistell de la compra i quan anava a pagar em posava, "pagar amb targeta de crèdit", i jo pensava: "uf... ara m'haig de aixecar a buscar la targeta per copiar els números..., bé és igual, després ho faig"; i deixava aquella finestreta en el navegador oberta i em posava fer altres coses que tingues per fer, i potser quan anés a tancar el navegador i veies aquella finestreta, si realment ho necessites, potser si que m'acabava aixecant i anant a buscar la targeta, però moltes vegades deies, bé és igual, ja m'ho tornaré a mirar un altre dia... Però ara, amb el compte Paypal, és tan simple com clicar en "pagar amb PayPal" i automàticament ja surt el teu compte de PayPay i l'única cosa que has de fer es escriure la teva contrasenya que habitualment tindrà de 6-8 caràcters i acceptar i ja hauràs comprat tot allò que tenies a la teva cistella! No hi ha temps a pensar, que ja ho hauràs fet! És com si et llencessin al precipici! ^^  No us passa a vosaltres? :D Després de tot aquest paràgraf que us he deixat anar, només us puc dir... AUTOCONTROL!

10. Autocontrol en las compras Online. Muy importante! Primeramente porque hay un montón de tiendas online donde venden cosas monísimas, que probablemente no encuentres con facilidad por tu ciudad, además estas tiendas te crean la necesidad básica de comprarlo, porque claro, "es tan bonito...!!, pero lo necesito? mmm... ahora mismo no... Pero bueno para tenerlo, por si acaso, ya lo usaré, si es que me encanta, sólo por el simple hecho de ser tan bonito me lo tengo que comprar!" Te intentas auto-convencer si o sí! Y después, nadie te ayuda a auto-controlarte a que no lo compres noooo!!! Sino que encima cada vez te lo ponen más fácil. Sobre todo el Sr. Paypal... (en qué momento me abrí una cuenta PayPal...!!!!!). Una cuenta PayPal está muy bien si, para comprar de forma segura por internet sin compartir tu tarjeta de crédito... bla, bla, bla... Pero en el fondo es mentira... Yo creo que es una estrategia de marketing para que no te lo pienses dos veces y compres el producto. Os lo explicaré... Yo, antes de abrirme una cuenta en PayPal, miraba tiendas online e iba clicando productos hacia la cesta de la compra y cuando iba a pagar me ponía, "pagar con tarjeta de crédito", y yo pensaba: "uf... ahora me tengo que levantar a buscar la tarjeta para copiar los números..., bueno es igual, después lo hago"; y dejaba aquella ventanilla en el navegador abierta y me ponía hacer otras cosas que tuviera que hacer, y quizás cuando fuera a cerrar el navegador y viera aquella ventanilla, si realmente lo necesitaba, quizás si que me acababa levantando y yendo a buscar la tarjeta, pero muchas veces decía, bueno es igual, ya me lo volveré a mirar otro día... Pero ahora, con la cuenta Paypal, es tan simple como clicar en "pagar con *PayPal" y automáticamente ya sale tu cuenta de PayPay y lo único que tienes que hacer se escribir tu contraseña que habitualmente tendrá de 6-8 caracteres y aceptar y ya habrás comprado todo aquello que tenías a tu cesta! No hay tiempo a pensar, que ya lo habrás hecho! Es cómo si te tiraran al precipicio! ^^ No os pasa a vosotros? :D Después de toda esta parrafada que os he soltado, sólo os puedo decir... AUTOCONTROL!


{1.2.3.4}

11. Tenir un hort urbà. Fa ja molt temps, en aquesta entrada us vaig comentar que havia plantat unes herbes aromàtiques i que ja us explicaria que tal havien sortit... Doncs bé, no us havia dit res, bàsicament perquè encara estic esperant a que creixi alguna cosa... hahahaha :( (Crec que les vaig plantar massa fondes i clar... No van arribar mai a sortir a la superficie... Quin desastre!!! L'objectiu d'aquest any és plantar alguna cosa i que em creixi i a poder ser que la pogui utilitzar... unes herbetes, uns tomàquets...

11. Tener un huerto urbano. Hace ya mucho tiempo, en esta entrada os comenté que había plantado unas hierbas aromáticas y que ya os explicaría que tal habían salido... Pues bien, no os había dicho nada, básicamente porque todavía estoy esperando a que crezca algo... jajajajaja :( (Creo que las planté demasiado fondas y claro... No llegaron nunca a salir a la superficie... Qué desastre!!! El objetivo de este año es plantar algo y que me crezca y a poder ser que lo pueda utilizar... unas hierbas, unos tomates...



12. Bloggejar. Continuar per la xarxa i compartir cada dia més coses amb totes vosaltres! ^^

12. Bloggear. Continuar por la red y compartir cada día más cosas con todas vosotras! ^^


{1.2.3}

13. Ser feliç. L'últim propòsit, però el més important!!!! Perquè ser feliç és: fer coses amb les que et sentis a gust, ajudar als altres, estimar la teva feina, somriure, estar inspirat, estar prop de la família i els amics, abraçar, plantar-li cara a les teves pors, creure en tu mateix, deixar que el cor et guiï, riure, recordar els bons moments, estimar...

13. Ser feliz. El último propósito, pero el más importante!!!! Porque ser feliz es: hacer cosas con las que te sientas a gusto, ayudar a los otros, amar tu trabajo, sonreír, estar inspirado, estar cerca de la familia y los amigos, abrazar, hacerle frente a tus miedos, creer en ti mismo, dejar que el corazón te guíe, reír, recordar los buenos momentos, amar...


I fins aquí l'entrada d'avui. I vosaltres? Quins propòsits us heu marcat per aquest any 2013? Us animo a participar en aquest Today, a més a més és una forma fantàstica per conèixer altres blogs i per donar-te a conèixer.
Ens veiem el 11.12.13 amb la continuació del Today!

Y hasta aquí la entrada de hoy. ¿Y vosotros? ¿Qué propósitos os habéis marcado por este año 2013? Os animo a participar en este Today, además es una forma fantástica para conocer otros blogs y para darte a conocer.
Nos vemos el 11.12.13 con la continuación del Today!



Feliç començament de setmana.

Feliz comienzo de semana.


dissabte, 9 de febrer del 2013

Màscares de Carnestoltes

Ja teniu la vostra disfressa a punt? De què us disfresseu aquest any? Avui a la tarda es fa la rua de Carnestoltes a la meva ciutat, però per no perdre la costum, treballo, així que no hi podré anar, ni tampoc disfressar-me tot i que he de dir que ja fa uns quants anys que no em disfresso.

Ya tenéis vuestro disfraz a punto? De que os disfrazáis este año? Hoy por la tarde se hace el desfile de Carnaval en mi ciudad, pero para no perder la costumbre, trabajo, así que no podré ir, ni tampoco disfrazarme, aunque tengo que decir que ya hace unos cuántos años que no me disfrazo.


Però que no em disfressi, no vol dir que no m'agradin els Carnestoltes, així doncs tot i que treballi aquesta tarda, he fet aquestes màscares de Carnestoltes de galeta, per alleugerir la tarda amb els companys de feina! ^^

Pero que no me disfrace, no quiere decir que no me gusten los Carnavales, así pues a pesar de que trabaje esta tarde, he hecho estas máscaras de Carnaval de galleta, para aligerar la tarde con los compañeros de trabajo! ^^


MASSA PER A GALETES DECORADES

Ingredients (per a unes 35 galetes mitjanes):

- 250g de mantega a temperatura ambient.
- 175g de sucre glacé tamisat.
- 1 culleradeta d'essència de vainilla.
- 550g de farina de rebosteria tamisada.
- 1 ou normal i un rovell a temperatura ambient.

MASA PARA GALLETAS DECORADAS

Ingredientes (para unas 35 galletas medianas):

- 250g de mantequilla a temperatura ambiente.
- 175g de azúcar glas tamizado.
- 1 cucharadita de esencia de vainilla.
- 550g de harina de repostería tamizada.
- 1 huevo normal y una yema a temperatura ambiente.





Procediment (fet amb Kitchen Aid, però podeu adaptar-la al robot de cuina que tingueu):

Batre la mantega a velocitat 3 fins que estigui pomada.
Baixar la velocitat a 1 i anar afegint el sucre a cullerades. Continuar batent fins que el sucre quedi ben integrat.
Parar la màquina i afegir l'essència de vainilla. Posar a velocitat 1 i abocar l'ou lleugerament batut molt a poc a poc, fins que quedi ben integrat.
Per últim afegir la farina a cullerades, sempre a velocitat mínima, 1, per tal que la massa no agafi aire. Batre fins que la farina s'integri i formi una bola.

Retirar la massa del bol, dividir-la en dues meitats. Agafar un dels trossos i donar-li forma quadrada. Col·locar-ho sobre la superfície de treball, i estirar la massa amb un corró graduable per obtenir un gruix uniforme d'uns 6mm. Quan s'observi que la massa es comença a aixecar, col·locar paper de forn al damunt i continuar estirant per acabar d'obtenir la planxa. Fer el mateix amb l'altre tros.

Procedimiento (hecho con Kitchen Aid, pero podéis adaptarla al robot de cocina que tengáis):

Batir la mantequilla a velocidad 3 hasta que esté pomada.
Bajar la velocidad a 1 e ir añadiendo el azúcar a cucharadas. Continuar batiendo hasta que el azúcar quede bien integrado.
Parar la máquina y añadir la esencia de vainilla. Poner a velocidad 1 y añadir el huevo ligeramente batido muy despacio, hasta que quede bien integrado.
Por último añadir la harina a cucharadas, siempre a velocidad mínima, 1, para que la masa no coja aire. Batir hasta que la harina se integre y forme una bola.Retirar la masa del bol, dividirla en dos mitades. Coger uno de los trozos y darle forma cuadrada. Colocarlo sobre la superficie de trabajo, y estirar la masa con un rodillo graduable para obtener un grueso uniforme de unos 6mm. Cuando se observe que la masa se empieza a levantar, colocar papel de horno encima y continuar estirando para acabar de obtener la plancha. Hacer el mismo con el otro trozo.


Posar-los en una safata amb compte que no es doblegui i deixar-ho refredar a la nevera unes 3 hores.
Passat aquest temps tallar les galetes amb un tallapastes amb el model desitjat.
Posar les galetes a la safata del forn deixant un parell de centímetres de separació entre cada galeta.
Els retalls sobrants de les planxes es tornen a amassar i estirar amb el corró per obtenir més galetes.

Preescalfar el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix i introduir la safata a la part central del forn durant uns 12 minuts (quan més grans siguin les galetes més temps requerirà). Deixar reposar les galetes sobre la safata 1-2 minuts, treure-les del forn i aplanar-les una mica amb una espàtula de galetes, per si s'hagués format alguna bombolla d'aire poder eliminar-la i col·locar-les damunt d'una reixeta fins que es refredin.
Convé deixar-les refredar 2-3 hores mínim abans de decorar-les.

Ponerlos en una bandeja con cuidado que no se doble y dejarlo enfriar a la nevera unas 3 horas.
Pasado este tiempo cortar las galletas con un cortapastas con el modelo deseado.
Poner las galletas en la bandeja del horno dejando un par de centímetros de separación entre cada galleta.
Los recortes sobrantes de las planchas se vuelven a amassar y estirar con el rodillo para obtener más galletas.

Precalentar el horno a 180ºC con calor arriba y abajo e introducir la bandeja en la parte central del horno durante unos 12 minutos (cuando más grandes sean las galletas más tiempos requerirá). Dejar reponer las galletas sobre la bandeja 1-2 minutos, sacarlas del horno y aplanarlas un poco con una espátula de galletas, por si se hubiera formado alguna burbuja de aire, poder eliminarla y colocarlas encima de una rejilla hasta que se enfríen.Conviene dejarlas enfriar 2-3 horas mínimo antes de decorarlas.


GLACEJAT

Ingredients (per decorar unes 40 galetes mitjanes):

- 24g de pols de merenga.
- 860g de sucre glacé tamisat.
- 160g d'aigua tèbia.
- 2 culleradetes de xarop de blat de moro Karo (opcional).
- Colorants alimentaris al gust.

Preparació:

Batre amb les varetes la pols de merenga amb l'aigua tèbia durant 1 minut a velocitat 8. Afegir de cop el sucre glacé i el xarop de blat de moro i batre amb les pales planes durant 8 minuts a velocitat 3, fins que es formin pics tous.
Un cop feta la glaça reial, es separa en bols les quantitats necessàries per obtenir els diversos colors i s'aplica els colorants. D'aquesta glaça separem i col·loquem a la màniga pastissera la quantitat que desitgem per delinear les nostres galetes.

Per al glacejat fluid afegir aigua i barrejar fins que estigui integrada, amb cura de no formar bombolles. Un cop obtingut s'aboca la glaça en els biberons, per desprès cobrir les nostres galetes.

Per delinear, la boquilla nº 2 de wilton ja aniria bé, si es volen fer detalls més petits, utilitzaríem la nº1.

Un cop decorada la galeta amb glaça, he decorat les màscares amb purpurina comestible.

Un cop acabades deixar assecar la glaça, 12-24h depèn també de la temperatura i humitat de l'entorn.

GLASEADO

Ingredientes (para decorar unas 40 galletas medianas):

- 24g de polvo de merengue.
- 860g de azúcar glas tamizado.
- 160g de agua tibia.
- 2 cucharaditas de jarabe de maíz Karo (opcional).
- Colorantes alimentarios al gusto.

Preparación:

Batir con las varillas el polvo de merengue con el agua tibia durante 1 minuto a velocidad 8. Añadir de golpe el azúcar glas y el jarabe de maíz y batir con las palas planas durante 8 minutos a velocidad 3, hasta que se formen picos blandos.
Una vez hecha la glasa real, se separa en boles las cantidades necesarias para obtener los diferentes colores y se aplican los colorantes. De esta glasa separamos y colocamos a la manga pastelera la cantidad que deseamos para delinear nuestras galletas.

Para el glaseado fluido añadir agua y mezclar hasta que esté integrada, con cuidado de no formar burbujas. Una vez obtenido se vierte la glasa en los biberones, para después cubrir nuestras galletas.

Para delinear, la boquilla nº 2 de wilton ya iría bien, si se quieren hacer detalles más pequeños, utilizaríamos la nº1.

Una vez decorada la galleta con glasa, he decorado las máscaras con purpurina comestible.Una vez acabadas dejar secar la glasa, 12-24h depende también de la temperatura y humedad del entorno.

Feliç Carnestoltes

Feliz Carnaval


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis