dimecres, 31 d’octubre de 2012

Mini galetes de Halloween

Aquesta nit mentre nosaltres celebrem la castanyada, als països anglosaxons es celebra el Halloween.

Des de ja fa un temps la influència anglosaxona s'apodera cada cop més de nosaltres... I l'esperit de Halloween cada cop està més a prop nostre. Però com que ja ho sabem, avui estarem ben previnguts.

Així que aquesta nit anirem amb molt de compte i vigilarem amb els fantasmes que s'amaguen darrere de les portes.


Baixarem totes les persianes, ja que totes les teulades estan plenes de ratpenats, que vigilaran cadascun dels nostres moviments per comunicar-li a la malèfica bruixa del Halloween.


Pels qui sou supersticiosos, si sortiu al carrer, aneu amb compte, és la nit dels gats negres, no us creueu amb un.


Així doncs, si heu fet plans per aquesta castanyada, vigileu també que no us donin carbasses.


La recepta de les galetes i la glaça la podeu consultar aquí.

Bona Castanyada! ^^

.mOntse.!


dissabte, 27 d’octubre de 2012

Ilusiona Cakes (part II)

Continuant amb l'entrada d'ahir... per si no en vaig tenir prou amb el curs bàsic, diumenge vaig anar al curs avançat ^^.

Coneixeu la marca Hermès i el seu famós bolso Birkin? Preciós oi? Qui en tingués un!!! Malauradament en el meu pressupost mensual no entra gastar-me mínim 6.000.000€ en comprar-me un bolso... :(


Però si ve la Berna a Terrassa a fer un curs avançat de pastissos en el que hem de crear el nostre propi Birkin... Doncs no m'hi puc resistir... 





Llàstima que pesi una mica massa per anar pel carrer, i que també estigui ple, no hi caven ni les claus, ni el moneder... I a sobre engreixa. Tot i que qui ha dit que ens el mengem... Fa peneta no? Però si no es farà malbé i l'haurem de llençar... aix quin dilema.



Era la primera vegada que feia decoració de pastissos, i confesso que m'ha encantat. Bé... vaig acabar fins el monyo de fer tants "xurritos" a mà, i més sabent que la Berna té una pistola que els fa sols... Perfectes i uniformes i sense que es sequi el fondant abans d'hora. Una meravella. Haurem d'investigar sobre aquesta pistola... hehehehe.


No els trobeu moníssims els tres junts? Estan d'aparador! hehehe
*Algunes fotografies estan cedides per Hadas y Grumetes.


Què passeu un bon cap de setmana!

.mOntse.!

divendres, 26 d’octubre de 2012

Ilusiona Cakes (partI)

Coneixeu a la Berna d'Ilusiona Cakes? No? Doncs entreu JA al seu web i deixeu-vos meravellar amb els seus pastissos. És tota una artista de la reposteria creativa.


Doncs el cap de setmana passat vaig tenir el plaer de conèixer-la en persona. La vam tenir en primícia a Terrassa, gràcies a la Joana de Hadas y Grumetes que va fer d'amfitriona i la va convidar a venir al seu atelier.


La Berna és encantadora i super divertida, estant al seu costat és impossible que et surti malament un pastís.

Voleu veure què vam fer? El dissabte en el curs bàsic havíem de crear aquesta llauna amb aquest toc antic com la que ens va portar la Berna de model.


Així que ens vam posar mans a la obra... primer toca anivellar el pastís i això requereix tallar-lo, i que fem amb el que em tallat? Cap a la boca!! Boníssim! :P


Que quedi tot ben recobert amb ganache de xocolata, deliciosa, irresistible no posar el dit dins el bol per tastar-la.


I ara, a amassar el fondant per recobrir el nostre pastís. Quina calor que feia, aquí vam tenir moltes dificultats... ja que el fondant a l'hora de presentar-ho damunt del pastís se'ns partia, però gràcies a la paciència de la Berna i el nostre aliat el Sr. Crisco, ens en vam sortir! ^^ 



I aquí tenim el resultat, jo li vaig canviar els pebrots que duia la llauna per maduixetes i li vaig escriure les meves incials. Voleu veure que va fer la Joana amb la seva llauna? Entreu a Hadas y Grumetes i veureu el resultat.




*Algunes fotografies estan cedides per Hadas y Grumetes.
> TO BE CONTINUED <

(Demà més i millor ^^)

.mOntse.!

dimecres, 24 d’octubre de 2012

Cistelleria

Divendres passat vaig assistir a un curs de cistelleria a la Duduá.


La Mònica, ens va explicar els diferents tipus de materials que hi ha per fer cistelleria (jo fins divendres pensava que tot era el mateix: vímet). 


Però no, el nostre cistell està fet amb medul·la, que és una liana que creix a l'Àsia i a l'hora de treballar només cal que estigui en remull en una galleda uns 10 minuts.


En canvi el vímet, necessita molt més temps, cal tenir uns dipòsits amb aigua on deixar-los en remull de 10 a 15 dies. 


El vímet és més irregular que la medul·la, ja que la tija és més gruixuda i a mesura que creix es va fent més estret, això no passa amb la medul·la, aquesta té el mateix gruix.


Per fer la base del nostre cistell, vam utilitzar vímet per fer la creu, un cop feta, vam començar a teixir tot el cistell amb medul·la.


Va ser una tarda molt amena.

.mOntse.!

dilluns, 22 d’octubre de 2012

Galetes de tardor

Ja fa un mes que vam entrar a la tardor. Ja han començat a caure les primeres fulles dels arbres... i a tornar-se de color marró, groc i roig. Comença a venir el fred i principalment venen els productes típics de la tardor: la carbassa, els bolets, els moniatos, la caça, les castanyes, els panellets, les magranes...


I per inaugurar que ja estem oficialment a la tardor, avui us porto unes galetes, però no unes galetes qualsevols no, sinó unes de temporada, de tardor tardor. ^^


Aquí us deixo amb la recepta.

MASSA PER A GALETES DECORADES

Ingredients (per a unes 35 galetes mitjanes):


- 250g de mantega a temperatura ambient.
- 175g de sucre glacé tamisat.
- 1 culleradeta d'essència de vainilla.
- 550g de farina de rebosteria tamisada.
- 1 ou normal i un rovell a temperatura ambient.


Procediment (fet amb Kitchen Aid, però podeu adaptar-la al robot de cuina que tingueu):

Batre la mantega a velocitat 3 fins que estigui pomada.
Baixar la velocitat a 1 i anar afegint el sucre a cullerades. Continuar batent fins que el sucre quedi ben integrat.
Parar la màquina i afegir l'essència de vainilla. Posar a velocitat 1 i abocar l'ou lleugerament batut molt a poc a poc, fins que quedi ben integrat.
Per últim afegir la farina a cullerades, sempre a velocitat mínima, 1, per tal que la massa no agafi aire. Batre fins que la farina s'integri i formi una bola.


Retirar la massa del bol, dividir-la en dues meitats. Agafar un dels trossos i donar-li forma quadrada. Col·locar-ho sobre la superfície de treball, i estirar la massa amb un corró graduable per obtenir un gruix uniforme d'uns 6mm. Quan s'observi que la massa es comença a aixecar, col·locar paper de forn al damunt i continuar estirant per acabar d'obtenir la planxa. Fer el mateix amb l'altre tros.


Posar-los en una safata amb compte que no es doblegui i deixar-ho refredar a la nevera unes 3 hores.
Passa't aquest temps tallar les galetes amb un tallapastes amb el model desitjat.
Posar les galetes a la safata del forn deixant un parell de centímetres de separació entre cada galeta.
Els retalls sobrants de les planxes es tornen a amassar i estirar amb el corró per obtenir més galetes.


Preescalfar el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix i introduir la safata a la part central del forn durant uns 12 minuts (quan més grans siguin les galetes més temps requerirà). Deixar reposar les galetes sobre la safata 1-2 minuts, treure-les del forn i aplanar-les una mica amb una espàtula de galetes, per si s'hagués format alguna bombolla d'aire poder eliminar-la i col·locar-les damunt d'una reixeta fins que es refredin.
Convé deixar-les refredar 2-3 hores mínim abans de decorar-les.


GLACEJAT

Ingredients (per decorar unes 40 galetes mitjanes):

- 24g de pols de merenga.
- 900g de sucre glacé tamisat.
- 160g d'aigua tèbia.
- 2 culleradetes de xarop de blat de moro Karo (opcional).
- Colorants alimentaris al gust.


Preparació:

Batre amb les varetes la pols de merenga amb l'aigua tèbia durant 1 minut a velocitat 8. Afegir de cop el sucre glacé i el xarop de blat de moro i batre amb les pales planes durant 8 minuts a velocitat 3, fins que es formin pics tous.
Un cop feta la glaça reial, es separa en bols les quantitats necessàries per obtenir els diversos colors i s'aplica els colorants. D'aquesta glaça separem i col·loquem a la màniga pastissera la quantitat que desitgem per delinear les nostres galetes.


Per al glacejat fluid afegir aigua i barrejar fins que estigui integrada, amb cura de no formar bombolles. Un cop obtingut s'aboca la glaça ens els biberons, per desprès cobrir les nostres galetes.

Per delinear, la boquilla nº 2 de wilton ja aniria bé, si es volen fer detalls més petits, utilitzaríem la nº1.

Un cop decorades deixar assecar la glaça, 12-24h depèn també de la temperatura i humitat de l'entorn.


Per cert! Heu vist quin arbre més bonic que vaig fer amb washi tape! 

Bon començament de setmana.

.mOntse.!

dijous, 18 d’octubre de 2012

Magdalenes amb trossets de poma

Fa unes setmanes la meva cosina Laura em va proposar que fes unes magdalenes amb poma, ja que a ella li agraden molt. Evidentment, davant una proposta com aquesta, no m'hi podia negar...


I avui us porto el resultat. Unes magdalenes boníssimes i esponjoses.


A la meva cosina li va encantar, si proveu a fer la recepta... Ja em direu que en penseu. ^^

INGREDIENTS


- 50g de suc de taronja.
- Ratlladura d'una taronja.
- 200g d'ous (el pes sense closca, són més o menys uns 4 ous petits).
- 200g de sucre.
- 200g d'oli d'oliva verge de sabor suau.
- 200g de farina de rebosteria.
- 2 pomes petites tallades a trossets.
- 1 polsim de sal.
- 1 sobre de llevat royal.


PREPARACIÓ

En un recipient batre els ous, el sucre i el suc de taronja. Batre amb una màquina de varetes durant 6 minuts.
Abocar l'oli en el recipient i barrejar durant 15 segons amb les varetes.
Afegir la farina, prèviament tamisada, el llevat i la sal. Barrejar -ho el mínim, per tal que els ingredients quedin ben incorporats i afegir la ratlladura de taronja i els trossets de poma i remoure.
Abocar la massa en els paperets prèviament col·locats en el motlle per fer magdalenes fins a un dit de la part de dalt.
Deixar reposar 30 minuts en la nevera.
Preescalfar el forn a 250ºC, calor a dalt i a baix.
Abans d'enfornar, empolsar les magdalenes amb sucre.
Baixar la temperatura del forn a 220ºC i enfornar durant 12-14 minuts, aproximadament, calor a dalt i a baix.
Retirar del forn, i deixar refredar sobre una reixeta.


Bon profit.


.mOntse.!

dilluns, 15 d’octubre de 2012

Risotto de carbassa

15 d'octubre, ja estem en plena tardor i avui toca La recepta del 15, i com a proposta per aquest mes, Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta ens han proposat elaborar una recepta amb un dels productes estrella d'aquesta temporada: LA CARBASSA.


El mes passat vaig triar una recepta dolça per participar-hi: el coulant de xocolata, i tot i que les receptes dolces amb carbassa estan delicioses, m'encanta el pastís de carbassa, per aquesta convocatòria m'he decantat per fer un plat salat.

Així doncs aquest mes us proposo un exquisit risotto de carbassa!



Em tornen boja els risottos, són tan bons... tan cremosos... amb formatges, verdures, ceps... hi ha tan on escollir! L'arrós és com la pasta, li pots afegir els ingredients que vulguis i cada dia menjar bo, sa i variat; tot i que sigui sempre pasta o arrós, cada plat pot arribar a ser ben diferent... Sinó pregunteu-li a algun italià, que són els reis de la pasta i els risotto! ^^ (Si hagués nascut en algun altre país... si us plau que hagués estat a Itàlia! :P M'encanta la cuina italiana).


Us deixo aquí la meva recepta de RISOTTO DE CARBASSA.



Ingredients:

- 2 cullerades de mantega.
- 1 tassa de ceba picada.
- 2 dents d'all finament picades.
- 1 tassa d'arròs.
- 1/2 tassa de puré de carbassa.
- 3 tasses de caldo de pollastre.
- 1/8 culleradeta de farigola mòlta.
- 1 fulla de llorer.
- Sal i Pebre al gust.
- 1/4 de tassa de formatge parmesà rallat.
- 3 cullerades de crema de llet.


Preparació:

Fon la mantega i sofregeix la ceba fins que estigui transparent, uns 4 minuts.
Afegir l'all i cuinar fins que estiguin fragants, uns 30 segons.
Abocar l'arròs i remenar per cobrir tots els grans amb la mantega.
Abocar el puré de carbassa i una tassa de brou de pollastre, així com totes les espècies, la sal i el pebre.
Remenar de tant en tant fins que l'aigua quedi absorbida.
Continuar d'aquesta manera fins a exhaurir el caldo que queda i el risotto es faci.
Just abans de servir afegir el formatge i la crema.
Servir immediatament amb més formatge per sobre si es desitja.



Què vagi de gust!


.mOntse.!

dijous, 11 d’octubre de 2012

Wasabifest + premi

Fa un parell de caps de setmana es va celebrar a Barcelona la Wasabifest organitzada per Kirei i Mitte.
En què va consistir la Wasabifest? Doncs Kirei i Mitte ens van convidar a viure un cap de setmana en el que poder descobrir diferents tècniques manuals japoneses, des de les més tradicionals com les últimes tendències. Tot això acompanyat per exposicions d'artistes japonesos.


Vaig estar mirant l'oferta de cursos que feien i realment tots tenien molt bona pinta i tenien preus promocionals per la Wasabifest. Vaig veure que feien un taller de Deco Sweet a molt bon preu, on podia crear rebosteria en miniatura amb diferents pastes polimèriques que s'assequen a l'aire (sense necessitat de cocció). I com que des de que vaig descobrir aquest blog (entreu-hi, us ho recomano... jo la primera vegada que el vaig veure vaig flipar! I em vaig quedar atrapada durant hores... mirant tot el que havia fet) em moria de ganes de provar a fer alguna cosa per l'estil, no m'hi vaig poder resistir a apuntar-m'hi.


Com podeu veure en un dels cupcakes hi vag col·locar una anella... ara estic pensant que fer-hi si convertir-ho en un penjoll o en un clauer...


El millor del curs... que fas pastissets moníssims i que per sort no te'ls pots menjar... així que la teva línia està assegurada, i pots continuar amb la teva dieta... inconvenient... que al final... després de tant salivar durant el curs... t'entren unes ganes irrefrenables de tancar-te a la cuina i posar-te a fer pastissets de veritat... i això si que és perillós. :P


Mireu quin mural més espectacular va fer l'artista Yoshi Sislay a la paret de Kirei durant la Wasabifest.





Continuem amb els premis. I és que sempre em fa MOLTA il·lusió rebre un premi. I aquesta vegada haig de donar un milió de gràcies a la Laura i la Sandra de Sal i Oli per haver-me atorgat el premi The Versatile Blogger Award. Trobo que són genials aquests premis perquè premien la feina dels blocaires i a més a més els ajuda a promocionar-se.


Redoblament de tambors.... Anem a entregar els premis als 15 blogs mereixedors:



Enhorabona als guanyadors!!



.mOntse.!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis